Cum să vă sincronizați desktopul în cloud cu OneDrive

Servicii precum Dropbox și OneDrive oferă o metodă convenabilă de a accesa toate documentele dvs. pe mai multe PC-uri, tablete și telefon. Sincronizarea desktop-ului Windows în cloud utilizând OneDrive vă asigură că puteți găsi întotdeauna fișiere importante atunci când aveți nevoie de ele - pe orice dispozitiv.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.


De ce să vă sincronizați desktopul Windows cu OneDrive?

Punerea în cloud a folderelor utilizate în mod obișnuit, cum ar fi desktop-ul Windows, este o soluție excelentă dacă utilizați desktopul ca teren de descărcare general pentru fișierele descărcate sau elementele accesate frecvent. În acest fel, veți avea întotdeauna acele fișiere sincronizate pe dispozitivele dvs. De asemenea, puteți conecta alte computere pe care le utilizați cu sincronizarea OneDrive.

Cum să vă mutați desktopul în cloud cu OneDrive

Înainte de a începe, instalați clientul de sincronizare desktop OneDrive pe versiunea dvs. de Windows. Windows 10 și Windows 8.1 au deja acest program, dar utilizatorii Windows 7 vor trebui să descarce și să instaleze manual clientul de sincronizare. Utilizatorii de Windows 8 pot face upgrade la Windows 8.1 pentru a începe să utilizeze OneDrive.

  1. Deschideți Windows File Explorer, faceți clic dreapta Spațiul de lucru, Apoi selectați Proprietăţi.

  2. În Proprietăți desktop caseta de dialog, selectați Locație , apoi selectați Muta.

  3. În caseta de dialog, faceți dublu clic OneDrive Apoi selectați Folder nou pentru a crea un folder nou. Numeste Desktop.

    Indiferent de ceea ce numiți folderul, acesta se afișează ca Desktop în lista de fișiere OneDrive. Dacă aveți trei computere desktop care se sincronizează cu același cont OneDrive, fiecare folosește un nume de folder diferit, dar fiecare se afișează ca Desktop.

  4. Cu Desktop dosar evidențiat, selectați Selectați Dosar.

  5. Selectați Aplică pentru a aplica noile setări. Caseta de introducere a textului din Locație fila ar trebui să arate după cum urmează:

    C: Utilizatori [Nume utilizator] OneDrive Desktop

  6. Selectați Da pentru a confirma că doriți să mutați desktopul pe OneDrive, apoi selectați OK pentru a închide Proprietăți desktop căsuță de dialog.

Mutați orice folder de pe computerul dvs. Windows pe OneDrive utilizând același proces.


Fișierele mele sunt securizate în cloud?

Mutarea desktopului sau a altor foldere în cloud este mai convenabilă decât transferul de fișiere cu un stick USB. Cu toate acestea, există unele implicații de securitate pentru stocarea în cloud. Ori de câte ori puneți fișiere online, acestea sunt potențial accesibile de către alții. Oamenii legii pot, de exemplu, să utilizeze un mandat pentru a cere acces la fișierele dvs. și este posibil să nu fiți informat când se întâmplă acest lucru.

O situație mai frecventă este atunci când hackerii ghicesc sau vă fură parola contului. Dacă se întâmplă acest lucru, băieții răi pot avea acces la fișierele dvs. OneDrive. Nu este o afacere uriașă dacă tot ce ai salvat în cloud este poezie veche de la liceu. Cu toate acestea, accesul neautorizat la documente de lucru sau fișiere cu informații personale poate fi devastator.

Există o serie de măsuri de securitate pe care le puteți lua pentru a atenua acest risc. Una este să activați autentificarea în doi factori pentru contul dvs. de stocare în cloud. O măsură mai simplă este să eviți să introduci în cloud orice informație pe care nu vrei să o vadă alții. Pentru utilizatorii casnici, asta înseamnă, de obicei, păstrarea articolelor precum foi de calcul financiare, facturi și credite ipotecare pe hard diskul dvs. și nu în cloud, cu riscurile aferente care provin din pierderea accesului în caz de defectare a hard diskului.

La mijlocul până la sfârșitul anului 2019, Microsoft a lansat o caracteristică Personal Vault pentru OneDrive - lansarea în valuri către utilizatorii din întreaga lume în 2019 - care oferă o securitate suplimentară prin criptare și autentificare forțată cu mai mulți factori. Pentru fișierele critice accesate relativ rar, Personal Vault oferă un bun echilibru de protecție și ușurință a accesului.

Aflați mai multe despre seiful personal