Cum să salvați un PDF pe iPhone sau iPad

Când doriți să salvați un PDF pe iPhone sau iPad, descărcați PDF-ul de pe web sau un e-mail, apoi decideți unde să îl salvați. Sau, transferați un PDF de pe un computer Mac sau Windows pe dispozitivul dvs. iOS.

Aceste instrucțiuni ar putea funcționa și în aplicații terțe.


Cum se salvează un PDF dintr-un e-mail sau un site web

Lifewire / Tim Liedtke

Browserul web Safari și aplicația Mail utilizează o interfață similară pentru a descărca PDF-uri și pentru a previzualiza fișiere PDF.

  1. Selectați PDF-ul pentru a deschide o previzualizare.

  2. Robinet Share pentru a deschide foaia de partajare care conține opțiuni de partajare și salvare a fișierelor precum PDF-uri.

    Dacă nu vedeți Share din Safari, derulați în partea de sus a PDF-ului pentru a afișa meniul.

  3. Selectați unde să stocați PDF-ul.

    De exemplu, pentru a vizualiza PDF-ul în Apple Books, alegeți Copiați în cărți. Sau, pentru a salva PDF-ul într-un serviciu de stocare în cloud, cum ar fi Google Drive, selectați Copiați în Drive. Alte servicii de stocare în cloud pot include iCloud Drive și Dropbox.

    Robinet Mai Mult dacă nu vedeți opțiunea de a salva într-o aplicație instalată pe dispozitiv (de exemplu, Dropbox sau Google Drive). Selectați Salvați în fișiere pentru a stoca PDF-ul în iCloud Drive.

  4. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza descărcarea PDF. De exemplu, apăsați Adăuga în Fișiere pentru a salva PDF-ul într-unul dintre acele dosare.

Dacă pagina web pe care doriți să o salvați pe iPhone sau iPad nu este PDF, convertiți-o în PDF. Apasă pe Share buton și alegeți Creați PDF. Apoi, selectați tasta Share din nou pentru a selecta o locație pentru salvarea PDF-ului.


Cum să transferați un PDF de pe macOS la iOS

Utilizați AirDrop pentru a muta fără fir un PDF stocat pe un Mac pe iPhone sau iPad. Singura cerință este ca Mac și iPhone sau iPad să se afle în aceeași rețea Wi-Fi.

  1. Pe Mac, deschideți PDF-ul și selectați Share.

    Mac-ul are un buton de partajare similar cu un dispozitiv mobil iOS, care conține o cutie cu o săgeată îndreptată în partea de sus.

  2. Selectați Airdrop, apoi selectați dispozitivul iOS.

    Pentru ca iPhone-ul sau iPad-ul dvs. să apară prin AirDrop pe Mac, acesta trebuie să aibă AirDrop activat în setări și nu trebuie să fie în modul de repaus / suspendat.  

  3. Când partajați PDF-ul folosind AirDrop, iPhone-ul sau iPad-ul dvs. vă va întreba cum doriți să fie deschis. Puteți alege cărți, fișiere sau o vizualizare compatibilă sau o opțiune de stocare în cloud. De exemplu, dacă Amazon Kindle este instalat pe dispozitiv, deschideți PDF-ul în cititorul Kindle.


Cum să transferați un PDF de la Windows la iOS

O modalitate de a transfera un PDF (sau orice fișier) de pe un computer Windows pe un iPhone sau iPad este prin iCloud Drive.

iCloud nu este instalat în mod implicit pe Windows. Descărcați și instalați iCloud pe computerul dvs. Windows, apoi activați iCloud Drive pe telefon sau tabletă și computer pentru a transfera fișiere PDF între computer și dispozitivul iOS.

  1. Pe iPhone sau iPad, accesați setările, atingeți numele dvs., atingeți icloud, apoi porniți iCloud Drive comutator.

    Utilizați informațiile de conectare ale ID-ului Apple pentru a vă conecta la contul iCloud pe Windows și iOS. Dacă nu aveți aceste informații, resetați parola ID-ului Apple.

  2. Pe computerul dvs. Windows, deschideți Explorator de fișiere și copiați fișierul PDF pe care doriți să îl transferați pe iPhone sau iPad.

  3. Mergi la pagina iCloud Drive și lipiți fișierul într-un folder existent sau creați un folder nou.

  4. Fișierul PDF este disponibil pe iPhone sau iPad folosind aplicația Fișiere. 

Când salvați un fișier pe iCloud Drive de pe computer, fișierul nu se descarcă pe dispozitiv până nu îl selectați din aplicația Fișiere iPhone sau iPad. Pentru a accesa fișierul offline, accesați online, deschideți fișierul Fișier și navigați la fișier pentru a-l descărca pentru utilizare offline.

O altă modalitate de a transfera un PDF de pe computer pe telefon este să îl trimiteți prin e-mail. Când deschideți fișierul PDF de pe dispozitivul dvs. mobil, urmați instrucțiunile pentru a-l salva.