Cum să plătiți cu Google

Există două modalități de a plăti cu Google și ambele folosesc platforma gratuită de plată numită Google Pay. Unul este folosit pentru a cumpăra lucruri, iar celălalt este folosit pentru a trimite și primi bani cu alți utilizatori.

Primul, Google Pay pentru Android, este folosit pentru a plăti lucruri online, în magazine, în aplicații și în alte locuri. Funcționează numai pentru dispozitive Android și este acceptat numai în locurile în care este acceptat Google Pay. Google Pay se numea înainte Android Pay și Pay with Google.

A doua, Google Pay pe iPhone și Google Pay Send pe Android, este o altă aplicație de plată de la Google care este utilizată pentru a trimite și primi bani cu alte persoane. Este 100% gratuit și funcționează pe computere, telefoane și tablete, atât pentru iOS, cât și pentru Android. Aceasta se numea Google Wallet.


Google Pay

Google Pay este ca un portofel digital în care vă păstrați cardurile fizice într-un singur loc pe telefon. Stochează carduri de debit, carduri de credit, carduri de fidelitate, cupoane, carduri cadou și bilete.

Pentru a utiliza Google Pay, introduceți informațiile de pe cardul dvs. de plată în aplicația Google Pay pe un dispozitiv Android și utilizați telefonul în loc de portofel pentru a cumpăra lucruri oriunde este acceptat Google Pay.

Google Pay folosește informațiile despre cardul dvs. pentru a face achiziții, deci nu trebuie să transferați bani într-un cont special Google Pay sau să deschideți un cont bancar nou pentru a vă cheltui banii. Când este timpul să cumpărați ceva cu Google Pay, cardul pe care îl alegeți este folosit pentru a plăti fără fir.

Nu toate cărțile sunt acceptate. Verificați care sunt în lista Google a băncilor acceptate.

Plățile Google sunt permise oriunde vedeți pictogramele Google Pay (simbolurile din partea de sus a acestei pagini). Unele dintre locurile pe care le puteți utiliza Google Pay includ Whole Foods, Walgreens, Best Buy, McDonald's, Macy's, Petco, Wish, Subway, Airbnb, Fandango, Postmates, DoorDash și multe altele.

Aflați cum să utilizați Google Pay în magazine în acest videoclip de la Google.

Google Pay funcționează numai pe Android. Pentru a plăti lucrurile cu Google pe un iPhone, conectați-vă telefonul la un ceas inteligent Wear OS (fost Android Wear) și plătiți cu ceasul.


Google Pay pentru plăți P2P

Google Pay (numit Google Pay Send pe Android) este similar cu aplicația Google Pay pentru Android, deoarece este o aplicație Google care se ocupă de banii dvs., dar nu funcționează în același mod. Google Pay este o aplicație de plată peer-to-peer care trimite și primește bani către și de la alte persoane.

Trimiteți bani direct de pe cardul dvs. de debit sau din contul bancar, precum și din soldul dvs. Google Pay, care este un loc de reținere pentru bani pe care nu doriți să îl păstrați în bancă.

Când primiți bani, sunt depuși în orice metodă de plată aleasă ca prestabilită, care poate fi o bancă, un card de debit sau soldul dvs. Google Pay. Dacă alegeți o bancă sau un card de debit, banii pe care îi primiți prin Google Pay sunt direcționați direct în contul bancar respectiv. Setarea soldului Google Pay ca plată implicită păstrează banii primiți în contul dvs. Google până când îi mutați manual.

Există mai multe moduri de a utiliza Google Pay și toate funcționează în același mod. Captura de ecran de mai jos arată cum să trimiteți bani cu Google Pay, precum și cum să solicitați bani de la un alt utilizator Google Pay, ambele putând fi realizate cu site-ul Google Pay.

Adăugați până la cinci persoane pentru a solicita bani sau adăugați o persoană pentru a trimite bani. Când trimiteți bani, alegeți dintre metodele de plată pe care să le utilizați pentru tranzacția respectivă. Puteți schimba metoda de plată de fiecare dată când utilizați Google Pay.

Pe un computer, pentru a utiliza Gmail pentru a trimite și primi bani, selectați Trimiteți și solicitați bani (simbolul $) din partea de jos a mesajului. Arată similar cu ecranul de mai sus, dar nu vă permite să alegeți cui să trimiteți banii (sau să solicitați bani), deoarece ați ales-o deja în e-mail. Același lucru este posibil și cu aplicația mobilă Gmail.

Un alt loc în care funcționează Google Pay este prin intermediul aplicației mobile. Introduceți un număr de telefon sau o adresă de e-mail pentru oricine doriți să trimiteți bani. Puteți obține Google Pay pe iTunes pentru dispozitive OS și pe Google Play pentru dispozitive Android.

Un alt loc în care puteți efectua plăți Google către cineva sau puteți solicita să vi se trimită bani este prin Asistentul Google. Spuneți ceva de genul „Plătiți-i lui Lisa 12 USD” sau „Trimiteți bani lui Henry”. Aflați mai multe despre această caracteristică din acest articol de ajutor de pe site-ul Google.

Există o limită per tranzacție pe Google Pay de 9,999 USD și o limită de 10,000 USD în fiecare perioadă de șapte zile.

Google Wallet oferea un card de debit pe care îl puteai folosi pentru a-ți cheltui soldul în magazine și online, dar acesta a fost întrerupt și nu există un card Google Pay pe care să îl poți obține.