Cum să returnați un articol pe eBay

Nu există nimic atât de dezamăgitor ca să cumperi ceva de pe eBay, doar că descoperirea acestuia nu este ceea ce ți-ai dorit sau nu așa cum este descris. Din fericire, sistemul de returnare eBay este unul la care toată lumea - în special întreprinderile - trebuie să adere. Dacă reacționați suficient de repede, puteți trimite articolul înapoi și primiți rambursarea pe rând.

Îți faci griji cu privire la feedback-ul tău? Sistemul de returnare și feedback-ul sunt complet separate unul de celălalt, astfel încât returnarea unui articol nu ar trebui să conducă la feedback negativ pentru dvs. Dacă ați fi fost un plătitor prompt în fiecare caz, cumpărătorul ar fi trebuit să vă ofere deja feedback bun. Dacă vă aflați cu feedback negativ din cauza unei returnări, asigurați-vă că contactați eBay și vă va ajuta să rezolvați problema.


Cum funcționează eBay

Există mai multe motive pentru care puteți returna un articol; eBay menționează în mod special cazurile în care politica sa de returnare a garanției de rambursare a banilor este aplicată. Puteți profita de acest lucru chiar dacă vânzătorul dvs. particular nu acceptă returnări. Este o politică eBay. Puteți returna un articol pe eBay dacă:

  • Un articol ajunge deteriorat sau defect.
  • Un articol nu este așa cum este descris.

Nu toate articolele pot fi returnate, deci verificați articolul dvs. special pentru a vă asigura că poate fi. De asemenea, dacă decideți că nu doriți un articol din orice motiv, va trebui să solicitați o returnare de la vânzător. Nu sunt obligați din punct de vedere legal să o onoreze, dar dacă ar avea un rating decent, ar putea; mereu merită să-l întrebi.


Cum să returnați un articol pe eBay

Dacă aveți sprijinul eBay pentru a vă întoarce, iată procesul pe care trebuie să îl parcurgeți pentru a-l finaliza.

  1. Accesați pagina de pornire eBay și conectați-vă folosind detaliile relevante.

  2. Selectați EBay-ul meu în colțul din dreapta sus al paginii.

  3. selectaţi Activitate , apoi selectați fișierul A cumpara secțiune. Alternativ, accesați direct Istoricul achizițiilor.

  4. Derulați în jos, înaintea sumelor licitate curente și a articolelor urmărite până la dvs. Achiziții secţiune.

  5. Găsiți elementul pe care doriți să îl returnați și selectați Returnează acest articol, daca este disponibil. Dacă nu, selectați sageata in jos pe partea dreaptă. În meniul care apare, selectați Returnează acest articol.

  6. Utilizați meniul derulant pentru a selecta un motiv pentru returnare. Opțiunile includ elementul care nu se potrivește corect, a fost deteriorat sau lipsește piese sau piese. Puteți adăuga informații suplimentare în caseta de text de dedesubt, dacă doriți, precum și fotografii.

  7. După ce ați completat corect formularul, selectați Trimite.

  8. În cadrul garanției de rambursare a eBay, vânzătorii au la dispoziție până la trei zile pentru a răspunde la o cerere de returnare. Atunci când o fac, vânzătorul poate alege dintre mai multe opțiuni, ceea ce va duce la diferite opțiuni de returnare pentru dvs.:

    • Acceptați solicitarea de returnare și oferiți o rambursare completă: Trebuie să returnați articolul și, atunci când acesta este primit, vânzătorul va rambursa prețul de achiziție original și va plăti, de asemenea, pentru expediere.
    • Oferiți o rambursare parțială și vă permite să păstrați articolul: Dacă nu sunteți total nemulțumiți, aceasta poate oferi cea mai bună soluție pentru toți, mai ales dacă articolele nu pot fi revândute de vânzător.
    • Oferiți o înlocuire sau un schimb: Un vânzător poate alege să vă trimită un alt articol în loc să vă ramburseze.

    Cât timp va dura returnarea depinde de alegerile pe care le face vânzătorul. Dacă totul merge bine, ar trebui să lucreze cu dvs., astfel încât să finalizați tranzacția cu plăcere, chiar dacă aceasta înseamnă returnarea și rambursarea articolului.

  9. Puteți verifica întotdeauna starea returnării și rambursării dvs. utilizând instrumentul eBay în acest scop. Ar trebui să vă țină la curent cu ceea ce se întâmplă odată cu returnarea. Alternativ, contactați eBay direct.


Încălcarea politicii de returnare eBay?

În cazul în care vânzătorul dvs. nu vă răspunde în termen de trei zile de la solicitarea de returnare sau dacă constatați că acțiunile lor constituie o încălcare a politicilor de returnare ale eBay, atunci puteți solicita ca site-ul de licitații să analizeze cazul dvs.

Dacă articolul dvs. nu ajunge deloc, sunteți acoperit și de Garanția de rambursare a eBay, deși acest proces nu este la fel de simplu ca o returnare. Procesul poate diferi de la țară la țară, deci asigurați-vă că citiți politica eBay pentru localurile dvs. înainte de a vă angaja în orice.