Cum să remediați problemele Launchpad pe computerul dvs. Mac

Launchpad, lansatorul de aplicații introdus de Apple cu OS X Lion (10.7), a fost o încercare de a aduce o notă de iOS sistemului de operare Mac. La fel ca iOS, Launchpad afișează toate aplicațiile instalate pe un Mac într-o interfață simplă de pictograme de aplicații răspândite pe ecranul Mac. Un clic pe pictograma unei aplicații lansează aplicația.

Informațiile din acest articol se aplică Mac-urilor cu macOS Catalina (10.15) prin OS X Lion (10.7).

Launchpad afișează pictogramele aplicației până când umple afișajul și apoi creează o altă pagină de pictograme pe care le puteți accesa cu o glisare, la fel ca în iOS. Dacă nu aveți un dispozitiv de intrare activat pentru gesturi, cum ar fi Magic Mouse sau Magic Trackpad, sau un trackpad încorporat, vă puteți deplasa de la o pagină la alta dând clic pe indicatorii paginii din partea de jos a Launchpad-ului.

Toate acele pictograme pe un fundal neclar, semitransparent, necesită o mulțime de cai putere grafică. Deci, în loc să creați miniaturi ale fiecărei pictograme a aplicației de fiecare dată când aplicația este lansată sau o pagină este rotită, Launchpad menține o bază de date. Include pictogramele aplicației, locația lor în sistemul de fișiere, unde ar trebui să fie afișate în Launchpad și alte informații necesare pentru ca Launchpad să-și facă treaba.


Când Launchpad nu reușește

Cel mai rău lucru care se întâmplă cu Launchpad este că o pictogramă pentru o aplicație pe care ați șters-o refuză să dispară, pictogramele nu rămân pe pagina pe care le doriți sau pictogramele nu mențin organizația pe care ați creat-o. Uneori, când creați un folder de aplicații în Launchpad, pictogramele revin la locația lor originală la următoarea deschidere a Launchpad.

Deși o problemă cu Launchpad poate fi enervantă, nu este niciodată o problemă catastrofală care poate provoca daune datelor dvs. sau Mac.

Remedierea problemelor Launchpad implică ștergerea datelor de sistem. Înainte de a continua, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă recentă.


Cum să remediați problemele Launchpad

Forțarea Launchpad să-și reconstruiască baza de date internă remediază majoritatea problemelor pe care le puteți întâlni.

Când ștergeți baza de date și apoi reporniți Launchpad, acesta preia informații din baza de date și descoperă că fișierul care conține baza de date lipsește. Launchpad scanează apoi aplicațiile de pe Mac, le apucă de pictograme și își reconstruiește fișierul de baze de date.

Metoda de a forța Launchpad să își reconstruiască baza de date variază ușor în funcție de versiunea de macOS sau OS X pe care o aveți.


Cum să reconstruiți baza de date Launchpad în OS X Yosemite (10.10) și mai târziu

În plus față de baza de date Launchpad, OS X Yosemite și versiunile ulterioare ale sistemului de operare păstrează și o copie cache a bazei de date păstrate de sistem, care trebuie, de asemenea, ștearsă.

  1. Părăsiți Launchpad, dacă este deschis, făcând clic oriunde în aplicația Launchpad, atâta timp cât nu dați clic pe pictograma unei aplicații.

  2. Deschideți o fereastră Finder făcând clic pe Găsitor pictograma în Doc sau făcând clic Găsitor în bara de meniu de pe desktop.

  3. Accesați folderul Bibliotecă, care este ascuns în mod implicit de sistemul de operare. Poate fi în Finder dacă l-ați deschis înainte sau poate fi necesar să accesați folderul Library. O modalitate de accesare este să accesați Finder și să țineți apăsat butonul Opțiune și faceți clic pe Go meniul. Apoi selectați Bibliotecă.

  4. În Bibliotecă folder, localizați și deschideți fișierul Suport pentru aplicații dosar.

  5. În Suport pentru aplicații folder, deschideți fișierul Doc pliant. Dosarul Dock conține mai multe fișiere, inclusiv unul numit desktoppicture.db și unul sau mai multe fișiere începând cu un set punctat de litere mari și cifre și terminând cu .db. Un exemplu de nume de fișier este FE0131A-54E1-2A8E-B0A0A77CFCA4.db.

  6. Selectați fișierele din folderul Dock care se termină în .db și trageți acele fișiere în coșul de gunoi. În acest moment, ați șters baza de date, dar trebuie totuși să eliminați memoria cache.

  7. Lansați terminalul, situat în aplicatii > Utilități.

  8. Introduceți următoarea comandă în fereastra Terminal:

    implicit scrie com.apple.dock ResetLaunchPad -bool true

  9. Anunturi Introduce or Retur pentru a emite comanda.

  10. În fereastra Terminal, introduceți:

    killall Dock

  11. Anunturi Introduce or Retur.

  12. Părăsiți terminalul și reporniți computerul Mac.

Data viitoare când deschideți Launchpad, aplicația reconstruiește bazele de date de care are nevoie. Launchpad poate dura mai mult decât de obicei pentru a lansa prima dată. Când se întâmplă, afișajul Launchpad se află în organizația implicită, aplicațiile Apple fiind afișate primele și aplicațiile terță parte. Rearanjați aplicațiile Launchpad pentru a se potrivi nevoilor dvs.


Cum să reconstruiți baza de date Launchpad în OS X Mavericks (10.9) și mai devreme

Versiunile anterioare ale OS X nu mențin o copie cache a bazei de date, astfel încât procesul de reconstrucție Launchpad este mai scurt. Urmați același proces ca mai sus prin ștergerea fișierelor .db (pașii 1-6) și reporniți Mac-ul.