Cum să remediați un ecran negru YouTube

Dacă petreceți orice timp pe YouTube, este posibil să întâlniți o eroare de ecran negru la un moment dat în timpul experienței dvs. de vizionare. Aceste erori pot apărea în orice moment și sunt de obicei cauzate de probleme fără legătură. Unele cauze frecvente includ blocaje de publicitate care funcționează defectuos, probleme cu browserul web sau computer și probleme de conectivitate fie cu rețeaua locală, fie cu internetul.

Puteți rezolva majoritatea acestor probleme de redare, dar poate dura ceva timp pentru a urmări exact motivul pentru care obțineți un ecran negru. Vă prezentăm mai jos.

Lifewire / Emilie Dunphy


Ce poate cauza un ecran negru YouTube?

Când vedeți un ecran negru pe YouTube, acest lucru se datorează faptului că videoclipul nu a putut fi încărcat din anumite motive. Problema ar putea fi rezolvată sau ar putea fi cauzată de probleme cu YouTube sau cu furnizorul dvs. de servicii de internet (ISP).

Dacă problema este pe sfârșit, de obicei o puteți remedia actualizând browserul web, dezactivând blocarea anunțurilor, repornind computerul, repornind hardware-ul de rețea și alte soluții simple. Când problema este cauzată de furnizorul dvs. de servicii de internet sau de o problemă cu YouTube, nu puteți face nimic.

Dacă vedeți un mesaj că un videoclip nu poate fi afișat și nu o casetă neagră, videoclipul poate fi blocat în regiunea dvs. sau poate că a fost eliminat de pe YouTube. Dacă videoclipul este blocat, este posibil să îl puteți debloca.

Iată cele mai frecvente cauze ale ecranelor negre pe YouTube:

  • Plug-in-uri de blocare a anunțurilor: Puteți utiliza un blocator de anunțuri pentru a evita vizionarea reclamelor pe videoclipurile de pe YouTube, dar uneori lucrurile merg prost. Dacă blocatorul de anunțuri devine necinstit, acesta poate bloca videoclipul în loc doar de reclame.
  • Probleme cu browserul: Este posibil ca browserul să nu fie actualizat sau să existe date corupte. Aceste probleme sunt rezolvate prin actualizarea browserului, ștergerea cache-ului sau repornirea browserului.
  • Probleme de computer: Când problemele legate de computer determină YouTube să afișeze un ecran negru în loc de videoclipuri, de obicei îl puteți remedia printr-o simplă repornire.
  • Probleme de rețea: Viteza mică de internet sau problemele legate de rețeaua locală pot împiedica încărcarea corectă a videoclipurilor YouTube.
  • Probleme YouTube pe mobil: Dacă aveți un ecran negru și nu aveți sunet de pe YouTube pe telefon, ștergeți datele aplicației sau memoria cache sau reporniți telefonul.

Cum să știți dacă dispozitivul dvs. de blocare a anunțurilor cauzează ecrane YouTube Black

Blocanții de anunțuri sunt pluginuri pentru browser care împiedică selectiv încărcarea anumitor elemente ale paginii web. Majoritatea sunt capabile să blocheze anunțurile independente care apar pe paginile web și anunțurile care sunt redate în timpul videoclipurilor de pe site-uri precum YouTube.

Când un blocator de anunțuri funcționează corect, acesta împiedică încărcarea reclamelor, iar restul paginii se încarcă normal. Atunci când un blocator de anunțuri funcționează defectuos, acesta poate permite reclamei să încarce sau să blocheze elemente de pagină, cum ar fi text și videoclipuri, pe care doriți să le vedeți.

Iată cum puteți verifica dacă un blocator de anunțuri provoacă ecrane negre pe YouTube:

  1. Navigați la YouTube, apoi deschideți un videoclip.

  2. Dezactivați temporar blocatorul de anunțuri. Modul în care faceți acest lucru depinde de browserul web pe care îl utilizați. Pentru mai multe informatii:

    • Cum se dezactivează extensiile în Chrome.
    • Cum se dezactivează programele de completare Internet Explorer.
    • Cum se dezactivează pluginurile Safari.
    • Cum să dezactivați extensiile și extensiile în mai multe browsere, inclusiv Firefox.
  3. Reîncărcați pagina, apoi redați videoclipul.

  4. Dacă videoclipul este redat, consultați documentația pentru blocarea anunțurilor pentru a vedea dacă există o opțiune care să împiedice blocarea videoclipurilor YouTube.

    Listele de filtrare personalizate pe care le utilizați cu pluginurile și extensiile de blocare a anunțurilor pot cauza uneori probleme cu YouTube. Dacă utilizați o listă de filtre personalizate, dezactivarea sau eliminarea acesteia vă poate permite să urmăriți YouTube fără a dezactiva blocarea anunțurilor.

Dacă blocatorul de anunțuri este responsabil pentru faptul că videoclipurile YouTube nu sunt redate, nu trebuie să renunțați la blocarea completă a anunțurilor. Consultați lista noastră de pluginuri și extensii pentru blocarea anunțurilor și vedeți dacă una dintre acestea funcționează mai bine.


Cum să știți dacă browserul dvs. cauzează ecranele YouTube Black

Există mai multe probleme de browser și computer care pot cauza probleme cu site-uri web precum YouTube. Problemele legate de browser, cum ar fi datele cache cache sau cookie-urile, pot împiedica încărcarea videoclipurilor. Problemele de memorie cu computerul pot provoca, de asemenea, probleme la redarea videoclipurilor pe internet.

Pentru a exclude o problemă cu browserul sau computerul, puteți încerca lucruri precum reîncărcarea paginii, ștergerea cache-ului și trecerea la un alt browser. În ultimă instanță, repornirea computerului face uneori trucul.

Iată cum să remediați ecranele negre YouTube dacă problema are legătură cu browserul sau computerul:

Este posibil să nu fie nevoie să parcurgeți fiecare dintre pașii următori. După fiecare pas, verificați dacă puteți viziona videoclipuri YouTube. Dacă videoclipurile încep să funcționeze din nou, ați terminat.

  1. Reîncărcați videoclipul YouTube care nu funcționează.

  2. Deconectați-vă de la contul dvs. YouTube.

  3. Închideți browserul și reporniți-l.

  4. Căutați actualizări de browser. Descărcați și instalați cea mai recentă, dacă nu o aveți.

  5. Ștergeți memoria cache a browserului.

  6. Ștergeți toate cookie-urile YouTube din browser.

  7. Dezactivați accelerarea hardware în browserul web.

  8. Încercați un alt browser web.

  9. Reporniți computerul.


Cum să aflați dacă rețeaua sau ISP-ul dvs. cauzează ecranele YouTube Black

Dacă conexiunea la internet este complet defectată, YouTube nu se va încărca deloc. Multe probleme de rețea și internet permit site-urilor precum YouTube să se încarce parțial, lăsând elemente precum videoclipurile sub formă de cutii negre.

Pentru a rezolva o problemă de rețea care cauzează ecrane negre pe YouTube, ciclarea electrică a modemului și a routerului face de obicei trucul. Problemele de internet care împiedică încărcarea videoclipurilor YouTube sunt mai dificil de rezolvat, deoarece acestea trebuie să fie remediate de către ISP-ul dvs. Dacă bănuiți că conexiunea dvs. la internet are probleme, contactați furnizorul de servicii Internet pentru asistență.

Iată câteva lucruri pe care le puteți încerca să remediați ecranele negre YouTube dacă problema are legătură cu o rețea sau o conexiune la internet:

  1. Porniți ciclul routerului și modemului.

    Deconectați atât modemul, cât și routerul de la sursa de alimentare timp de cel puțin 10 secunde înainte de a reconecta dispozitivele. Unele dispozitive trebuie deconectate mai mult timp.

  2. Dacă vă conectați la internet utilizând Wi-Fi, comutați la o conexiune prin cablu sau apropiați computerul de router.

  3. Modificați setările Serverului de nume dinamic (DNS) pentru a utiliza un DNS gratuit.

  4. Flush cache-ul DNS.

  5. Utilizați un serviciu de testare a vitezei pentru a verifica starea conexiunii la internet.

  6. Dacă întâmpinați probleme de conexiune, este posibil ca YouTube să nu funcționeze corect până când ISP-ul dvs. nu remediază problema.


Cum să depanați ecranele negre YouTube pe mobil

Atunci când aplicația YouTube de pe telefon sau tabletă afișează un ecran negru în loc să redea un videoclip sau auziți doar sunet fără componentă video, este posibil să existe o problemă cu aplicația.

Puteți remedia acest tip de problemă ștergând datele aplicației sau memoria cache, dar repornirea dispozitivului funcționează uneori. Iată câteva lucruri pe care le puteți încerca când vedeți un ecran negru sau auziți doar sunet în aplicația mobilă YouTube:

  1. Ștergeți memoria cache a aplicației.

    Pe un dispozitiv Android, ștergeți memoria cache pentru aplicații individuale sau toate aplicațiile simultan. Pe un dispozitiv iOS, descărcați o aplicație de gestionare a cache-ului sau ștergeți și reinstalați aplicația YouTube.

  2. Reporniți dispozitivul.

  3. Ștergeți aplicația, apoi reinstalați-o din Google Play Store sau Apple App Store.

  4. Vizualizați videoclipul utilizând playerul web mobil navigând la youtube.com în browserul telefonului.