Cum să vă ștergeți contul Twitch

Indiferent cât de populară este o rețea socială sau un serviciu, poate veni încă un moment în care utilizatorii aleg să-și închidă contul și să treacă pe pășuni mai verzi. Este posibil ca Twitch să nu ofere utilizatorilor care doresc acest lucru o opțiune de a-și șterge complet datele, dar permit dezactivarea conturilor, ceea ce este următorul lucru cel mai bun.

Dezactivarea unui cont Twitch îl elimină în esență din serviciul public Twitch. Utilizatorii nu se mai pot conecta la acesta și nu vor mai putea fi descoperiți în căutări sau prin vizite directe. Informațiile importante pot fi modificate sau șterse manual de utilizator înainte de a dezactiva contul, astfel încât, chiar dacă profilul lor Twitch nu este complet șters din baza de date Twitch, toate informațiile personale pot fi. Iată ce trebuie să știți.


Cum să dezactivați complet contul dvs. Twitch

Dezactivarea contului dvs. Twitch este foarte simplă și se poate face în câteva minute.

  1. Conectați-vă la contul dvs. Twitch pe site-ul web principal Twitch.

  2. Faceți clic pe meniul derulant din colțul din dreapta sus și selectați setările.

  3. Derulați în jos până la partea de jos a paginii de setări și ar trebui să vedeți o secțiune numită, Dezactivați contul dvs. Twitch. Faceţi clic pe Dezactivați Account-ul.

  4. Pe Dezactivați Account-ul pagina, introduceți parola contului și orice feedback pe care doriți să îl împărtășiți cu Twitch cu privire la decizia dvs. de a părăsi. Această a doua parte este opțională.

  5. Faceți clic pe violet Dezactivați Account-ul buton. Contul dvs. va fi acum dezactivat.


Înainte de a vă dezactiva contul Twitch

Dezactivarea unui cont Twitch se poate face foarte repede, dar înainte de a face acest lucru, trebuie să faceți mai întâi câteva lucruri.

  • Informează-ți adepții sau pe oricine găzduiești: Dacă sunteți un streamer Twitch și intenționați să vă dezactivați contul, este o idee bună să vă informați spectatorii într-o emisiune în zilele care preced ziua cea mare. Asigurați-vă că menționați când va fi ultima dvs. difuzare și, de asemenea, adresați-vă adepților la celelalte conturi sociale, cum ar fi Twitter, Instagram și Facebook, astfel încât aceștia să poată rămâne în legătură cu dvs. Dacă treceți la un alt site de streaming, cum ar fi Mixer sau YouTube, cereți spectatorilor să urmeze sau să se aboneze la aceste conturi noi.
  • Deconectați-vă celelalte conturi: Unul dintre lucrurile interesante despre Twitch este modul în care se poate conecta la alte rețele sociale precum Twitter și Facebook și la servicii de jocuri suplimentare, cum ar fi Xbox, Steam și Battle.net. Este foarte recomandat să întrerupeți conexiunea la toate aceste servicii terțe înainte de a vă dezactiva contul Twitch, astfel încât să le puteți conecta la orice cont nou pe care îl creați în viitor. Pentru a deconecta aceste servicii, pur și simplu navigați la setări pagină și faceți clic pe Conexiuni filă. Aceasta vă va duce la o listă de servicii conectate pe care le puteți deconecta făcând clic pe bifa verde de lângă numele acestora.
  • Ștergeți informațiile personale: Deoarece Twitch nu vă șterge complet contul, este o idee bună să accesați setările contului dvs. (prin meniul derulant din colțul din dreapta sus) și să eliminați orice informații importante pe care doriți să le protejați, cum ar fi numele dvs. real și informații bio. De asemenea, este recomandat să vă vizualizați canalul (din același meniu) și să eliminați toate widgeturile și linkurile personalizate către diferitele servicii de donații pe care le-ați adăugat.

Cum se activează un cont Twitch dezactivat

Nu există o modalitate de a activa manual un cont Twitch dezactivat, dar se poate face prin e-mail la Twitch Support. Asistența va răspunde de obicei la cereri în termen de șapte zile.

Motive pentru a vă dezactiva contul Twitch

Deși dezactivarea completă a unui cont Twitch poate părea puțin extremă, există mai multe motive legitime pentru care unii utilizatori aleg să facă acest lucru în loc să nu se mai conecteze. Iată trei dintre cele mai comune.

  • Renunțând la Twitch: Unii utilizatori pur și simplu decid să nu mai folosească Twitch. Acest lucru se poate datora pierderii interesului pentru streaming sau chiar motivat de trecerea la un serviciu de streaming rival, cum ar fi YouTube sau Mixer.
  • Conturi Twitch multiple: Este posibil ca unii utilizatori Twitch să fi creat canale diferite pentru diferite audiențe (de exemplu, unul pentru streaming de jocuri video Super Mario Bros și altul pentru crearea de lucrări de artă) și acum doresc să se concentreze pe unul sau să le consolideze pe cele două.
  • Prea multe conturi sociale: Pe lângă faptul că pot avea mai mult de un canal Twitch, mulți utilizatori pot simți că folosesc prea multe rețele sociale în general și ar putea dori să reducă. Cu toții am avut prieteni care își anunță dramatic plecarea de pe Facebook. Același lucru se întâmplă și pe alte rețele sociale precum Twitch. 

De ce nu ar trebui să vă dezactivați contul

Poate fi tentant să vă dezactivați contul Twitch, dar există și câteva lucruri de luat în considerare înainte de a face acest lucru.

  • Schimbarea unui nume de utilizator Twitch este posibilă: Dacă vă dezactivați contul doar pentru a crea unul nou cu un nume de utilizator mai bun, nu uitați că nu trebuie să faceți acest lucru. Este posibil să vă schimbați numele de utilizator actual al contului Twitch pur și simplu accesând setări și dând clic pe edita opțiune lângă câmpul nume de utilizator.
  • Rezervarea numelui dvs. de marcă: Chiar dacă în prezent nu utilizați canalul dvs. Twitch, poate fi o idee bună să îl păstrați online, astfel încât fanii dvs. din alte rețele sociale să vă poată urmări. Este posibil ca acest lucru să nu fie util imediat, dar va fi și în viitor când veți începe în cele din urmă să transmiteți. Deținerea unui canal oficial Twitch online va împiedica, de asemenea, utilizatorii să fie păcăliți de spam potențial sau de conturi false care pretind că sunteți dvs. sau compania dvs.
  • Vă puteți folosi în continuare contul pentru a viziona fluxuri: Nu uitați că nu trebuie să transmiteți în flux pe Twitch pentru a vă folosi contul. Mulți utilizatori pur și simplu urmăresc alte fluxuri și își folosesc conturile pentru a urmări, a se abona și a comunica cu alte canale.
  • Lucruri gratis! Dacă plătiți pentru un abonament lunar Amazon Prime, aveți și un abonament gratuit Twitch Prime pentru contul dvs. Twitch. Acest serviciu premium vă oferă mai multe avantaje, dintre care unul este conținutul digital gratuit pentru anumite titluri de jocuri video. Dacă vă dezactivați contul Twitch, nu veți putea profita de Twitch Prime.