Cum să ștergeți aplicații pe Chromebook

Chromebookurile obțin aplicații fie din Magazinul Google Play, fie din Magazinul web Chrome. Cu excepția cazului în care are un hard disk mare, Chromebookul dvs. se va umple rapid sau va deveni aglomerat de comenzi rapide. Ștergerea aplicațiilor de pe Chromebook eliberează spațiu pe hard disk sau elimină Chrome OS Launcher. Eliminarea aplicațiilor de care nu mai aveți nevoie se face în doar câteva clicuri. Mai jos sunt câteva modalități de a realiza acest lucru.


Ștergeți aplicațiile cu lansatorul

Aplicațiile Chromebook pot fi dezinstalate direct din Lansator urmând acești pași:

  1. selectaţi Launcher pictogramă, reprezentată printr-un cerc și situată de obicei în colțul din stânga jos al ecranului.

  2. Apare o bară de căutare, împreună cu cinci pictograme ale aplicației. Direct deasupra barei de căutare, selectați Săgeata în sus pentru a afișa întregul ecran Launcher.

  3. Găsiți aplicația pe care doriți să o dezinstalați și faceți clic dreapta pe pictograma acesteia.

    Accesați tutorialul nostru pas cu pas pentru ajutor cu clic dreapta pe un Chromebook.

  4. Selectați Dezinstalarea or Eliminați din Chrome.

  5. Se afișează un mesaj de confirmare care vă întreabă dacă aplicația trebuie ștearsă. Selectați Dezinstalarea pentru a finaliza procesul.


Ștergeți extensiile folosind Chrome

Suplimentele și extensiile pot fi dezinstalate din browserul Google Chrome urmând acești pași:

  1. Deschis Google Chrome.

  2. În colțul din dreapta sus al ferestrei browserului, selectați Personalizeaza si controleaza Google Chrome meniul (cele trei puncte).

  3. Pune deasupra Mai multe unelte.

  4. Selectați Extensii.

    În loc să utilizați meniul, introduceți chrome: // extensions în bara de adrese Chrome.

  5. O listă de extensii și aplicații instalate se afișează într-o nouă filă de browser. Pentru a dezinstala o aplicație sau o extensie, selectați Elimină sub descrierea articolului.

  6. Apare un mesaj de confirmare, care vă întreabă dacă elementul selectat trebuie șters. Selectați Elimină pentru a finaliza procesul.

  7. Aplicația sau extensia sunt eliminate.


Ștergeți aplicațiile utilizând Magazinul Google Play

Chromebook are, de asemenea, Google Play Store. Funcționează la fel ca pe dispozitivele Android și poate fi utilizat pentru a gestiona aplicațiile instalate pe Chromebook. Pentru a dezinstala o aplicație utilizând Magazinul Google Play, procedați în felul următor:

  1. selectaţi Launcher pictogramă, reprezentată printr-un cerc și situată de obicei în colțul din stânga jos al ecranului.

  2. Apare o bară de căutare, împreună cu cinci pictograme ale aplicației. Direct deasupra barei de căutare, selectați Săgeata în sus pentru a afișa întregul ecran Launcher.

  3. Selectați Joaca Store.

  4. În partea stângă, selectați hamburger (cele trei linii orizontale).

  5. Selectați Aplicațiile și jocurile mele.

  6. Selectați Instalat.

  7. Selectați aplicația pe care doriți să o dezinstalați.

  8. Selectați Dezinstalarea.

  9. Confirmați dezinstalarea selectând OK.