La fel ca majoritatea browserelor web, Google Chrome este supus unor erori ocazionale, dar există aproape întotdeauna o soluție simplă. Atât Google, cât și comunitatea Chrome oferă îndrumări și modalități de soluționare a problemelor cu Google Chrome. Iată nouă dintre cele mai frecvente probleme și o soluție pentru fiecare problemă.
Motive pentru care Chrome nu funcționează
Există multe motive pentru care este posibil ca Chrome să nu funcționeze, iar unele sunt mai complicate decât altele. Cel mai adesea, problema exactă nu este evidentă până când nu a fost încercată soluția corespunzătoare.
Cum se remediază problema când Chrome nu funcționează
Urmați acești pași, pentru a rezolva problema cu Chrome și pentru a face browserul să funcționeze din nou.
-
Închideți forțat filele care nu răspund. Uneori, filele Chrome se blochează sau se blochează. În astfel de situații, utilizați managerul de activități Chrome pentru a închide forțat file individuale. Du-te la Mai Mult meniu (trei puncte aliniate vertical), apoi selectați Mai multe unelte > Task Manager.
-
Închideți și redeschideți Chrome. Această soluție funcționează adesea atunci când Chrome rulează lent. Uneori, programul consumă prea multă memorie RAM (memorie cu acces aleatoriu), determinându-l să încetinească până la accesarea cu crawlere. O repornire eliberează memoria.
-
Închideți forțat browserul. Ocazional, Chrome poate părea că este înghețat sau nu funcționează. Cu toate acestea, funcționează în continuare în fundal, consumă memorie și vă împiedică să relansați browserul. După ce închideți Chrome, puteți deschide o nouă fereastră Chrome.
-
Dezactivați extensiile. Dezactivați orice extensii sau pluginuri care nu mai funcționează sau pe care nu le mai folosiți. Extensiile sunt adesea vinovate atunci când apare o eroare.
-
Dezactivați Flash. Se știe că plug-in-ul Chrome Flash se blochează din când în când, ceea ce poate cauza probleme la încărcarea anumitor site-uri web. Flash-ul nu este complet necesar și vine cu mai multe riscuri de securitate decât merită. Astăzi, majoritatea site-urilor web folosesc HTML5 și CSS3 pentru animații în loc de Flash.
-
Resetați pentru a scăpa de malware. Anunțurile, ferestrele pop-up și programele malware nedorite pot cauza probleme, deci resetarea Chrome poate ajuta. Navigați la Mai multe meniuri, Apoi selectați setările > Avansat > Reseteaza setarile.
-
Ștergeți fișierul de date web. Această soluție se ocupă de obicei de eroarea „Profilul nu a putut fi deschis”. Reporniți computerul după ce ștergeți fișierul. Iată unde îl puteți găsi:
- ferestre din: C: Users your-username AppData Local Google Chrome User Data Default
- Mac: / Utilizatori / numele dvs. de utilizator / Biblioteca / Suport pentru aplicații / Google / Chrome / Implicit
- Linux: /home/your-username/.config/google-chrome/Default
Dacă problema apare după repornirea computerului, repetați pașii de mai sus pentru a reveni la profilul dvs. Apoi, faceți o copie de rezervă a marcajelor și a tot ceea ce ați salvat în profilul dvs. Închideți Chrome, reveniți la și ștergeți întregul Mod implicit folder, apoi relansați Chrome și recreați-vă profilul din copiile de rezervă.
-
Abordează conflictele Chrome. Chrome are un instrument încorporat pentru a vă ajuta să aflați unde se află conflictul. introduce chrome: // conflicte în bara de adrese, apoi actualizați atât Chrome, cât și software-ul aflat în conflict. În caz contrar, dezactivați sau dezinstalați aplicația ofensatoare.
Platforma chrome: // conflicte opțiunea este o caracteristică exclusiv pentru Windows Pe Mac și Linux, poate fi necesar să dezinstalați aplicațiile aflate în conflict.
-
Dezinstalați Chrome, apoi reinstalați-l. Uneori, un program se întrerupe și o reinstalare îi oferă un nou început.
-
Consultați Ajutorul Chrome sau asistența pentru clienți Google. Dacă toate celelalte nu reușesc, mergeți pe calea serviciului pentru clienți pentru a remedia problema.