Cum să treceți în Excel

Textul dintr-o foaie de calcul Excel poate ajuta la atragerea atenției asupra numerelor sau textului care s-au schimbat sau care nu mai pot fi relevante. Formatul fontului afișează simultan informații și le marchează ca învechite sau indică faptul că informațiile nu ar trebui utilizate.

Diferite versiuni de Excel oferă acces la efectul strikethough în diferite locuri. Puteți vizualiza textul strikethough în fiecare versiune de Excel, dar unele versiuni de Excel omit accesul la setarea formatului strikethough. Cu toate acestea, instrumentele de la terțe părți vă pot ajuta să inserați textul de strikethough în Excel - chiar și atunci când formatul nu este disponibil în meniurile Microsoft!

Iată cum să trageți text în Excel Online, în Excel pe sistemele Windows și macOS și în Excel pe dispozitivele Android și iOS. 

Microsoft acceptă strikethrough în Excel Online, precum și în Excel pe Windows și macOS, dar Excel pe dispozitivele mobile necesită utilizarea unui site terță parte pentru formatarea textului. Dacă lucrați cu informații sensibile în Excel, ar trebui să evitați utilizarea unui site terță parte pentru a formata textul tăiat.


Cum să eliminați textul în Excel online

Strikethrough este un comutator încorporat oferit în Excel Online, ca parte a opțiunilor de formatare a fontului din fila Acasă.

  1. Accesați https://office.live.com/start/Excel.aspx. Conectați-vă cu contul dvs. Microsoft, dacă vi se solicită.

  2. Deschideți foaia de calcul în care doriți să trageți text.

  3. Selectați celula sau celulele pe care doriți să le trageți.

  4. Selectați opțiunea de format strikethrough, la fel cum ați adăuga bold, subliniat sau cursiv.

  5. Celulele selectate vor afișa acum textul strikethough.


Cum să eliminați textul în desktop Excel 

Cele mai recente versiuni instalate de Excel oferă ștergere ca o opțiune specifică de formatare pe care o puteți găsi sub efectele fontului. Următoarele vor funcționa în Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013 și Excel 365.

  1. Porniți Excel și deschideți foaia de calcul în care doriți să trageți text.

  2. Selectați celula (sau celulele) în care doriți textul tăiat.

  3. Selectați lansatorul Formatare celule pentru a accesa opțiunile de formatare a celulelor. (În versiunile mai vechi de Excel, navigați la Meniu > Format > Celule de format și căutați Font.)

  4. Sub Efecte, bifați caseta de selectare din stânga Strikethrough.

  5. Selectați OK

  6. Conținutul textului și / sau numerelor din celulele selectate ar trebui să se afișeze acum ca strikethrough.

Alternativ, ați putea încerca comenzile rapide de la tastatură pentru a comuta textul tăiat în Excel. Selectați celula (sau celulele) dorită, apoi apăsați Ctrl+5. La utilizarea macOS Schimba+Comandă+X sau, pe versiunile mai vechi de MacOS ale Excel, cum ar fi Excel 2011 sau Excel 2008, încercați Schimba+Comandă+minus.

Pentru a elimina efectul de tăiere, selectați o celulă (sau celule), apoi repetați procesul sau comanda rapidă de la tastatură detaliată mai sus.


Cum să eliminați textul în Excel pe dispozitivele Android sau iOS

Începând din iunie 2019, nici Microsoft Excel pe Android, nici iOS nu oferă asistență încorporată pentru textul tăiat în aplicație. Dar puteți adăuga totuși text și / sau numere într-o celulă Excel cu ajutorul unui site web.

Pentru a crea text strikethrough într-un browser:

  1. Deschideți Safari (pe iOS) sau Chrome (pe Android) la https://www.piliapp.com/cool-text/strikethrough-text/. 

  2. Introduceți textul pe care doriți să-l afișați drept barat în prima casetă de text. Veți vedea exemplul de text, cu linie, mai jos. 

  3. Robinet Copiați în clipboard. Reveniți la ecranul de pornire al dispozitivului.

  4. Atingeți pentru a deschide Excela.

  5. Atingeți pentru a selecta și a deschide fișierul în care doriți să inserați textul tăiat.

  6. Atingeți celula în care doriți să inserați text cu linie.

  7. În funcție de dispozitiv, atingeți Pastă sau atingeți pictograma clipboard pentru a lipi conținutul clipboardului (textul tăiat pe care l-ați creat anterior) în celulă.

  8. În unele cazuri, este posibil să vedeți o linie sau o liniuță suplimentară. Ajustați conținutul celulei, dacă este necesar.

  9. Textul tău tăiat ar trebui să se afișeze acum după cum se dorește în Excel.