Cum să transmiteți pe Steam

Transmisia prin abur este răspunsul lui Valve la platformele de streaming live populare, precum Twitch și YouTube Gaming. Este conceput pentru a permite utilizatorilor Steam să își transmită în direct jocul fără niciun software suplimentar. Totul este încorporat chiar în clientul Steam, deci tot ce trebuie să faceți pentru a începe streaming este să activați funcția.


Cerințe de difuzare prin abur

Comparativ cu alte opțiuni de streaming live, difuzarea prin Steam este extrem de simplă. Nu aveți nevoie de niciun software suplimentar, astfel încât bariera de intrare este foarte mică. Dacă aveți o conexiune la internet de mare viteză și computerul dvs. este suficient de puternic, puteți deveni un streamer live cu funcția de difuzare Steam.

Cum funcționează transmisia prin Steam?

Transmiterea prin Steam utilizează clientul Steam pentru a înregistra, codifica și transmite jocul dvs., în direct, pe internet. La fel ca alte programe de streaming live, vă permite să conectați un microfon pentru a comunica cu spectatorii dvs. și puteți alege, de asemenea, să includeți sau nu audio din alte aplicații pe computer.

Clientul Steam include o secțiune de transmisii în zona comunității, care poate fi accesată și prin intermediul site-ului comunității Steam. Acest lucru este similar cu Twitch și YouTube Gaming prin faptul că oferă o locație centrală în care puteți descoperi noi streamere și puteți afla cine transmite în flux jocul specific pe care doriți să îl urmăriți.

Dacă nimeni nu transmite în flux jocul dorit, tot ce trebuie să faceți este să modificați câteva setări, să lansați jocul și puteți începe să îl transmiteți singur.


Cum să configurați o transmisie Steam

Înainte de a vă putea transmite jocurile prin Steam, trebuie să configurați funcționalitatea de difuzare. Acest lucru trebuie făcut prin intermediul clientului Steam înainte de a începe să jucați un joc.

Iată cum să vă pregătiți clientul Steam pentru a vă difuza jocurile:

  1. Deschideți clientul Steam și faceți clic Aburi în meniul situat în colțul din stânga sus al ferestrei.

  2. Clic setările.

  3. Clic Radiodifuzare.

  4. Faceți clic pe meniul derulant de dedesubt Setarea de confidențialitate.

  5. Clic Oricine poate viziona jocurile mele pentru a activa pe deplin difuzarea Steam.

    Selectați prietenii pot viziona jocurile mele pentru a împiedica străinii să vă vadă emisiunile. Dacă selectați prietenii pot solicita vizionarea jocurilor mele, veți primi o solicitare ori de câte ori un prieten pe care l-ați adăugat dorește să vă urmărească transmisia.

  6. Clic OK.

    Puteți ajusta setările aici dacă computerul sau conexiunea la internet nu pot gestiona streaming video de înaltă calitate. Aici puteți activa și microfonul. Dacă faceți clic înregistrează-mi microfonul, spectatorii dvs. vă vor putea auzi vorbind.

  7. Clientul dvs. Steam este acum gata să vă difuzeze fluxurile de jocuri.


Cum să transmiteți pe Steam

După ce ați activat difuzarea, sunteți gata să începeți redarea jocurilor. Acest lucru este și mai ușor, deoarece Steam va începe automat să transmită streaming ori de câte ori joci un joc cu funcția de difuzare activată.

Steam vă oferă câteva opțiuni pentru a vă asigura că fluxul dvs. funcționează și puteți, de asemenea, să ajustați lucrurile după ce efectuați fluxul.

Iată cum să începeți streamingul cu funcția de difuzare a Steam:

  1. Deschideți biblioteca Steam, localizați jocul pe care doriți să-l difuzați și faceți clic Joaca.

  2. Anunturi Shift + Tab în timp ce jocul rulează pentru a deschide suprapunerea Steam și faceți clic setările dacă doriți să ajustați oricare dintre setările dvs. de difuzare.

    Dacă difuzarea dvs. funcționează, veți vedea un cerc roșu, cuvântul LIVE și numărul actual de spectatori afișat în colțul din dreapta sus al ecranului. Dacă cercul este gri, înseamnă că difuzarea dvs. nu funcționează.

  3. Ajustați setările dorite. Dacă ați uitat să porniți microfonul, îl puteți porni. De asemenea, puteți regla calitatea fluxului de difuzare din mers dacă aveți probleme cu viteza internetului sau computerul dvs. nu poate gestiona transmisia în flux de înaltă definiție.

  4. Clic OK când ai terminat, apoi apasă scăpa pentru a reveni la jocul tău.

  5. Jocul dvs. este difuzat acum, iar oamenii îl vor putea urmări.


În ce este difuzarea prin Steam diferită de jocurile Twitch și YouTube?

Cea mai mare diferență între difuzarea Steam și concurenții precum Twitch și YouTube Gaming este că este mult mai ușor să începeți cu difuzarea Steam. Nu aveți nevoie de niciun software suplimentar, deoarece clientul Steam în sine gestionează totul pentru dvs.

Steam nu numai că gestionează intern toate sarcinile de streaming, ci are și un sistem încorporat pentru ca spectatorii să vă vadă și să vă urmărească fluxurile. Acest lucru este similar cu site-urile web Twitch și YouTube Gaming, dar este de fapt disponibil chiar în interiorul clientului Steam, ceea ce vă poate ajuta să expuneți fluxurile dvs. publicului masiv global al Steam.

Cealaltă diferență principală este că difuzarea cu Steam nu este la fel de complexă ca transmisia live pe alte servicii, care este o sabie cu două tăișuri. Este mai ușor de utilizat, dar nu puteți adăuga suprapuneri, comuta dinamic între diferite ferestre și videoclipuri sau face orice altceva pe care software-ul de streaming îl permite în mod normal.

În plus față de aceste diferențe, puteți transmite în flux live doar prin difuzarea Steam dacă ați cumpărat de fapt jocuri pe platformă. Conturile Steam gratuite încep într-o stare limitată, care este ridicată de îndată ce cheltuiți cel puțin 5 USD în magazinul Steam sau achiziționați un articol din joc într-un joc gratuit, cum ar fi DOTA 2.

Conturile Steam limitate, înainte de a efectua achiziții, nu pot utiliza difuzarea Steam. Asta înseamnă că nu vă puteți crea un cont și puteți începe imediat transmiterea unui joc gratuit, dar puteți debloca funcția de difuzare Steam cumpărând ceva de pe platformă.

Diferența finală este că difuzarea prin Steam nu vă salvează fluxurile sub nicio formă. Atât Twitch, cât și YouTube Gaming păstrează fluxurile sau îți oferă opțiunea de a le păstra, astfel încât spectatorii să le poată urmări mai târziu. Difuzarea prin abur nu are această opțiune, astfel încât spectatorii dvs. vă pot urmări doar în direct.