Cum să vă schimbați adresa IP (și de ce ați dori)

Fiecare dispozitiv pe care îl conectați la internet, inclusiv routerul dvs., primește o adresă IP. Cu toate acestea, routerul are propria adresă IP pe care dispozitivele conectate o utilizează pentru a comunica cu acesta și, de asemenea, o altă adresă pe care routerul o folosește pentru a interfața cu internetul.

Acești pași se aplică utilizatorilor iPhone, iPad, Android și Windows.


De ce să vă schimbați adresa IP?

Unele persoane își schimbă adresa IP publică externă pentru a evita interdicțiile online sau pentru a evita restricțiile de localizare pe țară pe care unele site-uri le impun conținutului video.

Schimbarea adresei IP a unui computer client, telefon sau router este utilă atunci când:

  • O adresă nevalidă este configurată accidental, cum ar fi o adresă IP statică în intervalul numeric greșit.
  • Un router care nu funcționează corect oferă adrese defecte, cum ar fi o adresă care este utilizată de un alt computer din rețea.
  • Instalarea unui nou router și reconfigurarea unei rețele de domiciliu pentru a utiliza intervalul de adrese IP implicit.

Cum să vă schimbați adresa IP publică

O adresă IP publică externă este adresa utilizată pentru a comunica cu rețele din afara dvs., cum ar fi cele de pe internet. Folosiți un VPN pentru a vă masca sau ascunde adresa IP reală. De asemenea, puteți utiliza un proxy web pentru a vă masca adresa IP publică.

1: 14

Cum să vă schimbați adresa IP

Unii furnizori de servicii Internet atribuie adrese IP statice abonaților lor. Utilizatorii casnici sunt mai des configurați cu o adresă IP dinamică. Oricum ar fi, puteți fi în măsură să vă contactați furnizorul de servicii Internet pentru a solicita un nou IP static sau o modificare dinamică a IP-ului. Nu vă puteți schimba singuri adresa IP de internet externă.


Cum să vă schimbați adresa IP locală

Adresa IP locală alocată routerului dvs. și oricărui dispozitiv din spatele routerului se numește adresa IP privată.

Consultați sfaturile noastre pentru a găsi adresa IP implicită a gateway-ului routerului și adresa IP a computerului.

Schimbați adresa IP a unui router

Pentru a schimba adresa IP a routerului, conectați-vă la router ca administrator. Din panoul de control, schimbați adresa IP cu orice doriți. Cu toate acestea, această adresă IP este de obicei modificată atunci când există o problemă cu aceasta. Adresa IP implicită ar trebui să fie suficientă pentru majoritatea situațiilor.


Schimbați adresa IP a unui computer

Dacă adresa este atribuită de DHCP, o modalitate de a schimba adresa IP este de a solicita una nouă prin promptul de comandă. Acest lucru funcționează eliberând adresa IP curentă și apoi reînnoind-o pentru a solicita una de la router.

Aflați cum să eliberați și să reînnoiți adresa IP pentru toți pașii pe care trebuie să îi faceți.

O altă modalitate de a schimba o adresă IP statică este de a afla mai întâi de unde este atribuită adresa. Dacă routerul a atribuit dispozitivului un IP static, localizați secțiunea IP rezervată în router, astfel încât să puteți schimba adresa IP statică cu altceva.

Procesul diferă între diferite routere, dar ați începe prin a vă conecta la router ca administrator. Ar putea fi numită zona pe care o căutați Rețea IP locală or LAN.

Cu toate acestea, dacă computerul Windows are adresa IP configurată ca una statică, modificați adresa IP după cum urmează:

  1. Deschideți Panoul de control și selectați Centru de rețea și partajare. Dacă nu vedeți asta, selectați mai întâi Rețea și Internet.

  2. Alege Schimbă setările adaptorului.

  3. Faceți dublu clic pe conexiunea pe care doriți să schimbați adresa IP. De exemplu, pentru a schimba adresa IP a adaptorului wireless, faceți dublu clic pe cea care menționează Wi-Fi.

  4. Selectați Proprietăţi.

  5. Dublu-clic Protocol Internet Protocol 4 (TCP / IPv4).

  6. Fie modificați adresa IP, fie selectați Obțineți automat o adresă IP pentru ca routerul să controleze adresa IP.

  7. Dacă părăsiți setarea pentru a obține automat o adresă IP, routerul atribuie automat o adresă IP computerului. Cu toate acestea, când introduceți informațiile despre adresa IP, adresa IP a computerului rămâne statică.

    Asigurați-vă că plecați Obțineți automat adresa serverului DNS selectat, altfel setările serverului DNS vor rămâne goale, ceea ce va cauza alte probleme de conexiune.

Schimbați adresa IP a unui telefon pe iPhone

De asemenea, puteți schimba adresa IP pe un dispozitiv mobil, cum ar fi Apple iPhone, după cum urmează:

  1. Deschideți setările aplicație și selectați Wi-Fi.

  2. Atingeți micul (i) lângă rețea și selectați Configurați IP.

  3. Alege Manual. Introduceți manual detaliile rețelei, cum ar fi adresa IP și informațiile DNS.

Alegerea unei adrese IP locale specifice nu afectează performanța rețelei într-un mod semnificativ.

Schimbați adresa IP a unui telefon pe Android

De asemenea, este posibil să schimbați adresa IP a unui dispozitiv Android cu o adresă IP statică în rețeaua dvs.

Telefoanele Android pot varia foarte mult în funcție de producătorul dispozitivului. Unii producători modifică sistemul de operare Android pentru a-și îndeplini specificațiile, ceea ce înseamnă că pașii pe care trebuie să-i urmați diferă ușor de cei enumerați mai jos. În general, pașii ar trebui să se aplice majorității dispozitivelor Android.

  1. Mergi la pagina setările > Rețea și internet > Wi-Fi.

  2. Atingeți rețeaua pentru care doriți să modificați adresa IP.

  3. Selectați Uita.

  4. Atingeți rețeaua din lista rețelelor Wi-Fi disponibile.

  5. Selectați Opţiuni avansate.

  6. Robinet DHCP.

  7. Alege Static

  8. Derulați în jos și completați câmpurile de adresă IP.

  9. Introduceți parola Wi-Fi în partea de sus a ecranului.

  10. Selectați Ia legătura.