Cum să vă deplasați și între filele foii de lucru în Excel

Excel are multe modalități de a trece la diferite zone de date dintr-o foaie de lucru sau între diferite foi de lucru din același registru de lucru. Unele metode - cum ar fi Mergi la comanda - poate fi accesată utilizând combinații de taste de comenzi rapide de la tastatură, care, uneori, pot fi mai ușor și mai rapid de utilizat decât mouse-ul. Dar urmați ghidul nostru complet pentru a găsi cea mai confortabilă opțiune pentru fluxul dvs. de lucru.

Lifewire / Maddy Price

Aceste instrucțiuni ar trebui să funcționeze pentru toate versiunile de Excel pentru Windows. Orice diferențe minore între versiuni sunt expuse în pași.


Utilizați tastele de comandă rapidă pentru a schimba foile de lucru în Excel

Comutarea între foile de lucru dintr-un registru de lucru Excel se face suficient de ușor făcând clic pe filele din partea de jos a foilor de lucru, dar este modul lent de a face acest lucru - cel puțin este în opinia celor care preferă să utilizeze comenzile rapide de la tastatură tastele ori de câte ori este posibil.

Lifewire

După cum se întâmplă, există taste de comenzi rapide pentru comutarea între foile de lucru în Excel; tastele utilizate sunt:

  • Ctrl + PgUp (pagina sus) - Mutați o foaie la stânga.
  • Ctrl + PgDn (pagina în jos) - Mutați o foaie la dreapta.
  1. Pentru a vă deplasa spre dreapta, apăsați și mențineți apăsat butonul Ctrl cheie de pe tastatură.

  2. Apăsați și eliberați tasta PgDn cheie de pe tastatură.

  3. Pentru a muta o altă foaie spre dreapta apăsați și eliberați PgDn tasta a doua oară.

  4. Pentru a vă deplasa spre stânga, apăsați și mențineți apăsat butonul Ctrl cheie de pe tastatură.

  5. Apăsați și eliberați tasta PgUp cheie de pe tastatură.

  6. Pentru a muta o altă foaie la stânga apăsați și eliberați PgUp tasta a doua oară.


Folosind „Du-te la” pentru a vă deplasa în foi de lucru Excel

Platforma Mergi la comanda în Excel poate fi utilizată pentru a naviga rapid la diferite celule dintr-o foaie de lucru. Deși folosește Mergi la nu este atât de util pentru foile de lucru care conțin doar câteva coloane și rânduri, pentru foile de lucru mai mari este un alt mod de a sări dintr-o zonă a foii de lucru în alta.

Lifewire

  1. selectaţi Acasă fila din partea de sus a Excel. Dacă nu o vedeți, selectați Editați | × meniu.

  2. Alege Găsiți și selectați de la Editarea grup. Sau, dacă ați folosit Editați | × meniu, alegeți Găsi.

  3. Alege Mergi la... opțiune.

  4. Tastați referința celulei de destinație în Referinţă linie în partea de jos a casetei de dialog.

  5. Clic OK sau apăsați butonul Introduce tasta de pe tastatură. Rezultatul este că evidențierea celulei active sare la referința celulei care a fost introdusă în caseta de dialog.

Alte modalități de a „merge la”

Platforma Mergi la comanda poate fi activată și cu aceste comenzi rapide de la tastatură:

  • Prin apăsarea butonului F5 cheie de pe tastatură.
  • Prin apăsarea butonului Ctrl+G tastele în combinație de pe tastatură.

Stocarea referințelor celulare pentru reutilizare

O caracteristică suplimentară care Mergi la are este că stochează referințele de celule introduse anterior în mare Mergi la fereastra din partea de sus a casetei de dialog pentru referință ulterioară. Dacă săriți înainte și înapoi între două sau mai multe zone ale unei foi de lucru, Mergi la vă poate economisi și mai mult timp prin reutilizarea referințelor de celule stocate în caseta de dialog.

Referințele celulei sunt stocate în caseta de dialog atâta timp cât un registru de lucru rămâne deschis. Odată ce este închis, lista stocată de referințe de celule în Mergi la caseta de dialog este ștearsă.

Navigarea între foile de lucru cu „Mergeți la”

Mergi la poate fi, de asemenea, utilizat pentru a naviga la diferite foi de lucru din același registru de lucru, introducând numele foii împreună cu referința celulei.

Folosiți punctul de exclamare (!), situat deasupra numărului 1 pe tastatură, ca separator între numele foii de lucru și referința celulei, deoarece spațiile nu sunt permise.

De exemplu, pentru a trece de la foaia 1 la celula HQ567 de pe foaia 3, introduce Foaia 3! HQ567 în linia de referință a Mergi la caseta de dialog și apăsați tasta Introduce cheie. Dacă numele foii are unul sau mai multe spații, utilizați ghilimele, astfel: „Cealaltă foaie a mea”! B12 pentru a vă deplasa între fișele de lucru.


Utilizarea casetei de nume pentru a vă deplasa în foi de lucru Excel

Așa cum este indicat în imaginea de mai sus, Caseta de nume se află deasupra coloana A într-o foaie de lucru Excel și poate fi utilizată pentru a naviga către diferite zone ale acelei foi de lucru utilizând referințe de celulă.

Lifewire

Ca și în cazul Mergi la comanda, Cutie de nume s-ar putea să nu fie de ajutor în foile de lucru care conțin doar câteva coloane și rânduri de date, dar pentru foile de lucru mai mari sau pentru cei cu zone de date separate care utilizează caseta de nume pentru a trece cu ușurință de la o locație la alta poate fi un mod foarte eficient de a lucra .

Din păcate, nu există nicio modalitate de a accesa caseta de nume folosind tastatura fără a crea o macro VBA. Funcționarea normală necesită clic pe Cutie de nume cu mouse-ul.

Referința celulei active din caseta Nume

De obicei, caseta de nume afișează referința celulei sau intervalul denumit pentru celula curentă sau activă - celula din foaia de lucru curentă, care este conturată de un chenar sau o casetă.

Introducerea unei noi referințe de celulă sau nume de interval în Cutie de nume și apăsând tasta Introduce tasta schimbă celula activă și mută caseta neagră și ceea ce este vizibil pe ecran în noua locație.

  1. Dati click pe Cutie de nume mai sus coloana A pentru a evidenția referința celulei celulei active.

  2. Introduceți tasta referință celulară a destinației dorite.

  3. Apăsaţi Introduce cheie de pe tastatură.

  4. Caseta neagră care înconjoară celula activă ar trebui să sară la celula activă nou selectată.

Navigarea între foile de lucru cu caseta Nume

ca Mergi la, Cutie de nume poate fi, de asemenea, utilizat pentru a naviga la diferite foi de lucru din același registru de lucru, introducând numele foii împreună cu referința celulei.