Cum să utilizați WhatsApp pe computer

Ce să știți

  • WhatsApp de pe computer este disponibil prin web sau utilizând o aplicație pentru Windows sau macOS.
  • Puteți sincroniza WhatsApp pe computer cu dispozitivul dvs. mobil, atâta timp cât acestea sunt pe același Wi-Fi.
  • Unele opțiuni sunt limitate pe WhatsApp pe computer sau din interfața web.

Există un client web gratuit care face posibilă accesarea WhatsApp pe un computer dintr-un browser web. Există, de asemenea, un client de desktop WhatsApp independent pentru Windows și Mac.

Instrucțiunile din acest articol se aplică WhatsApp Web și WhatsApp Desktop disponibile pentru Mac OS X 10.9 și versiuni ulterioare și Windows 8 și versiuni ulterioare.


WhatsApp Web vs. Desktop WhatsApp

WhatsApp Desktop este un program robust creat pentru utilizatorii obișnuiți să folosească WhatsApp. Acesta acceptă comenzile rapide de la tastatură în timpul chatului, iar notificările pot fi trimise direct pe desktop.

WhatsApp Web este mai ușor dacă sunteți nou în program. Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la site-ul WhatsApp de pe orice browser. Mesajele dvs. apar instantaneu, indiferent de computerul pe care îl utilizați, unde este și dacă este public sau privat. Ambele versiuni de WhatsApp vă permit să trimiteți imagini și alte tipuri de fișiere la fel ca versiunea mobilă.

WhatsApp poate găzdui până la 8 utilizatori. Dacă trebuie să includeți mai mulți oameni, uitați-vă la Zoom poate gestiona până la 1,000 de participanți la un moment dat. Skype are o limită de 50 de persoane, Google Hangouts permite până la 10 (sau 25 dacă sunteți utilizator de afaceri plătit), iar Facebook Rooms permite 50 de persoane la un moment dat. Cu toate acestea, niciunul dintre acești concurenți nu oferă criptare end-to-end, așa cum o face WhatsApp.


Cum se folosește WhatsApp de pe un computer

Dacă nu aveți aplicația mobilă, descărcați-o pe telefon înainte de a configura WhatsApp pe computer. După ce ați făcut acest lucru, accesați WhatsApp Web sau descărcați programul desktop de pe pagina de descărcare WhatsApp. În versiunea desktop, selectați linkul de descărcare care corespunde sistemului dvs. de operare al computerului (Windows sau Mac).

Odată deschis, procesul de configurare a programului desktop WhatsApp și a interfeței client web este același:

  1. Deschis WhatsApp Pe telefon.

  2. Apăsați pe chaturi , apoi apăsați pe trei puncte verticale pentru a deschide un meniu derulant.

  3. Robinet WhatsApp Web.

  4. Țineți telefonul până la ecranul computerului pentru a scana codul QR afișat pe desktop sau client web.

  5. Clientul WhatsApp se deschide imediat și afișează mesajele pe care le aveți pe telefon. Închide WhatsApp pe telefon și folosește-l de pe computer.

Telefonul dvs. trebuie să rămână conectat la internet în timp ce utilizați clientul web WhatsApp. Aplicația se sincronizează direct cu dispozitivul dvs. mobil, astfel încât este necesară o conexiune Wi-Fi pentru a evita taxarea datelor.


Funcții WhatsApp pentru desktop și web

Versiunile web și desktop ale WhatsApp vă permit să navigați pe hard disk pentru fotografii, videoclipuri și documente pe care le puteți trimite prin interfața de chat. Dacă computerul dvs. are o cameră web, o puteți accesa direct în interfață pentru a face o fotografie pe care o puteți trimite în chat. Selectează agrafă de birou în colțul din dreapta sus al ferestrei de chat pentru a afișa un meniu derulant.

O altă caracteristică unică pentru WhatsApp Desktop este mesajele vocale. Începeți o înregistrare selectând microfonul din colțul din dreapta jos al interfeței.


Limitări ale WhatsApp Desktop și Web

Câteva funcții WhatsApp disponibile pe un dispozitiv mobil nu sunt disponibile pe computer. De exemplu, versiunea desktop nu are opțiunea de a invita persoane din agenda dvs. să se alăture WhatsApp. În plus, nu vă puteți partaja locația sau o hartă.

De asemenea, puteți avea WhatsApp Web sau WhatsApp Desktop deschis la un moment dat, dar dacă ambele sunt deschise, se închide automat programul care nu este utilizat în prezent.