Cum să partajați un dosar din Google Drive

Google Drive face posibilă partajarea cu ușurință a documentelor și fișierelor cu oricine altcineva care are un cont Google. Puteți crea foldere în Google Drive și le puteți completa cu fișiere care conțin tot felul de articole conexe, inclusiv documente, prezentări de diapozitive, foi de calcul, desene și PDF-uri. Apoi, puteți partaja folderul care conține mai multe documente cu un grup pentru a facilita colaborarea.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a putea colabora cu alții în Google Drive este să creați un dosar. Este un coș de organizare la îndemână pentru articolele pe care doriți să le partajați. Pentru a crea un dosar în Google Drive:

  1. Apasă pe Nou din partea de sus a ecranului Google Drive.

  2. Selectați Dosar din meniul drop-down.

  3. Tastați un nume pentru folderul din câmpul furnizat.

  4. Clic Crea.


Distribuiți folderul

Acum că ați creat un dosar, trebuie să îl partajați.

  1. Faceți clic pe folderul dvs. din Google Drive pentru a-l deschide.

  2. Veți vedea Unitatea mea> [numele dosarului dvs.] și o mică săgeată în jos în partea de sus a ecranului. Faceți clic pe săgeată.

  3. Faceţi clic pe Share din meniul drop-down. 

  4. Introduceți adresele de e-mail ale tuturor persoanelor cu care doriți să partajați dosarul. Dacă preferați, faceți clic pe Obțineți un link de partajat pentru a primi un link puteți trimite prin e-mail oricui doriți să acceseze folderul partajat.  

  5. În orice caz, va trebui să atribuiți permisiuni persoanelor pe care le invitați în dosarul partajat. Fiecare persoană poate fi desemnată ca Telespectator or Editor.

  6. Clic Trimite.


Adăugați documente în dosar 

Cu configurarea folderului și a preferințelor de partajare, este foarte ușor să partajați fișierele de acum înainte. Clic Discul meu în partea de sus a ecranului folderului pentru a reveni la ecranul care afișează fișierele pe care le-ați încărcat. În mod implicit, Google Drive vă arată toate fișierele, partajate sau nu, și le organizează până la data la care au fost editate cel mai recent. Faceți clic și trageți orice document în noul folder pentru a-l partaja. Orice fișier, folder, document, prezentare de diapozitive, foaie de calcul sau articol moștenește aceleași privilegii de partajare ca folderul. Adăugați orice document și boom, este partajat grupului. Oricine are acces la editare în dosarul dvs. poate face același lucru și poate partaja mai multe fișiere cu grupul.

Puteți utiliza aceeași metodă pentru a crea subfoldere pentru organizarea conținutului în folderul partajat. În acest fel, nu veți ajunge la un grup imens de fișiere și nici o metodă de sortare a acestora. 


Găsirea fișierelor în Google Drive

Nu trebuie să vă bazați pe navigarea în dosare pentru a găsi ceea ce aveți nevoie atunci când lucrați cu Google Drive. Dacă dați fișierelor dvs. nume semnificative, utilizați doar bara de căutare. La urma urmei, este Google.

Toți cei cu acces la editare pot edita în direct documentele partajate, toate în același timp. Interfața are câteva ciudățenii ici și colo, dar este încă mult mai rapidă pentru partajarea documentelor decât utilizarea sistemului de check-in / check-out SharePoint.