Cum se accesează opțiunile avansate de pornire în Windows 10/8

Meniul Advanced Startup Options, disponibil în Windows 10 și Windows 8, este locația centrală de remediere a întregului sistem de operare.

De aici puteți accesa instrumentele de diagnosticare și reparare Windows, cum ar fi Resetare acest PC, Restaurare sistem, Prompt comandă, Reparare la pornire și multe altele.

Opțiuni avansate de pornire este, de asemenea, locul în care accesați Setări de pornire, meniul care include Mod sigur, printre alte metode de pornire care vă pot ajuta să accesați Windows 10 sau Windows 8 dacă are probleme la pornire. Cu alte cuvinte, Advanced Startup Options funcționează ca meniul de pornire Windows 8 sau Windows 10.

Meniul Advanced Startup Options ar trebui să apară automat după două erori consecutive de pornire. Cu toate acestea, dacă trebuie să îl deschideți manual, există șase moduri diferite de a face acest lucru.

Cel mai bun mod de a decide ce metodă să utilizați pentru a deschide Opțiuni avansate de pornire este să vă bazați decizia pe ce nivel de acces aveți la Windows acum:

  • Dacă Windows 10/8 pornește normal: Utilizați orice metodă, dar 1, 2 sau 3 va fi cel mai ușor.
  • Dacă Windows 10/8 nu pornește: Utilizați metoda 4, 5 sau 6. Metoda 1 va funcționa, de asemenea, dacă puteți ajunge cel puțin la ecranul de conectare Windows 10 sau Windows 8.

Timp cerut: Accesarea opțiunilor avansate de pornire este ușoară și poate dura de la câteva secunde la câteva minute, în funcție de metoda pe care o utilizați.

Toate aceste mijloace de acces la meniul Advanced Startup Options funcționează la fel de bine în orice ediție de Windows 10, Windows 8 sau Windows 8.1, cu excepția cazului în care se specifică altfel.


Metoda 1: SHIFT + Reporniți

Lifewire / Daniel Fishel 

Acesta este de departe cel mai simplu mod de a realiza acest lucru. Țineți apăsat fie SHIFT tasta în timp ce selectați Repornire, disponibil de pe orice pictogramă Power.

Pictogramele de alimentare sunt disponibile în Windows 10 și Windows 8, precum și din ecranul de conectare / blocare.

Tot ce faci acum este să aștepți până se deschide meniul Advanced Startup Options!

Această metodă nu pare să funcționeze cu tastatura de pe ecran. Va trebui să aveți o tastatură fizică conectată la computer sau dispozitiv pentru a deschide meniul Advanced Startup Options în acest fel.


Metoda 2: Meniu Setări

  1. În Windows 10, selectați butonul Start, apoi alegeți butonul de setări urmat de Actualizare și securitate.

    În Windows 8, glisați de la dreapta pentru a deschide bara de farmece. Selectați Modificați setările PC. Alege Actualizare și recuperare din lista din stânga (sau general înainte de Windows 8.1).

  2. Alege Recuperare din lista de opțiuni din stânga.

  3. Localiza Programare avansată, în partea de jos a listei de opțiuni din dreapta.

  4. Selectați Reporniți acum.

  5. Așteptați mesajul Vă rugăm să așteptați până când se deschid Opțiunile avansate de pornire.


Metoda 3: Comanda de închidere

  1. Deschideți promptul de comandă în Windows 10 sau Windows 8.

    O altă opțiune este deschiderea Alerga dacă nu puteți porni promptul de comandă dintr-un anumit motiv, probabil legat de problema pe care o aveți, care vă are aici, în primul rând!

  2. Salvați toate fișierele deschise înainte de a continua sau veți pierde orice modificare făcută de la ultima salvare.

  3. Executați comanda de oprire în modul următor:

    închide

    Pentru a anula comanda de închidere odată executată (ca și cum ați uitat să vă salvați munca!) Executați oprire / a în aceeași fereastră de linie de comandă.

  4. Selectați Închide la mesajul Sunteți pe cale să fiți deconectat, care apare câteva secunde mai târziu.

  5. După câteva secunde, timp în care nu pare să se întâmple nimic, Windows 10/8 se va închide și veți vedea un mesaj Vă rugăm să așteptați.

  6. Așteptați doar câteva secunde până când se deschide meniul Advanced Startup Options.


Metoda 4: porniți de pe suportul dvs. de instalare Windows 10/8

  1. Introduceți în computer un DVD Windows 10 sau Windows 8 sau o unitate flash cu fișierele de instalare Windows.

    Puteți împrumuta discul Windows 10 sau Windows 8 al altei persoane (sau alt suport media), dacă aveți nevoie. Nu instalați sau reinstalați Windows, accesați doar Opțiuni avansate de pornire - nu este necesară o cheie de produs sau o încălcare a licenței.

  2. Porniți de pe disc sau porniți de pe dispozitivul USB, indiferent de situația necesară.

  3. Selectați Următor → din ecranul Configurare Windows.

  4. Alege Repara computerul dvs. în partea de jos a ferestrei.

  5. Opțiunile avansate de pornire vor începe, aproape imediat.


Metoda 5: porniți de pe o unitate de recuperare Windows 10/8

  1. Introduceți unitatea de recuperare Windows 10 sau Windows 8 într-un port USB gratuit.

    Nu vă faceți griji dacă nu ați fost proactiv și nu ați reușit niciodată să creați o unitate de recuperare. Dacă aveți un alt computer cu aceeași versiune de Windows sau computerul unui prieten cu Windows 10/8, consultați Cum să creați o unitate de recuperare Windows 10 sau Windows 8 pentru instrucțiuni.

  2. Porniți computerul de pe unitatea flash.

  3. În ecranul Alegeți aspectul tastaturii, selectați S.U.A. sau orice aspect de tastatură doriți să utilizați.

  4. Opțiunile avansate de pornire vor începe instantaneu.

Metoda 6: porniți direct la opțiunile avansate de pornire

  1. Porniți sau reporniți computerul sau dispozitivul.

  2. Alegeți opțiunea de boot pentru System Recovery, Advanced Startup, Recovery etc.

    Pe unele computere Windows 10 și Windows 8, de exemplu, apăsând F11 pornește recuperarea sistemului.

    Cum se numește această opțiune de boot este configurabil de către producătorul dvs. de hardware, astfel încât opțiunile menționate aici sunt doar câteva pe care le-am văzut sau le-am auzit. Oricare ar fi numele, ar trebui să fie clar că ceea ce urmează să faceți este să porniți funcțiile avansate de recuperare incluse în Windows.

    Capacitatea de a porni direct la Advanced Startup Options nu este disponibilă cu un BIOS tradițional. Computerul dvs. va trebui să accepte UEFI și apoi să fie configurat corect pentru a porni direct în meniul ASO. Din fericire, acest lucru este foarte frecvent în zilele noastre.

  3. Așteptați să înceapă Opțiunile avansate de pornire.

Dar F8 și SHIFT + F8?

Nici F8 nici SHIFT + F8 este o opțiune fiabilă pentru bootarea în meniul Advanced Startup Options. Consultați Cum să porniți Windows 10 sau Windows 8 în modul sigur pentru mai multe detalii.

Dacă trebuie să accesați Opțiuni avansate de pornire, puteți face acest lucru cu oricare dintre metodele enumerate mai sus.

Cum să ieșiți din opțiunile avansate de pornire

Ori de câte ori ați terminat de utilizat meniul Advanced Startup Options, puteți alege A continua pentru a reporni computerul. Presupunând că funcționează corect acum, acest lucru vă va porni din nou în Windows 10/8.

Cealaltă opțiune este Opriți computerul, ceea ce va face exact asta.