Cum să utilizați Instrumentul contur Google Docs

Documentele lungi pot fi dificil de navigat în Google Docs. Este bine să parcurgeți două sau trei pagini, dar dacă lucrarea dvs. are zeci sau chiar sute de pagini, ați putea petrece mult prea mult timp trecând de la o secțiune la alta.

Google Docs are o funcție numită Outline Tool și vă ajută să treceți rapid în jurul documentului și să găsiți secțiunile de care aveți nevoie.


Cum se deschide instrumentul Google Docs Outline

Pentru a deschide Instrumentul de schiță, urmați acești pași:

  1. Deschideți elementul la care lucrați în Google Docs.

  2. Apasă pe Vizualizare meniu.

  3. Selectați Afișați schița documentului.

    Alternativ, utilizați comenzile rapide de la tastatură Ctrl + Alt + A or Ctrl + Alt + H.

  4. După ce ați activat Instrumentul de schiță, schița pentru documentul dvs. va apărea în panoul de documente din stânga.

  5. Pentru a activa schița documentului pe un dispozitiv Android sau iOS, atingeți Mai Mult ( cu trei puncte din colțul din dreapta sus) și alegeți Schița documentelor. Schița va apărea în partea de jos a ecranului.

Pentru a dezactiva conturul documentului pe web, faceți clic pe X în colțul din dreapta sus al instrumentului Outline. Pe Android sau iOS, atinge oriunde în afara conturului pentru a-l ascunde.


Cum să creați o schemă Google Docs

Odată ce Instrumentul de schiță este activat, crearea sau adăugarea la schița pentru document este simplă.

Pe internet:

Google Docs extrage elemente pentru Vizualizarea contur pe baza titlurilor pe care le-ați creat. Iată cum puteți marca textul pentru a naviga pe versiunea web:

  1. Pentru documente noi, creați o singură linie de text aldin sau subliniat pentru a adăuga automat un antet la schiță.

  2. Pentru documentele existente, formatați o singură linie de text folosind formatarea aldinată sau subliniată sau utilizați meniul de formatare pentru a alege o opțiune de titlu.

    Pentru a crea niveluri în conturul dvs., formatați titlurile folosind meniul Format pentru a desemna titluri ca Antet 1, Antet 2, Antet 3 sau Antet 4. În timp ce titlul va apărea într-un contur, subtitrarea nu.

    screenshot 

  3. Schița dvs. va începe să ia formă în panoul Schiță din stânga documentului.

În Android sau iOS:

Aplicația Foi de calcul Google pentru Android și iOS utilizează aceleași criterii ca și versiunea web pentru a crea o schiță.

  1. Pentru documente noi, creați o singură linie de text aldin sau subliniat pentru a adăuga automat un antet la schiță.

  2. Pentru documentele existente, formatați o singură linie de text folosind formatarea aldinată sau subliniată sau utilizați meniul de formatare pentru a alege o opțiune de titlu.

    Pentru a formata titlurile astfel încât să fie alocate nivelurilor desemnate din schița dvs., atingeți Format > Text > Stil, apoi alegeți nivelul de titlu dorit. De asemenea, în timp ce titlul va apărea într-o schiță, subtitrarea nu va apărea.

  3. Schița dvs. se va afișa în partea de jos a ecranului.


Cum să navigați într-un contur Google Docs

După ce ați creat o schiță în documentul Google Docs, navigarea prin document utilizând schema este ușoară. Pe web, faceți clic pe secțiunea schiței pe care doriți să o accesați, iar cursorul dvs. se va deplasa la începutul secțiunii respective.

Pe dispozitivele Android și iOS, deschideți conturul și atingeți locul din conturul în care doriți să mergeți. Alternativ, dacă conturul este activat, veți vedea un glisor cu săgeată dublă care apare în partea dreaptă a documentului. Atingeți-l pentru a deschide conturul, apoi selectați o locație pentru a vă deplasa cursorul acolo.