Cum să trimiteți o pagină web cu programul de e-mail al Mac

Cu aplicația Mail în macOS, puteți trimite linkuri către pagini web, dar linkurile nu sunt singura dvs. opțiune dacă utilizați browserul Apple Mail și Safari. Pictograma Partajare din Safari vă permite să trimiteți prin e-mail o pagină web în oricare dintre cele patru formate:

  • Pagină web și link
  • Format și link pentru cititor
  • PDF și link atașat
  • Numai link

Apple

Când partajați pagina web fie în format de pagină web, fie în format cititor, aceasta poate fi vizualizată și derulată în e-mail. Toate legăturile funcționează. Dacă alegeți să atașați pagina web la e-mail ca PDF, aceasta nu poate fi vizualizată în e-mail, dar destinatarul poate face clic pe pictograma PDF pentru ao deschide în orice cititor PDF. PDF-ul conține, de asemenea, pagina web completă, iar linkurile rămân funcționale.

Informațiile din acest articol se aplică aplicației Mail conținute în macOS Catalina (10.15) pentru OS X Mavericks (10.9).


Cum să partajați o imagine de pagină web utilizând Safari și Mail

  1. În Safari, deschideți pagina web pe care doriți să o trimiteți prin e-mail.

  2. Apasă pe Share pictogramă din partea de sus a ecranului Safari (seamănă cu o cutie cu o săgeată care iese din partea de sus).

  3. Selectați Trimiteți această pagină prin e-mail în meniul derulant Partajare.

  4. Când e-mailul se deschide în Apple Mail, accesați Trimiteți conținut web ca meniu și selectați Pagină web pentru a trimite o replică a paginii web așa cum o vedeți în browser.

  5. Introduceți adresa de e-mail a destinatarului, tastați un mesaj și faceți clic Trimite.

Meniul Safari Share include opțiunea „Trimiteți prin e-mail această pagină” numai atunci când Apple Mail este clientul dvs. de e-mail prestabilit și Mail este setat ca „Cititor de e-mail implicit” în preferințele E-mail.


Cum să trimiteți o pagină web în alte programe de e-mail

Dacă nu utilizați Apple Mail ca client de mail implicit, nu veți avea opțiunea „Trimiteți acest program prin e-mail” în meniul Partajare. Puteți trimite în continuare un PDF al unei pagini web generând un PDF într-un browser și atașându-l manual la e-mail.

  1. Deschideți pagina web pe care doriți să o partajați în Chrome, Firefox, Safari sau orice alt browser web cu opțiunea Salvare ca PDF.

  2. Selectați Fișier > în bara de meniu a browserului.

  3. Alege Salvați în PDF în opțiunile imprimantei Imprimare.

    Pozițiile acestor comenzi și setări variază în funcție de browsere.

  4. Deschideți un e-mail în orice client de e-mail și atașați PDF-ul salvat. Completați adresa destinatarului, adăugați un mesaj și faceți clic Trimite.

Destinatarul poate utiliza orice vizualizator PDF pentru a afișa formatarea PDF așa cum o vedeți. PDF-ul nu depinde de programul de e-mail al destinatarului. Cu toate acestea, destinatarul trebuie să aibă un dispozitiv sau un program care să poată afișa fișiere PDF pentru a vedea pagina complet formatată.