Cum să redați YouTube în fundal pe telefon

Dacă obiectivul dvs. este să redați videoclipuri YouTube în fundal în timp ce lucrați la telefon, avem câteva vești proaste: YouTube nu vă va ușura.

În timp ce această funcționalitate a fost prezentă în diversele sale aplicații, YouTube a decis să rezerve această funcționalitate specială pentru abonații care plătesc serviciile sale YouTube: YouTube Premium și YouTube Music.

Mai jos vom arăta câteva modalități de a evita limitarea.

Julie Bang / Lifewire

Informațiile de mai jos ar trebui să se aplice indiferent de cine a făcut telefonul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc.

Orice soluții care permit YouTube să se joace în fundal ar putea dispărea oricând pe măsură ce YouTube va afla cum să închidă bucla. Dacă depindeți de acest lucru, va trebui să vă abonați la serviciile YouTube. O alternativă este să descărcați videoclipurile pe dispozitivul dvs. și să evitați cu totul aplicația YouTube.


Android

Utilizați modul desktop

O modalitate ușoară de a face YouTube să se joace în fundal este să folosiți versiunea desktop YouTube a browserului dvs. Chrome. Iată cum funcționează.

  1. Deschis Chromeși introduceți https://m.youtube.com pentru a găsi versiunea mobilă a YouTube.

    Evitați aplicația YouTube

    Dacă introduceți un m în fața URL-ului YouTube, https://m.youtube.com, vă asigurați că veți rămâne în browser pentru a accesa YouTube. Este important să rămâneți în browser și să nu treceți la aplicația YouTube dacă doriți ca YouTube să se joace în fundal.

  2. Căutați videoclipul pe care doriți să îl redați. După ce ați găsit videoclipul, atingeți trei puncte verticale în dreapta sus a ecranului pentru a selecta Desktop.

  3. Odată ce site-ul se reîmprospătează, apăsați tasta butonul de start pentru a reda videoclipul. Comutați aplicații sau puneți ecranul în modul silențios, iar videoclipul se va opri.

  4. Glisați în jos pentru a ajunge la centrul de Controlși găsiți videoclipul în setările dvs. presa Joaca.

  5. Opriți ecranul sau comutați la o altă aplicație, iar YouTube va continua să joace.

Vizualizare imagine în imagine pentru a reda videoclipuri YouTube în fundal

Conceput pentru a vă ajuta în mai multe sarcini, Picture-in-Picture (PiP) este o caracteristică disponibilă pe smartphone-urile Android care rulează Android 8.0 Oreo și versiunile ulterioare. Iată cum să utilizați PiP pentru a reda videoclipuri YouTube în fundal.

Nu este un player muzical

Modul PiP pentru videoclipurile care conțin conținut muzical este disponibil numai pentru membrii YouTube Premium, lucru explicat mai târziu în această postare. De asemenea, trebuie să aveți cea mai recentă versiune de YouTube instalată pe dispozitiv.

  1. Porniți PiP accesând setările pe smartphone sau tabletă.

  2. Robinet aplicaţii.

  3. Derulați în jos pentru a găsi aplicația YouTube și atingeți YouTube. În partea de jos, selectați Permis sub Picture-in-picture.

  4. Pentru a activa PiP, începeți să redați un videoclip în aplicația YouTube și apăsați pe butonul de acasă. Videoclipul YouTube va apărea într-o mică fereastră de pe ecran, pe care o puteți deplasa cu degetul. Videoclipul va continua să fie redat pe măsură ce deschideți alte aplicații.


Apple a iOS

Folosiți un browser alternativ pentru a reda YouTube în fundal

Deși PiP nu este disponibil pe YouTube pentru dispozitivele iOS fără abonament, puteți reda în continuare videoclipuri YouTube în fundal pe iPhone sau tabletă utilizând un browser alternativ, cum ar fi Opera și Dolphin.

  1. Descărcați Dolphin pentru iOS sau Opera pentru iOS.

  2. Odată descărcat, deschideți browserul. Tip https://m.youtube.com în bara de căutare pentru a găsi site-ul YouTube.

  3. Căutați videoclipul pe care doriți să îl redați pe YouTube în browser.

    Nu utilizați aplicația YouTube

    Este important să rămâneți în versiunea mobilă a YouTube în browser și să nu faceți clic pe niciun link YouTube care să vă ducă la aplicația YouTube de pe dispozitiv. În partea de sus a barei de căutare va apărea https://m.youtube.com.

  4. Redați videoclipul. Odată ce videoclipul începe, comutați la o altă aplicație sau puneți ecranul în modul de repaus. Videoclipul se va opri.

  5. Glisați pentru a găsi playerul muzical și verificați dacă titlul videoclipului dvs. apare acolo.

    Uneori, iOS implicit playerul media la biblioteca dvs. de muzică din playerul de muzică, mai degrabă decât videoclipul. Dacă se întâmplă acest lucru, pur și simplu reveniți la videoclipul YouTube din Opera sau Dolphin și apăsați din nou redare pentru a șterge playerul muzical, astfel încât acesta să fie implicit YouTube.

  6. Odată ce titlul videoclipului dvs. apare în centrul de control, apăsați Joaca pentru a permite redarea videoclipului.

  7. Puneți telefonul înapoi în modul de repaus sau comutați din aplicații, iar videoclipul va continua să fie redat.


Abonament YouTube

Dacă doriți acces nelimitat la videoclipurile YouTube care să fie redate în mod constant în fundal, va trebui să achiziționați un abonament YouTube. YouTube oferă două servicii de abonament. YouTube Premium (cunoscut anterior ca Red) vă permite să redați videoclipuri în fundal și vine cu acces la conținutul video original pentru 11.99 USD pe lună. YouTube Music este un serviciu de streaming de muzică care permite redarea videoclipurilor YouTube în fundal pentru 9.99 USD pe lună.