Cum să scoateți o unitate flash de pe un Chromebook

La fel ca în cazul unui laptop obișnuit, există potențialul de a vă corupe unitatea flash dacă o scoateți din Chromebook în mod necorespunzător. Vă vom arăta cum să scoateți în siguranță o unitate flash de pe Chromebook.


Eliminarea incorectă a unei unități flash de pe Chromebook

Ori de câte ori introduceți o unitate flash în Chromebook, sistemul de operare (ChromeOS) comunică constant cu dispozitivul respectiv. Dacă scoateți dispozitivul USB și sistemul de operare se află în mijlocul comunicării cu acesta, există un potențial puternic ca parte sau toate informațiile de pe disc să devină corupte și inutilizabile.

Pixabay


Cum să scoateți un card SD / de memorie de pe un Chromebook

Scoaterea corectă a unui dispozitiv USB de pe un Chromebook vă poate scuti de posibilitatea de a recupera datele după (dacă) unitatea flash este deteriorată.

  1. Pentru a vizualiza dispozitivele USB, cum ar fi o unitate flash, introdusă atașată la un Chromebook, selectați Launcher pictograma din partea stângă jos a ecranului și selectați Fişiere pictogramă pentru a deschide aplicația File Explorer.

  2. În meniul de navigare din stânga, ar trebui să vedeți dispozitivul (cum ar fi „Cardul SD”) listat. Dacă accesați această secțiune, veți vedea tot conținutul acestui dispozitiv.

  3. Când sunteți gata să scoateți unitatea thumb de pe Chromebook, selectați Evacua pictograma din dreapta numelui dispozitivului. După ce faceți acest lucru, veți vedea dispozitivul cum dispare din meniul de navigare din stânga.

  4. Acum este sigur să scoateți unitatea flash fizică de pe Chromebook.


Cum se elimină unitatea USB Thumb Drive de pe Chromebook

Procesul de eliminare a unei unități USB este identic cu procesul de mai sus. Singura diferență este că numele dispozitivului care apare în meniul de navigare din stânga va fi ușor diferit.

Pentru a scoate degetul mic de pe Chromebook, trebuie doar să selectați Evacua pictograma din dreapta numelui său și va dispărea. Odată ce a dispărut, puteți scoate în siguranță unitatea de memorie de pe Chromebook.

Orice dispozitiv USB pe care îl conectați la Chromebook care conține spațiu de stocare se va afișa în aplicația Fișiere în același mod. Scoaterea dispozitivului respectiv (și a spațiului de stocare) de pe Chromebook este întotdeauna aceeași, trebuie doar să selectați pictograma de ejectare și să așteptați ca dispozitivul să dispară.


Eroare dispozitivul USB încă în uz

Există momente în care este posibil să vedeți o eroare că dispozitivul USB este „încă în uz” și pictograma de evacuare nu va funcționa. Acest lucru se poate întâmpla atunci când un proces comunică încă cu dispozitivul de stocare USB și nu poate fi oprit de sistemul de operare.

Dacă așteptați câteva minute, încercați să scoateți din nou și primiți aceeași eroare, va trebui să închideți Chromebookul. Odată ce Chromebookul este oprit complet, este sigur să scoateți dispozitivul USB fără pericol de corupție sau deteriorare.