Cum să opriți Skype de la pornirea automată

În mod implicit, Skype se deschide automat de fiecare dată când pornește computerul și vă conectați la contul dvs. de utilizator. Acest lucru se întâmplă astfel încât să primiți notificări instantanee atunci când cineva vă trimite un mesaj sau vă sună.

Când dezactivați Skype la pornire, trebuie să îl deschideți manual prima dată când doriți să-l utilizați după pornirea computerului. Odată ce este deschis, rămâne deschis ca în mod normal - iar mesajele și apelurile pot intra - până când vă deconectați sau îl închideți.

Instrucțiunile din acest articol funcționează pentru versiunile curente ale Skype care rulează pe Windows 10, Windows 8 și macOS.


Windows: Deconectați-vă sau modificați setările de pornire automată Skype

Skype pentru Windows 10 și pentru Windows 8 poate fi configurat pentru a opri pornirea automată cu Windows. Cu toate acestea, pașii sunt diferiți în funcție de modul în care ați instalat programul.

Aplicația Windows 10 Skype

Dacă ați obținut Windows 10 din Microsoft Store, nu puteți dezactiva tehnic Skype la pornire. Cu toate acestea, vă puteți deconecta de la program pentru a-l închide și a preveni toate notificările.

Iată cum să vă deconectați de la aplicația Skype în Windows 10:

  1. Selectați imaginea de profil (se află în colțul din stânga sus).

  2. Alege Sign out.

    Este posibil să vi se solicite, de asemenea, să vă amintiți setările contului și aplicației de pe acest dispozitiv. Depinde de tine cum răspunzi la asta.

  3. Ieșiți din fereastra Skype.

În mod normal, când lăsați Skype deschis și sunteți conectat, SkypeApp.exe rulează în Task Manager. Când închideți aplicația fără a vă deconecta, aceasta rămâne în funcțiune, astfel încât să puteți primi notificări. 

Cu toate acestea, când vă deconectați de la Skype în Windows 10, procesul respectiv se închide și el, astfel încât să nu mai fiți anunțați despre mesaje și apeluri.

Dacă doriți să închideți complet Skype după deconectare, priviți cu atenție zona de notificare din bara de activități Windows. Dacă vedeți că Skype rulează acolo chiar dacă ați ieșit, faceți clic dreapta pe pictogramă și alegeți Închide Skype. Puteți preveni acest lucru în viitor editând o opțiune în general zona setărilor programului.

Platforma SkypeHost.exe procesul ar putea porni din nou când vă conectați din nou la Windows după o repornire, dar programul nu vă va conecta deoarece v-ați deconectat ultima dată când l-ați folosit.

Program Skype standard

Dacă ați instalat programul Skype standard în Windows 10 sau Windows 8 (prin Skype.com), deschideți setările acestuia pentru a dezactiva caracteristica de pornire automată.

Spre deosebire de metoda Windows 10 de mai sus, care necesită o deconectare, atunci când utilizați acești pași pentru a dezactiva Skype de la pornirea automată, rămâneți conectat la următoarea deschidere a programului.

  1. Selectați meniul cu trei puncte (este situat lângă numele dvs. pe pagina principală).

  2. Alege setările.

  3. Mergi la pagina general.

  4. Comuta Porniți automat Skype în poziția oprit (butonul va deveni gri).

  5. Ieșiți din ecranul de setări.


macOS: Eliminați Skype din articolele de conectare

Există câteva modalități de a dezactiva autorun pentru Skype pe un Mac. Prima și cea mai ușoară metodă este de a face acest lucru din Dock.

  1. Mergeți la Dock și faceți clic dreapta pe Skype icon.

  2. Mergi la pagina Opţiuni.

  3. Selectați Deschideți la Login pentru a elimina bifa.

Cealaltă modalitate de a împiedica deschiderea automată a Skype în macOS este eliminarea acestuia din lista de elemente de pornire din Preferințe sistem.

  1. Deschis System Preferences.

  2. Selectați Utilizatori și grupuri.

  3. Selectați numele dvs. de utilizator.

  4. Du-te la Articole de autentificare tab.

  5. Selectați Skype.

  6. Selectați butonul minus / remove (este situat în partea de jos a ecranului).