De-a lungul anilor, Google Chrome a crescut pentru a cuprinde o suită de instrumente web, toate într-un singur pachet versatil. Dar există un dezavantaj la toată acea putere. Pe măsură ce devine mai complex, oportunitățile pentru erori abundă. Erorile Chrome se manifestă într-un mod vag, printr-un mesaj generic „Chrome nu răspunde”.
În acest ghid oferim ajutor pentru depășirea acestor erori iritante ale browserului.
Acești pași se aplică Google Chrome pe orice sistem de operare, precum și generic Chromium pentru Linux și Microsoft Edge, care utilizează motorul Chromium.
Cauzele Chrome nu răspund
Încetinirea sau oprirea Chrome se referă de obicei la probleme de gestionare a memoriei. Rularea unui număr mare de file pe un dispozitiv insuficient creează adesea scurgeri de memorie care destabilizează Chrome sau Windows sau ambele.
Uneori, o extensie defectă sau o pagină web care nu se comportă corect generează erori care nu sunt conținute de browser, potențial blocând browserul sau forțând terminarea anormală a acestuia.
Cum se remediază erorile Chrome care nu răspund
Chiar dacă nu există nicio soluție garantată pentru diferitele probleme care determină Chrome să nu mai răspundă, încercați acești pași, pentru ca browserul să ruleze din nou. Există șanse mari ca Chrome să fie la fel de bun ca nou până la sfârșit.
-
Actualizați la cea mai recentă versiune de Chrome. Înainte de a începe să căutați în Chrome și riscați să pierdeți setările, selectați setările > Ajutor > Despre Google Chrome pentru a deschide o filă nouă care afișează informații despre instalarea Chrome. În același timp, Chrome va căuta o versiune mai nouă. Dacă găsește unul, Chrome se actualizează automat.
Meniul Setări este reprezentat de trei puncte în colțul din dreapta sus.
-
Ștergeți istoricul și memoria cache. Un cache deteriorat vă poate strica ziua. Este aproape întotdeauna sigur să ștergeți memoria cache, deci nu există niciun motiv să nu o încercați. Ar trebui să încercați să ștergeți și istoricul de navigare. Dacă există date care ar fi putut fi corupte, scăpați de ele.
-
Reporniți dispozitivul. Dacă Chrome a întâmpinat o eroare de memorie legată de modul în care sistemul de operare alocă RAM activă, repornirea computerului spală memoria RAM a sistemului și prezintă un mediu similar pentru Chrome.
-
Dezactivați extensiile. Extensiile fac parte integrantă din ecosistemul Chrome și adaugă noi caracteristici browserului. Cu toate acestea, unele s-ar putea să nu fie întreținute în mod activ și s-ar putea să nu cadă sau să dezvolte incompatibilități cu noile versiuni de Chrome. Dezactivați extensiile pe rând pentru a vedea dacă una este sursa problemei.
-
Ștergeți memoria cache DNS. Deși nu sunt legate de Chrome, cache-urile DNS afectează conexiunile de rețea. DNS permite browserului să găsească site-uri web cu adrese URL în loc de adrese IP. Cel mai bine este să o ștergeți, în cazul în care ceva este corupt sau ceva a mers prost.
-
Asigurați-vă că firewall-ul dvs. nu blochează Chrome. Dacă ați făcut orice lucru pe firewall-ul dvs., este întotdeauna o idee bună să vă asigurați că noile setări nu blochează Chrome.
Utilizatorii de Windows își pot verifica setările de firewall prin Windows Defender. Utilizatorii Linux pot verifica setările firewall-ului pentru a vedea dacă Chrome este blocat, deși nu va fi în mod explicit listat ca Chrome. Deschideți un terminal și verificați dacă traficul de intrare și de ieșire este permis pe porturile 80 și 443. Utilizați oricare dintre aceste două comenzi:
sudo iptables -S
or
statutul sudo ufw
-
Resetați Chrome la valorile implicite. Este întotdeauna posibil ca ceva să fie corupt sau combinația de setări să fi cauzat o problemă. Singura modalitate de a ști cu siguranță este să resetați totul așa cum era atunci când ați instalat Chrome prima dată.
-
Reinstalați Chrome. Dacă se pare că nimic nu funcționează, resetați Chrome la valoarea implicită, dezinstalați-l și instalați-l din nou. Acesta este cel mai complet mod de a reseta Chrome, dar de obicei nu este necesar să mergeți atât de departe.
-
Contactați asistența Google Chrome. Dacă orice altceva eșuează, poate fi necesar să contactați serviciul de asistență pentru clienți Google pentru a rezolva problema.