Cum se actualizează LibreOffice automat sau manual

LibreOffice este ușor și gratuit de actualizat, dar dacă nu ați făcut-o niciodată înainte, poate fi frustrant să aflați pașii specifici.

Iată cele mai simple modalități de a seta și aplica actualizări automate sau manuale. Odată ce ați configurat modul în care preferați să rămâneți la curent, ar trebui să fie mai puțin o treabă în viitor.

Instrucțiunile din acest articol se aplică LibreOffice 6.0 sau o versiune ulterioară.


Cum se actualizează LibreOffice automat

Această metodă este cea mai simplă opțiune pentru actualizarea LibreOffice. Actualizările automate ar trebui să fie implicite. Puteți verifica din nou setările pentru a vă asigura că sunt selectate actualizările automate.

  1. Asigurați-vă că sunteți conectat la internet. S-ar putea să pară evident, dar asigurați-vă că aveți o conexiune de internet fiabilă înainte de a încerca o descărcare.

    Atât actualizările automate, cât și cele manuale pentru LibreOffice necesită o conexiune online.  

  2. Deschideți LibreOffice. 

  3. În unelte meniu, alegeți Opţiuni.

  4. Selectați Actualizare online în fereastra Opțiuni.

  5. În Căutați automat actualizări, specificați cât de des programul caută actualizări online selectând Fiecare zi, În fiecare săptămână, Sau In fiecare luna. (Puteți opta și pentru a selecta Verificați acum.)

  6. Selectați OK pentru a aplica setarea.

Când este disponibilă o actualizare, apare o pictogramă în bara de meniu. Faceți clic pe această pictogramă sau mesaj pentru a începe descărcarea actualizărilor disponibile.

Dacă LibreOffice este configurat pentru a descărca fișierele automat, descărcarea începe imediat. 


Cum să alegeți actualizări manuale pentru LibreOffice

În timp ce actualizările automate sunt recomandate, este de asemenea destul de simplu să vă actualizați manual programele LibreOffice. Trebuie doar să vă amintiți să o faceți.

  1. Deschideți LibreOffice. 

  2. În unelte meniu, alegeți Opţiuni.

  3. Selectați Actualizare online în fereastra Opțiuni.

  4. Selectați Verificați acum.

  5. Se deschide caseta de dialog Verificare actualizări și afișează orice actualizări disponibile sau un mesaj că LibreOffice este actualizat.

  6. Selectați Instala dacă se găsesc actualizări.


Cum se actualizează extensiile

Este posibil să fie necesar să actualizați manual extensiile LibreOffice din când în când. Extensiile sunt caracteristici opționale pe care le puteți instala în suita LibreOffice de bază, pentru a extinde ceea ce poate face. 

Din nou, extensiile pot provoca erori dacă nu rămân actualizate, dar vestea bună este că rulați, fie metoda de actualizare ar trebui să vă actualizeze și extensiile. 

  1. Deschideți LibreOffice. 

  2. Selectați unelte Și alegeți Manager de extensii.

  3. Selectați Verifică pentru actualizări.

  4. Dacă există actualizări disponibile în lista Actualizări extensii, alegeți Instala.

  5. Închideți fereastra Manager extensii când actualizările sunt terminate.

Probleme? Asigurați-vă că sunteți conectat ca administrator. Cel mai probabil va trebui să aveți drepturi de administrator pe computerul dvs. pentru a descărca actualizări pentru LibreOffice.