Cum se activează modul incognito în Google Chrome pentru iPad

Majoritatea aplicațiilor de browser web iPad oferă un anumit tip de discreție în timp ce navigați pe internet, iar Google Chrome nu face excepție cu modul Incognito ușor de activat.

Cunoscut în unele cercuri sub denumirea de „mod stealth”, modul Incognito Chrome este activat în file separate, permițând utilizatorilor să aibă ultimul cuvânt cu privire la ce site-uri web au permisiunea de a stoca istoricul și alte componente și care sunt aruncate odată cu încheierea sesiunii de navigare curente.

Articolele personale precum istoricul de navigare și descărcare, împreună cu memoria cache și cookie-urile, nu sunt niciodată salvate local în modul incognito. Cu toate acestea, orice modificări aduse marcajelor și setărilor browserului sunt păstrate, oferind o anumită continuitate chiar și atunci când alegeți să navigați în mod privat.

Pașii de mai jos sunt aproape identici pentru deschiderea modului incognito în Chrome pentru iPhone și iPod touch, precum și pentru utilizarea modului incognito pe versiunea desktop a Chrome.


Cum să utilizați modul incognito Chrome pe un iPad

Iată cum puteți activa modul incognito Chrome pe iPad:

  1. Apăsați pe Meniu Chrome din colțul din dreapta sus al aplicației Chrome. Este reprezentat de trei puncte.

  2. Alege Fila Incognito nouă din meniul respectiv.

  3. O scurtă explicație apare în fereastra browserului. Veți observa, de asemenea, sigla Modului incognito, un personaj umbros, cu pălărie și ochelari de soare, afișat în centrul paginii Filă nouă.


Mai multe informații despre modul incognito

Nu veți vedea filele obișnuite în Chrome în timp ce vă aflați în modul incognito, dar trecerea la acesta nu închide nimic. Dacă sunteți în modul incognito și căutați o cale de întoarcere la filele obișnuite, atingeți icoană mică cu patru pătrate în colțul din dreapta sus al Chrome, apoi intrați în Deschideți filele secţiune.

Dacă faceți acest lucru, puteți vedea cât de ușor este să comutați între filele private și cele obișnuite. Nu uitați însă că modul incognito nu este închis complet până când nu închideți fila pe care o utilizați. Deci, dacă navigați în mod privat într-o filă incognito, dar reveniți la cele obișnuite fără a o închide, puteți reveni la modul incognito și puteți alege locul unde ați rămas, deoarece va rămâne deschis până când veți închide efectiv fila.

Utilizarea modului incognito în Chrome oferă un alt avantaj la care s-ar putea să nu vă gândiți la prima vedere. Deoarece cookie-urile nu sunt stocate atunci când îl utilizați, vă puteți conecta la un site web într-o filă obișnuită și apoi vă conectați la același site web folosind acreditări diferite în cealaltă filă. Acesta este un mod elegant de a vă conecta, de exemplu, la Facebook într-o filă obișnuită, dar cereți prietenului dvs. să se conecteze sub propriul cont într-o filă Incognito.

Modul incognito nu vă ascunde obiceiurile web de ISP-ul dvs., de administratorul de rețea sau de orice alt grup sau persoană care ar putea să vă monitorizeze traficul. Dar acest nivel de anonimat poate fi atins cu un VPN.