Cum să ștergeți fonturile TrueType sau OpenType în Windows

Dacă doriți să încercați diferite tipuri de caractere, este posibil să descoperiți că panoul de control al fontului Windows 10 se umple rapid. Pentru a facilita găsirea fonturilor pe care le doriți cu adevărat, poate doriți să ștergeți unele fonturi. Windows utilizează trei tipuri de fonturi: TrueType, OpenType și PostScript. Ștergerea fonturilor TrueType și OpenType este un proces simplu. Nu s-a schimbat prea mult față de versiunile anterioare de Windows.


Cum să ștergeți fonturile TrueType și OpenType

  1. Dati click pe CAUTĂ din partea dreaptă a butonului Start.

  2. Tip fonturi în câmpul de căutare.

  3. Faceți clic pe rezultatul căutării care citește Fonturi - Setări sistem or Fonturi - Panou de control. Se va deschide fereastra Fonts.

  4. Faceți clic pe pictogramă sau pe nume pentru ca fontul pe care doriți să îl ștergeți să îl selectați. Dacă fontul face parte dintr-o familie de fonturi și nu doriți să ștergeți ceilalți membri ai familiei, poate fi necesar să deschideți familia înainte de a putea selecta fontul pe care doriți să îl ștergeți. Dacă vizualizarea dvs. arată mai degrabă pictograme decât nume, pictogramele cu mai multe pictograme stivuite reprezintă familii de fonturi.

  5. În Windows 10, selectați fontul pe care doriți să îl eliminați și apoi alegeți Dezinstalarea. Confirmați că doriți să dezinstalați fontul de pe computer.

  6. În Windows 8 sau 7, bifați caseta de selectare de lângă font. Alege Fișier meniu și selectați Șterge. Confirma ștergerea când vi se solicită acest lucru.

Ștergerea unei comenzi rapide față de un font real. Dacă ați bifat caseta „Instalare ca comandă rapidă” atunci când ați instalat fontul, eliminați numai comanda rapidă. Fișierul actual al fontului rămâne în directorul în care l-ați stocat.

Fii atent la ceea ce ștergi. Anumite fonturi nu trebuie șterse. Nu ștergeți niciun font de sistem, cum ar fi Caliber, Microsoft Sans Serif sau Tahoma.