Cum schimb parola altui utilizator în Windows?

Există o mulțime de modalități de a evita o parolă Windows pierdută, dar una dintre cele mai ușoare, presupunând, desigur, că există mai mulți utilizatori pe computer, este să schimbi parola dintr-un alt cont.

Schimbarea parolei în contul altui utilizator este ușoară, indiferent de versiunea de Windows pe care o aveți, cu condiția să aveți un cont cu privilegii la nivel de administrator. Vedeți ce versiune de Windows am? dacă nu sunteți sigur care dintre aceste câteva versiuni de Windows este instalat pe computer.

Când schimbați o parolă Windows din afara contului, ceea ce faceți atunci când schimbați parola unui alt utilizator, utilizatorul pentru care schimbați parola va pierde tot accesul la fișierele criptate EFS, certificate personale și orice alte informații stocate parole precum cele pentru resursele de rețea și parolele site-ului web. Majoritatea utilizatorilor nu au fișiere criptate EFS, iar pierderea parolelor stocate probabil nu este o mare problemă, dar am vrut să știți consecința resetării unei parole în acest fel.

Contul dvs. Windows trebuie să fie configurat ca administrator dacă doriți să modificați parola altui utilizator. În caz contrar, poate fi necesar să încercați acest truc de resetare a parolei Windows sau să utilizați un program gratuit de recuperare a parolei Windows pentru a schimba parola.


Cum să schimbați parola altui utilizator în Windows 10 sau 8

  1. Deschideți Panoul de control Windows 8 sau 10.

    Pe interfețele tactile, cel mai simplu mod de a deschide Panoul de control în Windows 10 sau Windows 8 este prin linkul său din meniul Start (sau ecranul de aplicații din Windows 8), dar meniul Power User este probabil mai rapid dacă aveți o tastatură sau un mouse.

  2. Pe Windows 10, selectați Conturi de utilizator. Se numeste Conturile utilizatorilor și siguranța familiei în Windows 8.

    Dacă setarea Vizualizare după este pe pictograme mari sau pictograme mici, atunci nu veți vedea acest link. Alege Conturi de utilizator în schimb și treceți la pasul 4.

  3. Selectați Conturi de utilizator.

  4. Selectați mai multe link-uri din zona Efectuați modificări ale contului dvs. de utilizator din fereastra Conturi de utilizator Administrează un alt cont.

  5. Selectați utilizatorul pentru care doriți să modificați parola.

    Dacă nu vedeți Parola protejată listată undeva sub numele de utilizator, atunci acel utilizator nu are o parolă configurată și ar trebui să se poată conecta fără a introduce nimic în câmpul de parolă.

  6. Acum că vă aflați în ecranul Efectuați modificări ale contului [nume utilizator], alegeți Schimbați parola.

    Nu vedeți un link Schimbați parola? Acest lucru înseamnă probabil că utilizatorul pe care doriți să îl modificați pentru logare în Windows 10 sau Windows 8 cu un cont Microsoft, nu un cont tipic local. Este și mai ușor să resetați parola contului Microsoft. Consultați Cum să vă resetați parola contului Microsoft pentru ajutor.

  7. Pe ecranul Modificare parolă [nume utilizator], introduceți o parolă nouă atât în ​​prima, cât și în a doua casetă de text.

  8. În ultima casetă de text, vi se cere să introduceți un indiciu de parolă. Acest pas nu este necesar.

    Deoarece probabil schimbați parola acestei persoane pentru că a uitat-o, este bine dacă doriți să ignorați indiciul. După ce persoana redobândește accesul la Windows 8/10, cereți-i să schimbe parola în ceva mai privat și să configureze un indiciu atunci.

  9. Selectați Schimbare parolă pentru a salva schimbarea parolei.

  10. Închideți fereastra Modificare cont și orice altă fereastră deschisă.

  11. Deconectați-vă sau reporniți computerul și solicitați persoanei pe care ați resetat parola pentru a încerca să vă conectați din nou la Windows 8 sau 10.

Odată conectat, fiți proactivi și solicitați utilizatorului să creeze un disc de resetare a parolei Windows 8 sau Windows 10 sau să treacă la un cont Microsoft, care va oferi o modalitate mai ușoară de a obține o nouă parolă în viitor.


Cum se schimbă parola altui utilizator în Windows 7 sau Vista

  1. Clic acasă și apoi Panou de control.

  2. Apasă pe Conturile utilizatorilor și siguranța familiei link (Windows 7) sau Conturi de utilizator link (Windows Vista).

    Dacă vizualizați pictogramele mari sau pictogramele mici ale Panoului de control în Windows 7, nu veți vedea acest link. În schimb, faceți clic pe Conturi de utilizator pictogramă și treceți la pasul 4.

  3. Apasă pe Conturi de utilizator link-ul.

  4. În partea de jos a Efectuați modificări în zona contului dvs. de utilizator din fereastra Conturi de utilizator, selectați Administrează un alt cont.

  5. Selectați contul pentru care doriți să modificați parola.

    Dacă cuvintele protejate prin parolă nu sunt listate sub tipul de utilizator, atunci utilizatorul nu are o parolă configurată, ceea ce înseamnă că el sau ea se poate conecta la cont fără o parolă. Evident, în acest caz, nu este nimic de schimbat, așa că anunțați utilizatorul că nu are nevoie de o parolă și că poate configura una singură data viitoare când se conectează.

  6. Sub Faceți modificări la antetul contului [nume de utilizator], faceți clic pe Schimbați parola link-ul.

  7. Introduceți o nouă parolă pentru utilizator în prima și a doua casetă de text.

    Introducerea noii parole de două ori vă asigură că ați introdus corect parola.

  8. În a treia și ultima casetă de text, vi se cere să introduceți un indiciu de parolă.

    Întrucât probabil schimbați parola acestui utilizator pentru că a uitat-o, probabil că puteți sări peste indiciu.

  9. Apasă pe Schimbare parolă pentru a confirma schimbarea parolei.

  10. Închideți fereastra Conturi utilizator.

  11. Deconectați-vă sau reporniți computerul și apoi solicitați utilizatorului să se conecteze la contul său cu parola pe care ați ales-o la pasul 7.

Odată conectat, cereți utilizatorului să creeze un disc de resetare a parolei Windows pentru a evita în viitor o astfel de problemă.