Cum se adaugă contacte pe Skype

Extindeți-vă rețeaua digitală de prieteni și colegi adăugând contacte la Skype. Spre deosebire de unele servicii de mesagerie, Skype își menține propria listă separată de contacte.

Aceste instrucțiuni se aplică tuturor versiunilor Skype de pe toate platformele.


Cum se adaugă contacte pe Skype pentru Windows și MacOS

Experiența Skype pe Windows și macOS s-a schimbat de-a lungul anilor, dar astăzi există paritate pe ambele platforme majore de desktop. Deoarece Skype vine atât în ​​edițiile personale, cât și în cele corporative (prin Skype for Business), programul își păstrează propria agendă.

Dacă aveți un cont Skype for Business furnizat de companii, atunci când schimbați angajatorii, vă pierdeți agenda de adrese axată pe companie. Cu toate acestea, nu veți pierde nimic în agenda personală.

  1. Pentru a adăuga pe cineva nou în lista dvs. de contacte, selectați + Contact , apoi selectați Adăugați un contact nou.

  2. Skype afișează contacte sugerate pe baza persoanelor din lista dvs. de contacte Skype. Dacă persoana pe care doriți să o adăugați la Skype este acolo, selectați Adăuga butonul de lângă numele lor.

  3. Dacă numele persoanei nu apare pe lista respectivă, priviți în partea de sus a ferestrei unde bara albastră cere un Numele Skype, adresa de e-mail, numărul. Scrieți ceea ce știți despre contactul dorit, alegând oricare dintre cele trei opțiuni sugerate. Lista de sugestii se restrânge pentru a identifica persoana.

  4. selectaţi Adăuga butonul de pe sugestia corespunzătoare, iar acea înregistrare devine unul dintre contactele dvs. Skype.


Cum pot adăuga un contact la Skype pentru web?

Oricât de multe versiuni desktop ale Skype sunt acum uniforme, serviciul web nu este același. Nu are contacte, la fel ca celelalte versiuni ale Skype. În schimb, are o listă de conversații. Asta înseamnă că oricine ai vorbit recent este ușor de accesat, dar nu este de ajutor dacă nu ai vorbit încă cu nimeni sau dacă vrei să discuți cu cineva nou.

  1. Pentru a găsi pe cineva în serviciul web Skype, selectați bara de căutare din partea stângă sus și introduceți numele, adresa de e-mail sau numele de utilizator Skype al persoanei și apăsați tasta Introduce tasta de pe tastatură sau selectați Căutați în directorul Skype.

  2. După un moment, apare o listă de contacte potențiale. Sunt șanse ca cel pe care îl doriți să fie listat în partea de sus. Dacă nu este, căutați lista. 

  3. Când găsiți persoana dorită, selectați-i numele. Contul apare în fereastra principală de chat cu un buton albastru care citește, Adaugă la contacte. Selectați-l.

  4. Este o idee bună să trimiteți un mesaj rapid pentru a vă prezenta, deși până când noul contact nu acceptă solicitarea dvs., contul apare offline și nu veți putea conversa prin chat.


Cum să adăugați pe cineva pe Skype pe mobil

La fel ca clientul desktop Skype pe Windows și macOS, versiunea mobilă Skype este comparabilă atât pe Android, cât și pe iOS. Indiferent de dispozitivul pe care îl aveți, pașii următori vă vor ajuta să vă extindeți rețeaua.

  1. Deschideți aplicația Skype și accesați meniul de jos. Atingeți contacte pe drumul cel bun.

  2. În partea de sus a ecranului, sub titlu, Adăugați un contact nou, tastați numele Skype, adresa de e-mail sau numele real al prietenului dvs. Priviți rezultatele. Când găsiți persoana potrivită, atingeți numele acesteia pentru a accesa profilul.

  3. Derulați până în partea de jos a paginii de profil și, sub numele lor Skype, atingeți Adaugă contact link pentru a adăuga înregistrarea la lista dvs. de contacte.


Cum se adaugă un contact pe Skype pentru afaceri

Skype for Business funcționează diferit față de ceilalți clienți Skype, întrucât administratorul organizației își controlează funcționalitatea. Aveți în continuare o anumită autonomie pentru a adăuga contacte pe Skype; trebuie doar să lucrați în conformitate cu regulile.

  1. Pentru a adăuga pe cineva din organizația dvs., tastați un nume în caseta de căutare. Skype listează pe toți cei apropiați de căutarea dvs. în Contactele mele.

  2. Dacă vedeți persoana vizată, faceți clic dreapta și selectați Adăugați la lista de contacte.

  3. Pentru a adăuga pe cineva din afara organizației dvs., administratorul dvs. trebuie să vă ofere acces la Skype Directory. Altfel, procesul este identic.


Cum se elimină un contact Skype

Eliminarea unui contact Skype este la fel de ușoară ca adăugarea unui contact, deoarece, în majoritatea cazurilor, procesul este inversul adăugării unui contact nou.

  1. Pe Windows sau macOS, selectați contactul și apoi selectați numele relevant așa cum apare în fereastra principală. Din pagina profilului contactului, derulați în partea de jos, unde veți vedea mai multe opțiuni. Puteți șterge conversația, bloca persoana sau șterge complet contactul.

  2. Skype pentru web este și mai rapid. Faceți clic dreapta pe numele persoanei din conversația dvs. și selectați Ștergeți contactul din meniu. Selectați albastrul Șterge în fereastra de confirmare.

  3. În Skype for Business, selectați contactul pe care doriți să îl eliminați, faceți clic dreapta pe înregistrare și selectați Eliminați din lista de contacte.

  4. Pe mobil, atingeți contacte, selectați persoana pe care doriți să o ștergeți, derulați până în partea de jos a profilului și atingeți Ștergeți contactul.