Cum să rulați widgeturi pe desktopul dvs. Mac

Apple a întrerupt Dashboard și Widgets cu macOS Catalina în 2014, bazându-se în schimb pe Centrul de notificări. Dar multe Mac-uri mai vechi încă folosesc și depind de Dashboard.

Una dintre cele mai populare caracteristici ale versiunii mai vechi de macOS este Dashboard, un desktop autonom plin de mini-aplicații numite „Widget-uri”. Cu calculatoare, dicționare, calendare, blocnotesuri și afișaje meteorologice, printre alte aplicații, Widgets a adăpostit informații de rutină într-un singur loc convenabil.

Widgeturile se află în tabloul de bord și nu pot accesa datele sistemului sau ale utilizatorilor în afara mediului respectiv. Unii utilizatori, în special dezvoltatorii, ar prefera să își acceseze Widget-urile direct de pe desktop. Din fericire, există o modalitate de a face acest lucru. Puteți profita de același truc Terminal pe care dezvoltatorii Apple îl folosesc pentru a construi Widget-uri într-un mediu desktop.

Lewis Mulatero / Getty Images


Utilizați Terminal pentru a activa modul de dezvoltare tablou de bord

Dacă doriți să mutați un widget pe desktop, urmați aceste instrucțiuni:

  1. Lansa Terminal, situat în / Aplicații/Utilități/.

  2. Introduceți următoarea linie de comandă în Terminal.

    implicit scrie com.apple.dashboard devmode DA

    Puteți copia și lipi textul în Terminal sau puteți tasta textul așa cum se arată. Comanda este o singură linie de text, dar browserul dvs. îl poate împărți în mai multe linii. Asigurați-vă că introduceți comanda ca o singură linie în aplicația Terminal.

  3. Anunturi introduce sau reveniți pe tastatură.

  4. Introduceți următorul text în Terminal. Dacă tastați textul, mai degrabă decât să îl copiați și să-l inserați, asigurați-vă că se potrivește cu majuscule.

  5. Anunturi introduce or reveni. Docul dispare pentru o clipă și apoi reapare.

  6. Introduceți următorul text în Terminal.

  7. Anunturi introduce or întoarcere. Comanda de ieșire face ca Terminalul să încheie sesiunea curentă. Apoi puteți părăsi aplicația Terminal.


Cum să mutați un widget pe desktop

MacOS Mountain Lion și versiunile ulterioare necesită un pas suplimentar. În mod implicit, tabloul de bord este considerat parte a misiunii de control și este tratat ca un spațiu. Mai întâi trebuie să forțați Controlul misiunii să nu mutați tabloul de bord într-un spațiu:

  1. Lansa System Preferences selectând pictograma din pictograma Dock sau selectați System Preferences de la Meniul Apple.

  2. selectaţi Control al Misiunii panoul de preferințe.

  3. Eliminați bifa din elementul etichetat Afișați tabloul de bord ca spațiu (Mountain Lion sau Mavericks) sau utilizați meniul derulant pentru a seta Tablou de bord pentru a afișa ca suprapunere (Yosemite și mai târziu).

Dacă doriți să mutați Widgeturile pe desktop pe macOS Mountain Lion sau versiunile anterioare, continuați cu următorul set de instrucțiuni.


Cum să mutați un widget pe desktop (Mountain Lion sau anterior)

  1. Anunturi F12 pe tastatură (pe unele tastaturi poate fi necesar să țineți apăsată tasta funcțională sau să vă asigurați că tastatura are F-Lock activată). Alternativ, selectați Contul Meu pictogramă din doc.

  2. Selectați un widget selectându-l și ținând apăsat butonul mouse-ului. Ținând încă apăsat butonul mouse-ului, mutați ușor widgetul. Țineți apăsat butonul mouse-ului până la sfârșitul următorului pas.

  3. Anunturi F12 și trageți widgetul la locația dorită de pe desktop. Odată ce widgetul este locul dorit, eliberați butonul mouse-ului.

Widgeturile pe care le mutați pe desktop se află întotdeauna în fața desktopului și a oricăror aplicații sau ferestre pe care le-ați putea deschide. Din acest motiv, mutarea unui widget pe desktop poate să nu fie cea mai bună idee dacă Mac-ul dvs. are un ecran mic. Ai nevoie de mult spațiu pentru ca acest truc să fie util.


Reveniți un widget la tabloul de bord

Dacă decideți că nu doriți ca un widget să își stabilească reședința permanentă pe desktop, puteți returna widgetul în Tabloul de bord inversând procesul.

  1. Selectați un widget pe desktop făcând clic pe acesta și ținând apăsat butonul mouse-ului. Ținând încă apăsat butonul mouse-ului, mutați ușor widgetul. Țineți apăsat butonul mouse-ului până la sfârșitul următorului pas.

  2. Anunturi F12 și trageți widgetul la locația dorită în Tabloul de bord. Odată ce widgetul este locul dorit, eliberați butonul mouse-ului.

  3. Anunturi F12 din nou. Widgetul pe care l-ați selectat dispare, împreună cu mediul Dashboard.


Utilizați Terminal pentru a dezactiva modul de dezvoltare tablou de bord

  1. Lansa Terminal, situat în /aplicatii/Utilități/.

  2. Introduceți următorul text în Terminal ca o singură linie.

    implicit scrie com.apple.das

  3. Anunturi introduce or reveni.

  4. Introduceți următorul text în Terminal. Asigurați-vă că se potrivește cu cazul textului.

  5. Anunturi introduce or reveni. Docul dispare pentru o clipă și apoi reapare.

  6. Introduceți următorul text în Terminal.

  7. Anunturi introduce or reveni. Comanda de ieșire face ca Terminalul să încheie sesiunea curentă. Apoi puteți părăsi aplicația Terminal.