Cum se actualizează serviciile Google Play

Serviciile Google Play este o aplicație de fundal care face parte integrantă din descărcarea de software și actualizări din Google Play Store. Dacă primiți un mesaj de eroare când încercați să încărcați o aplicație sau un joc, poate fi necesar să actualizați manual serviciile Google Play sau să goliți memoria cache.

Instrucțiunile din acest articol se aplică sistemului de operare Chrome, precum și smartphone-urilor și tabletelor care rulează Android 7.0 sau o versiune ulterioară. Toți pașii sunt aceiași indiferent de cine a creat dispozitivul.


Ce sunt serviciile Google Play?

Serviciile Google Play nu vor apărea dacă îl căutați în Magazin Play. Este un serviciu de fundal care oferă funcționalități de bază pentru a vă asigura că aplicațiile dvs. funcționează corect. Datorită Serviciilor Google Play, nu trebuie să creați noi acreditări de conectare pentru fiecare aplicație nouă pe care o instalați.

Dacă întâmpinați probleme cu o anumită aplicație, acest lucru se poate datora faptului că serviciile Google Play nu sunt actualizate. Serviciile Google Play se vor actualiza, în general, în fundal, fără a vă cere să faceți nimic. Cu toate acestea, este posibil să primiți ocazional o solicitare pentru instalarea actualizărilor. Atingeți notificarea pentru a accesa pagina aplicației, apoi atingeți Actualizează așa cum ați face pentru orice altă aplicație.

Unele aplicații necesită o conexiune persistentă la internet pentru a comunica cu serviciile Google Play. Verificați conexiunea Wi-Fi sau mobilă și reporniți dispozitivul dacă aveți probleme cu astfel de aplicații.


Cum se actualizează serviciile Google Play pe Android

Pentru a verifica dacă Google Play Services este actualizat, deschideți pagina aplicației Google Play Services într-un browser web. Dacă vezi dezactivare, atunci aplicația dvs. este actuală. Dacă vezi Actualizează, atingeți-l pentru a descărca și instala cele mai recente actualizări pentru serviciile Google Play.

Cum se actualizează serviciile Google Play pe Chromebookuri

Unele Chromebookuri realizate după 2017 acceptă aplicații Android și Google Play Store. Puteți actualiza Serviciile Google Play pe Chromebook accesând pagina aplicației Servicii Google Play din browserul Chrome.


Cum să depanați probleme cu serviciile Google Play

Dacă o aplicație se blochează sau nu se încarcă, este posibil să primiți un mesaj de eroare care să spună că serviciile Google Play s-au oprit. Dacă sunteți sigur că aplicația este actualizată, poate fi necesar să ștergeți memoria cache și stocarea serviciilor Google Play:

  1. Deschideți dispozitivul setările.

  2. Robinet aplicaţii.

  3. Robinet Serviciile Google Play.

  4. Robinet Forță de oprire, apoi atingeți Depozitare.

  5. Robinet Goliți memoria cache, apoi atingeți Gestionați spațiul de stocare.

  6. Robinet Ștergeți toate datele.

Este posibil să trebuiască să așteptați până la cinci minute pentru ca modificările să intre în vigoare. Dacă întâmpinați probleme la descărcarea unei aplicații din Google Play, poate fi necesar să repetați pașii de mai sus și pentru aplicația Magazin Play.