Cum să utilizați Gmail: începeți cu noul dvs. cont

Puteți primi, trimite, șterge și arhiva mesaje în Gmail la fel cum ați face cu orice alt serviciu de e-mail. Gmail oferă, de asemenea, metode convenabile pentru arhivarea, găsirea și etichetarea mesajelor. Aflați cum să începeți cu un nou cont Gmail.


Ce este Gmail?

Gmail este un serviciu de e-mail gratuit administrat de Google. Se integrează cu alte servicii Google, cum ar fi Google Docs, Google Drive și YouTube. Google oferă, de asemenea, servicii premium companiilor prin G Suite. Există, de asemenea, o versiune HTML a Gmail numită Gmail Basic și o aplicație mobilă Gmail.

Dacă nu ați mai avut niciodată un cont de e-mail, Gmail este un loc bun pentru a începe. Este fiabil și gratuit și vine cu 15 GB spațiu de stocare pentru mesajele dvs. E-mailul dvs. este stocat online, astfel încât să îl puteți accesa de pe orice dispozitiv care se poate conecta la internet.

Dacă aveți un alt cont de e-mail cu un alt furnizor, este posibil să îl puteți conecta la Gmail, astfel încât să puteți citi toate mesajele primite într-o singură căsuță de e-mail.


Cum să obțineți un cont Gmail

Pentru a crea un cont Gmail nou, trebuie mai întâi să creați un cont Google nou.

  1. Accesați Gmail.com și selectați Creează cont.

  2. Dacă au fost utilizate alte conturi Google cu browserul dvs., vi se poate solicita să alegeți un cont. Selectați Folosiți un alt cont în partea de jos pentru a accesa ecranul de conectare.

  3. Selectați Pentru mine.

  4. Introduceți informațiile solicitate, apoi selectați Următor →.

    Este posibil să schimbați numele care apare în de la: după configurarea contului dvs. Gmail.

  5. Este posibil să vi se solicite să furnizați un număr de telefon pentru a vă verifica identitatea. Introduceți numărul de telefon și selectați Următor →. Google vă va trimite un text cu un cod pe care trebuie să îl introduceți în pagina următoare.

    Numărul dvs. de telefon nu este stocat. Trebuie să reintroduceți numărul de telefon în pasul următor pentru a-l conecta la contul dvs. Gmail.

  6. Introduceți informațiile solicitate, apoi selectați Următor →.

    Furnizarea de informații de recuperare a contului este opțională, dar poate fi util dacă uitați accidental parola.

  7. Citiți informațiile de confidențialitate Google și selectați Sunt de acord.

  8. Selectați Următor →.

  9. Alegeți un aspect pentru vizualizarea mesajelor, apoi selectați OK.

    Acest lucru poate fi modificat ulterior.

Veți fi dus automat la Gmail pentru a vă configura noul cont. Veți vedea un mesaj de la Google în căsuța de e-mail, care conține informații importante despre utilizarea Gmail.

Puteți utiliza noile acreditări de conectare Google pentru a accesa YouTube, Google Docs și toate celelalte servicii Google.


Cum să configurați Gmail

După examinarea informațiilor introductive, vă puteți personaliza contul. De exemplu, selectați Schimbați imaginea de profil pentru a adăuga o fotografie care va fi vizibilă pentru ceilalți utilizatori Gmail. Dacă doriți să modificați culorile și aspectul interfeței Gmail, selectați Alegeți o temă. Dacă aveți un alt cont de e-mail, selectați Importați contacte și e-mail pentru a-l conecta la noul dvs. cont Gmail.

Cum se folosește Gmail

Pentru a trimite un nou mesaj Gmail, selectați Compune.

Selectează Stea alături de un mesaj pentru a-l marca ca important.

Pentru a elimina mesajele din căsuța de e-mail, bifați caseta de selectare de lângă mesaj, apoi selectați arhivă (folderul cu o săgeată în jos) sau Coșul de gunoi (cosul de gunoi).

Trimiterea unui mesaj în coșul de gunoi din Gmail nu îl șterge automat. Pentru a șterge definitiv un mesaj, selectați Coșul de gunoi din panoul din stânga pentru a deschide folderul coș de gunoi, apoi selectați Goliți Coșul de gunoi acum.

Pentru a vă deconecta de la Gmail, selectați pictograma (sau imaginea) profilului dvs. în colțul din dreapta sus, apoi selectați Sign out.

Cum se fac etichete

Etichetele Gmail facilitează gestionarea căsuței de e-mail. În timp ce vizualizați un mesaj, selectați Etichetă pictogramă și alegeți dintre opțiuni sau selectați Creaza nou pentru a face etichete personalizate.

Cum să găsiți e-mailuri în Gmail

Pe lângă utilizarea etichetelor, puteți căuta mesajul folosind bara de căutare de deasupra căsuței de e-mail. De asemenea, puteți utiliza contactele dvs. Gmail pentru a găsi toată corespondența cu anumite persoane.