Cum se activează sau se dezactivează conexiunile de rețea în Windows

În mod implicit, Windows activează și utilizează automat interfețe de rețea conectate, inclusiv Wi-Fi și adaptoare cu fir. Când o conexiune Wi-Fi sau Ethernet nu mai funcționează, sistemul de operare dezactivează conexiunea în mod automat. Conexiunea poate fi de asemenea dezactivată manual pentru depanarea și remedierea problemelor de rețea.

Dacă internetul dvs. nu funcționează, dezactivați și reactivați conexiunea pentru a reseta funcționalitatea specifică rețelei fără a reporni computerul. Acest proces șterge uneori anumite tipuri de probleme de rețea la fel ca o repornire completă.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, 8, 7, Vista și XP.


Cum se dezactivează o conexiune de rețea

Dezactivarea și reactivarea conexiunilor de rețea se face prin Panoul de control.

  1. Deschideți Panoul de control.

  2. În Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista, selectați Rețea și Internet. Alternativ, puteți face clic dreapta pe pictograma internet din bara de activități și selecta Deschideți setările Rețea și Internet.

    În Windows XP, treceți la Categorii vizualizați, selectați Conexiuni la rețea și la Internet > Conexiuni de retea, apoi treceți la pasul 4.

  3. Selectați Centrul de rețea și partajare.

  4. Selectați Schimbă setările adaptorului. În Windows Vista, alegeți Gestionați conexiunile de rețea.

  5. În Conexiuni de retea ecran, faceți clic dreapta sau țineți apăsată conexiunea pe care doriți să o dezactivați, apoi selectați Dezactivați. Pictograma conexiunii devine gri pentru a arăta că este dezactivată.

    If Dezactivați nu apare în meniu, conexiunea este dezactivată.

  6. Dacă vi se solicită, confirmați acțiunea sau introduceți o parolă de administrator dacă nu sunteți conectat ca administrator.

  7. Conexiunea la internet este dezactivată.


Cum se activează o conexiune de rețea

Activarea unei conexiuni de rețea este similară, dar veți utiliza fișierul Permite opțiune în schimb.

  1. Repetați pașii 1, 2 și 3 (de sus) pentru a accesa Conexiuni de retea ecran.

  2. Faceți clic dreapta sau țineți apăsată conexiunea pe care doriți să o activați și alegeți Permite.

  3. Dacă vi se solicită, introduceți o parolă de administrator sau confirmați acțiunea.

  4. Pictograma nu mai este gri, indicând faptul că conexiunea este activată.


sfaturi

  • Când dezactivați un adaptor de rețea fără fir, pierdeți conectivitatea la internet Wi-Fi până când reactivați adaptorul. Același lucru este valabil și pentru o conexiune prin cablu. Înainte de a dezactiva o conexiune la rețea, salvați orice fișiere deschise pe web, astfel încât să nu vă pierdeți munca.
  • Manager de dispozitiv gestionează conexiunile de rețea ca alternativă la Panoul de control. Pentru a dezactiva un dispozitiv în Manager dispozitive, deschideți Manager dispozitive, extindeți Adaptoare de rețea , faceți clic dreapta sau țineți apăsat pe intrarea care corespunde adaptorului de rețea pentru a găsi Dezactivați opțiune (activarea dispozitivelor este similară). Dezinstalați conexiunile de care nu este nevoie să vă strângeți securitatea rețelei și resursele gratuite.
  • Windows XP acceptă un Reparație opțiune pentru conexiuni wireless. Această caracteristică dezactivează și reactivează conexiunea Wi-Fi într-un singur pas. Deși această caracteristică nu există în versiunile mai noi de Windows, vrăjitorii de depanare din versiunile mai noi de Windows oferă funcționalități similare.