Cum să vă accesați e-mailul de la distanță de oriunde

Toate e-mailurile rămân accesibile de oriunde, pe orice echipament autorizat, cu excepția e-mailurilor de la Post Office Protocol și a e-mailurilor trimise pe servere închise.


POP3: E-mail local

Majoritatea sistemelor de e-mail folosesc astăzi tehnologii moderne precum IMAP sau Exchange. Aceste suite de e-mail lasă e-mailuri pe server, astfel încât toate dispozitivele conectate accesează toate mesajele din orice locație.

Cu toate acestea, o tehnologie de server veche pentru transmiterea e-mailului de la server către computerul local se comportă diferit. Post Office Protocol trimite un e-mail către dispozitivul care l-a accesat inițial, apoi îl șterge de pe server. Deci, chiar dacă trei programe de e-mail au accesat același cont de e-mail bazat pe POP, mesajele individuale se împrăștie între toate cele trei, fără ca niciunul dintre ele să vadă mesaje pe care le accesaseră celelalte computere.

POP3 este acum rar utilizat, dar sistemele de e-mail vechi, în special cele foarte mici sau foarte vechi, îl implementează în continuare, astfel încât să nu fie nevoiți să plătească pentru a stoca e-mailurile abonaților. La fel, faceți și câteva servicii mai mari, dar bine stabilite, cum ar fi Yahoo, deși pentru furnizorii principali de e-mail, trebuie să vă înscrieți la POP.

Pentru a accesa toate e-mailurile pe toate dispozitivele, evitați conturile POP.


Mesaj pe partea de server

Unele computere configurate ca server utilizează sisteme de e-mail interne care sunt închise pentru acces din exteriorul sistemului. De exemplu, un computer Linux trimite mesaje de e-mail către utilizatorul rădăcină, recomandând avertismente critice. În majoritatea cazurilor, este puțin nevoie să accesați aceste mesaje în afara serverului, dar dacă trebuie să le vedeți, va trebui să configurați un server IMAP sau să vă conectați utilizând SSH.