Cum să porniți camera pe Mac

Computerele Apple iMac, MacBook, MacBook Air și MacBook Pro încorporează o cameră în partea de sus a ecranului. Acest dispozitiv se numește camera iSight, care are o lumină verde mică în dreapta, care se aprinde când camera este activată.

Puteți activa camera iSight numai deschizând o aplicație care o folosește. Cu alte cuvinte, nu puteți decide doar să porniți sau să dezactivați camera iSight de una singură.

Aceste instrucțiuni se aplică dispozitivelor care rulează macOS 10.10 și versiuni ulterioare.


Cum se activează camera pe Mac

Urmați pașii de mai jos pentru a utiliza o aplicație Mac pentru a porni camera iSight a computerului.

  1. În Găsitor, deschide aplicatii dosar.

    Dacă folderul Aplicații nu se află în meniul lateral, îl puteți accesa urmând calea Macintosh HD > Utilizatorii > [numele contului tău] > aplicatii.

  2. Selectați o aplicație care utilizează camera iSight. PhotoBooth și FaceTime îl susțin.

    De asemenea, puteți selecta o altă aplicație pe care ați descărcat-o din Mac App Store despre care știți deja că utilizează camera iSight.

  3. De îndată ce deschideți PhotoBooth, FaceTime sau o altă aplicație compatibilă iSight, camera iSight se activează. Veți ști că este aprins și funcționează când vedeți indicatorul luminos verde deasupra monitorului.

    Lumina verde nu înseamnă neapărat că camera iSight înregistrează ceva, dar este activă. Acum este gata pentru momentul în care decideți să faceți fotografii, să înregistrați un videoclip sau să discutați video cu cineva.


Sfaturi pentru utilizarea camerei iSight de pe Mac

Utilizarea camerei iSight este simplă, dar iată câteva sfaturi pentru a vă îmbunătăți experiența foto sau video:

  • Minimizați aplicația pentru a accesa alte programe, menținând în același timp camera iSight pregătită. Selectați galbenul minimaliza din colțul din stânga sus al unei aplicații pentru a o ascunde temporar fără a o închide sau a opri camera.
  • Căutați indicatorul luminos verde care să se stingă la închiderea aplicației pentru a opri camera iSight. Dacă indicatorul luminos verde este încă aprins, nu ați închis corect aplicația, iar camera iSight este încă aprinsă. Aplicația ar putea fi redusă la minimum în Dock sau ar putea fi undeva pe desktop, ascunzându-se în spatele altor ferestre.
  • Folosiți o altă aplicație pentru a vă anunța când aplicațiile utilizează camera dvs. iSight. Utilizați o aplicație precum Oversight pentru a vă spune când camera iSight și microfonul sunt active, plus ce aplicații îl folosesc. Supravegherea funcționează pe toate computerele Mac care rulează OS X 10.10 și versiuni ulterioare.
  • Păstrați aplicațiile compatibile iSight în Dock pentru acces ușor. În loc să accesați folderul Aplicații pentru a deschide o aplicație iSight, adăugați aplicația la Dock pentru a o selecta și a o deschide de acolo. Deschideți aplicația, faceți clic dreapta pe pictograma aplicației din Dock, rotiți cursorul Opţiuniși faceți clic pe Păstrați în Dock.