Cum să ștergeți marcajele pe Chrome

Marcajele din Google Chrome sunt utile pentru a găsi pagini frecvent utilizate sau importante fără a căuta, dar se pot acumula în timp. Indiferent dacă ați marcat din greșeală o singură pagină pe care doriți să o ștergeți sau doriți să ștergeți toate marcajele Chrome simultan, o puteți face pe computer sau cu aplicația mobilă Chrome.


Ce sunt marcajele Chrome?

Marcarea este un sistem pe care browserele web, precum Chrome, îl utilizează pentru a facilita găsirea anumitor pagini web. În loc să scrieți un localizator universal lung de resurse (URL) sau să căutați de fiecare dată o pagină, puteți face clic pe un singur buton din Chrome pentru a marca orice pagină web pentru acces ulterior.

Dacă ajungeți la prea multe marcaje pentru a le gestiona, le puteți organiza în foldere sau le puteți elimina pe cele pe care nu le utilizați frecvent.

Pras Boonwong / EyeEm


De ce să ștergeți marcajele Chrome?

Marcajele Chrome sunt ușor de creat, intenționat sau accidental. Puteți marca din greșeală o pagină atunci când încercați să tastați o adresă URL nouă, să deschideți o filă nouă sau să interacționați cu unul dintre pluginurile dvs. Când se întâmplă acest lucru, este o idee bună să eliminați marcajul pentru a evita aglomerația imediat.

Celălalt motiv pentru a elimina marcajele este că acestea se acumulează în timp și puteți ajunge la o mizerie imposibil de gestionat de marcaje vechi de care nu mai aveți nevoie. Dacă sunteți gata pentru un nou început, eliminați toate marcajele dintr-o singură lovitură.


Cum să ștergeți un marcaj Chrome de pe pagina web

Există două moduri de a șterge un marcaj Chrome: de pe pagina web marcată în sine și folosind managerul de marcaje Chrome.

Accesarea paginii web marcate oferă cel mai rapid mod de a elimina un marcaj, dacă aveți doar unul sau câțiva de eliminat. Iată cum:

  1. Deschideți Chrome browserul web de pe computer și accesați pagina web pe care doriți să o eliminați din marcaje.

  2. Când pagina se deschide, faceți clic sau apăsați tasta solid stea în partea dreaptă a barei URL.

    Steaua este solidă pe o pagină web marcată. Dacă steaua este goală în loc de solidă, pagina nu este marcată. În acest caz, făcând clic pe stea marcează pagina web.

  3. Clic Elimină din meniul derulant pentru a șterge marcajul de pe pagina web.


Cum să ștergeți un marcaj utilizând Managerul de marcaje Chrome

Dacă nu vă amintiți adresa URL a marcajului pe care doriți să îl ștergeți, îl puteți găsi în managerul de marcaje Chrome. Iată cum:

  1. Deschide Chrome și intră chrome: // marcaje / în câmpul URL.

  2. Găsiți marcajul pe care doriți să îl ștergeți. Dacă aveți mai multe foldere listate în bara laterală, poate fi necesar să căutați mai multe directoare pentru a o găsi.

    Dacă nu vedeți marcajul în timp ce derulați lista, utilizați caseta de căutare din partea de sus a managerului de marcaje pentru a o localiza.

  3. Faceți clic sau atingeți ușor pictogramă (trei puncte) în dreapta marcajului pe care doriți să îl ștergeți.

    De asemenea, puteți să faceți clic dreapta pe marcaj și să îl ștergeți în loc să faceți clic pe icon.

  4. Faceți clic sau atingeți Șterge în meniul pop-up.

  5. Repetați acest proces pentru fiecare marcaj suplimentar pe care doriți să îl ștergeți.


Cum să ștergeți toate marcajele dvs. Chrome

Dacă doriți să ștergeți toate marcajele Chrome și să începeți din nou, faceți acest lucru folosind managerul de marcaje. Iată cum să eliminați simultan toate marcajele Chrome:

  1. Deschideți Chrome și accesați Managerul de marcaje introducând chrome: // marcaje / în câmpul URL.

  2. Dacă aveți mai multe dosare listate în bara laterală, selectați folderul care conține marcajele pe care doriți să le ștergeți.

    Dosarele din bara laterală sunt independente una de cealaltă, deci trebuie să le ștergeți separat dacă doriți să eliminați toate marcajele.

  3. Faceți clic în lista de marcaje și tastați CTRL+A (Comandă+A pe un Mac) de pe tastatură pentru a selecta fiecare marcaj din folder. Ar trebui evidențiate toate.

  4. Clic Șterge.

    Acest proces nu poate fi anulat.

  5. Dacă aveți alte foldere de marcaje de șters, faceți clic pe următorul folder din bara laterală și repetați acest proces.

Cum să ștergeți marcajele din aplicația Chrome

Procesul de ștergere a marcajelor diferă în aplicația mobilă Chrome.

  1. Deschideți Chrome de pe dispozitivul mobil. Apasă pe pictograma cu trei puncte pentru a deschide un meniu.

  2. Robinet Marcaje în meniu,

  3. Dacă aveți mai multe foldere, atingeți un folder pentru a-l deschide și afișa marcajele pe care le conține.

  4. Ștergeți un singur marcaj glisând spre stânga pe el și atingând Șterge.

    Pentru a șterge mai multe marcaje, atingeți Editați | × și atingeți fiecare pe care doriți să le ștergeți.

  5. Robinet Șterge.