Cum să renunțați forțat la un program (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Încercați vreodată să închideți un program în Windows, dar atingând sau făcând clic pe acel mare X nu face truc?

Uneori vei avea noroc și Windows îți va spune că un program nu răspunde și îți va oferi câteva opțiuni pentru a Închide programul sau Termina acum, sau poate chiar să Aștepți ca programul să răspundă.

Alteori, tot ce primești este un mesaj care nu răspunde în bara de titlu a programului și un ecran complet de culoare gri, ceea ce face foarte clar că programul nu merge nicăieri repede.

Cel mai rău dintre toate, unele programe care blochează sau blochează o fac într-un mod în care nici sistemul de operare nu vă poate detecta și nu vă poate informa, lăsându-vă să vă întrebați dacă aveți o problemă cu butoanele mouse-ului sau cu ecranul tactil.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, 8, 7, Vista și XP.

Derek Abella / Lifewire

Indiferent de ce program nu se va închide sau de care este situația specifică, există mai multe moduri de a „renunța forțat” la un program în Windows:

Deși ar putea părea legate, multe dintre metodele de forțare a închiderii unui program software nu sunt aceleași cu deblocarea unui fișier blocat. Consultați articolul nostru Ce este un fișier blocat? pentru mai multe informații despre acest lucru.

Trebuie să dezinstalați forțat un program în loc să îl închideți? IObit Uninstaller este cel mai bun program de dezinstalare a software-ului pentru job.


Încercați să închideți programul folosind ALT + F4

Cel puțin cunoscut, dar foarte la îndemână ALT + F4 comanda rapidă de la tastatură efectuează la fel, în culise, magia de închidere a programului, făcând clic sau apăsând pe asta X în colțul din dreapta sus al ferestrei unui program.

Iată cum se face:

  1. Aduceți programul pe care doriți să îl părăsiți în prim-plan atingând sau făcând clic pe el.

    Dacă aveți probleme cu acest lucru, încercați ALT + TAB și progresați prin programele deschise cu TAB cheie (păstrare ALT jos) până când ajungeți la programul dorit (apoi renunțați la ambele).

  2. Țineți apăsat unul dintre ALT chei.

  3. În timp ce încă mai țineți ALT tasta în jos, apăsați F4 o singura data.

  4. Dați drumul ambelor taste.

Este foarte important să faceți pasul 1. Dacă este selectat un alt program sau aplicație, acesta este programul sau aplicația care se concentrează și se va închide. Dacă nu este selectat niciun program, Windows în sine se va închide, deși veți avea șansa să îl anulați înainte ca acesta să se întâmple (așa că nu treceți peste încercarea ALT + F4 truc de teama de a opri computerul).

Este la fel de important să atingeți ALT tasta o singură dată. Dacă îl țineți apăsat, atunci când fiecare program se închide, următorul care se va concentra se va închide și el. Acest lucru se va întâmpla până când toate programele dvs. vor fi închise și, în cele din urmă, vi se va solicita să închideți Windows. Deci, atingeți tasta ALT o singură dată pentru a ieși din aplicația sau programul care nu se va închide.

pentru că ALT + F4 este identic cu utilizarea X pentru a închide un program deschis, această metodă de renunțare forțată a unui program este utilă numai dacă programul în cauză funcționează într-o anumită măsură și nu va funcționa pentru a închide alte procese pe care acest program le-a „generat” în orice moment, deoarece a început.

Acestea fiind spuse, cunoașterea acestei metode de renunțare forțată poate fi deosebit de utilă dacă bateriile din mouse-ul fără fir au renunțat, ecranul tactil sau driverele touchpad-ului vă fac viața cu adevărat dificilă chiar acum sau o altă navigație asemănătoare mouse-ului nu funcționează așa cum funcționează ar trebui să.

Încă, ALT + F4 durează doar o secundă pentru a încerca și este mult mai ușor de realizat decât ideile mai complicate de mai jos, așa că vă recomandăm să încercați mai întâi, indiferent de ce credeți că ar putea fi sursa problemei.


Utilizați Task Manager pentru a forța programul să renunțe

Presupunând ALT + F4 nu a făcut trucul, forțând cu adevărat un program care nu răspunde să renunțe - indiferent în ce stare se află programul - este cel mai bine realizat prin Task Manager.

Iată cum:

  1. Deschideți Managerul de activități folosind CTRL + SHIFT + ESC Comanda rapidă de la tastatură.

    Dacă acest lucru nu funcționează sau nu aveți acces la tastatură, faceți clic dreapta sau țineți apăsat pe bara de activități Desktop și alegeți Task Manager or Deschide Task Manager (în funcție de versiunea dvs. de Windows) din meniul pop-up care apare.

  2. Apoi, doriți să găsiți programul sau aplicația pe care doriți să o închideți și să obțineți Task Manager să vă direcționeze către procesul real care îl acceptă.

    Sună cam greu, dar nu este. Cu toate acestea, detaliile exacte diferă în funcție de versiunea dvs. de Windows.

    Windows 10 și 8: Găsiți programul pe care doriți să îl închideți forțat în procese , listată în fila Nume coloană și probabil sub aplicaţii îndreptare. Odată găsit, faceți clic dreapta sau țineți apăsat și alegeți Mergeți la detalii.

    Dacă nu vedeți fila Procese, este posibil ca Managerul de activități să nu fie deschis în vizualizare completă. Alege Mai multe detalii în partea de jos a ferestrei Managerului de activități.

    Windows 7, Vista și XP: Găsiți programul pe care îl urmăriți în aplicatii filă. Faceți clic dreapta pe acesta și apoi faceți clic pe Mergeți la proces.

    Ați putea fi tentați să pur și simplu Finalizați sarcina direct din acel meniu pop-up, dar nu. Deși acest lucru ar putea fi perfect pentru unele programe, realizarea acestui „drum lung”, așa cum descriem aici, este o modalitate mult mai eficientă de a renunța forțat la un program (mai multe despre acest lucru mai jos).

  3. Faceți clic dreapta sau țineți apăsat pe elementul evidențiat pe care îl vedeți și pe care îl alegeți Arborele de finalizare a procesului.

    Ar trebui să fii în Detalii filă dacă utilizați Windows 10 sau Windows 8 sau procese filă dacă utilizați Windows 7, Windows Vista sau Windows XP.

  4. Faceți clic sau atingeți Arborele de finalizare a procesului în avertismentul care apare. În Windows 10, de exemplu, acest avertisment arată astfel:

    Doriți să încheiați arborele procesului [nume fișier program]? Dacă programele sau procesele deschise sunt asociate cu acest arbore de proces, acestea se vor închide și veți pierde orice date nesalvate. Dacă încheiați un proces de sistem, ar putea rezulta instabilitatea sistemului. Esti sigur ca vrei sa continui?

    Acesta este un lucru bun - înseamnă că nu numai că acest program individual pe care doriți să îl închideți se va închide de fapt, înseamnă că Windows va pune capăt și proceselor pe care acel program le-a început, care sunt, de asemenea, închise, dar mult mai greu de urmărit.

  5. Închideți Managerul de activități.

Asta este! Programul ar fi trebuit să se închidă imediat, dar ar putea dura câteva secunde dacă ar exista o mulțime de procese secundare conectate la programul înghețat sau dacă programul ar folosi multă memorie de sistem.

Vedea? Ușor ca plăcintă ... cu excepția cazului în care nu a funcționat sau nu puteți face ca Task Manager să se deschidă. Iată câteva alte idei în cazul în care Managerul de activități nu a făcut trucul:


Confundați programul! (Solicitarea Windows să intervină și să ajute)

Probabil că acesta nu este un sfat pe care l-ați văzut în altă parte, așa că să explicăm.

În unele cazuri, puteți oferi unui program problematic o mică lovitură de pe stâncă, ca să spunem așa, împingându-l într-o stare înghețată complet, trimitând un mesaj către Windows că probabil ar trebui să fie terminat.

Pentru a face acest lucru, faceți cât mai multe „lucruri” pe care vă puteți gândi să le faceți în program, chiar dacă nu fac nimic deoarece programul se blochează. De exemplu, faceți clic pe elemente de meniu de mai multe ori, trageți elemente în jurul valorii de, deschideți și închideți câmpurile, încercați să ieșiți de o jumătate de duzină de ori - orice doriți, atâta timp cât le faceți în program, sperați să renunțați forțat.

Presupunând că acest lucru funcționează, veți primi o fereastră cu un [nume de program] care nu răspunde la titlu, de obicei cu opțiuni precum Căutați o soluție și reporniți programul, Închideți programul, Așteptați să răspundă programul sau Încheiați acum (în versiuni mai vechi de Windows).

Atingeți sau faceți clic pe Inchide programul or Termina acum a face doar asta.


Executați comanda TASKKILL pentru ... Omoară sarcina!

Avem un ultim truc pentru a forța renunțarea la un program, dar este unul avansat. O anumită comandă din Windows, numită taskkill, face exact asta - ucide sarcina pe care o specificați, complet din linia de comandă.

Acest truc este grozav într-una dintre acele situații, sperăm, rare, în care un fel de malware a împiedicat computerul să funcționeze normal, aveți în continuare acces la Command Prompt și știți numele fișierului programului pe care doriți să-l „ucideți”.

Iată cum se face:

  1. Deschideți linia de comandă. De obicei, nu este nevoie ca acesta să fie ridicat și orice metodă pe care o folosiți pentru ao deschide este în regulă.

    O metodă obișnuită pentru a deschide Promptul de comandă în toate versiunile de Windows, chiar și în modul sigur, este prin Run: deschideți-l cu WIN + R comanda rapidă de la tastatură și apoi executați cmd.

  2. Executați comanda taskkill astfel:

    taskkill / im filename.exe / t / f

    ... înlocuirea filename.exe cu orice nume de fișier pe care îl utilizați programul pe care doriți să îl închideți. /t opțiunea asigură că toate procesele copil sunt închise, de asemenea, și /f opțiunea încheie cu forță procesul.

    Dacă în situația foarte rară în care nu cunoașteți numele fișierului, dar cunoașteți PID (ID-ul procesului), puteți executa taskkill astfel:

    taskkill / pid processid / t / f

    ... înlocuind, desigur, processid cu PID-ul real al programului pe care doriți să-l renunțați forțat. PID-ul unui program care rulează este cel mai ușor de găsit în Task Manager.

  3. Programul sau aplicația pe care o închideți forțat prin taskkill ar trebui să se încheie imediat și ar trebui să vedeți unul dintre aceste răspunsuri în linia de comandă:

    SUCCES: Semnal de terminare trimis pentru procesare cu PID [număr pid], copil al PID [număr pid]. SUCCES: Procesul cu PID [număr pid] secundar al PID [număr pid] a fost încheiat.

    Dacă primiți un răspuns EROARE care spune că nu a fost găsit un proces, verificați dacă numele fișierului sau PID-ul pe care l-ați utilizat cu comanda taskkill a fost introdus corect.

    Primul PID enumerat în răspuns este PID pentru programul pe care îl închideți, iar al doilea este de obicei pentru explorer.exe, programul care rulează desktopul, meniul Start și alte elemente majore ale interfeței utilizatorului în Windows.

  4. Dacă chiar și taskkill nu funcționează, rămâneți nevoit să reporniți computerul, în esență, să renunțați forțat la fiecare program care rulează ... inclusiv Windows în sine, din păcate.


Cum să renunțați forțat la programele care rulează pe mașini care nu sunt Windows

Programele și aplicațiile software uneori nu mai răspund și nu se vor închide pe Apple, Linux și alte sisteme și dispozitive de operare. Cu siguranță nu este o problemă exclusivă pentru mașinile Windows.

Pe un Mac, renunțarea forțată se face cel mai bine din Dock sau prin Forța Renunțare din meniul Apple. Puteți, de asemenea, să accesați Comandă + Opțiune + Evadare combinație de taste pentru a afișa o fereastră Forțează ieșirea aplicațiilor. Pentru detalii, consultați Cum se folosește Forțarea ieșirii pentru a termina o aplicație Mac Wayward.

În Linux, comanda xkill este o modalitate foarte simplă de a renunța forțat la un program. Deschideți o fereastră terminal, tastați-o, apoi faceți clic pe programul deschis pentru a o elimina. Există mai multe despre acest lucru în lista noastră de comenzi de terminal Linux care vă vor schimba lumea.

În ChromeOS, deschideți Managerul de activități folosind SHIFT + ESC și apoi selectați programul pe care doriți să îl încheiați, urmat de Sfarsitul procesului butonul.

Pentru a renunța forțat la o aplicație pe dispozitivele iPad și iPhone, apăsați de două ori butonul Acasă, găsiți aplicația pe care doriți să o închideți, apoi glisați-o în sus ca și cum ați fi aruncat-o chiar de pe dispozitiv.

Dispozitivele Android au un proces similar: glisați în sus din partea de jos a ecranului și apoi glisați aplicația care nu răspunde în sus și mai departe, de pe ecran. Sau, pentru unele dispozitive Android, atingeți butonul pătrat multitasking, găsiți aplicația care nu răspunde, apoi aruncați-o de pe ecran ... la stânga sau la dreapta.