Cum să o rezolvați atunci când telecomanda Roku nu funcționează

Nu există prea multe lucruri care pot merge prost cu o telecomandă Roku. Dacă telecomanda Roku a încetat să funcționeze, parcurgeți această listă de pași de depanare. Veți folosi telecomanda Roku TV pentru a urmări în mod repetat în cel mai scurt timp.


Cauzele unei telecomenzi Roku care nu funcționează

Există multe motive pentru care o telecomandă Roku nu mai funcționează, iar unele sunt mai ușor de diagnosticat decât altele. De obicei, se datorează ceva simplu, cum ar fi bateriile moarte sau un semnal blocat. Alteori, problema poate fi cu telecomanda. Cel mai adesea, problema se dezvăluie doar cu soluția corespunzătoare.

Cum să o rezolvați atunci când telecomanda Roku nu funcționează

Urmați acești pași, pentru ca telecomanda dvs. Roku să funcționeze din nou corect.

  1. Verificați dacă există un semnal IR (infraroșu) blocat. Telecomandele IR necesită un semnal direct, fără obstacole. Dacă există obiecte, pereți sau alte obstacole care blochează linia de vedere între telecomanda Roku și Roku, telecomanda nu va funcționa. Dacă nu puteți deplasa obstacolul, ridicați telecomanda mai sus pentru a obține un semnal clar și îndreptați telecomanda în fața playerului.

  2. Verificați bateriile. Bateriile slabe sau moarte pot face ca telecomanda să funcționeze defectuos. Mai întâi, scoateți bateriile, apoi remontați fiecare baterie. Dacă telecomanda nu răspunde, înlocuiți bateriile și încercați din nou. Dacă tot nu răspunde, este posibil să fie nevoie să achiziționați o telecomandă nouă sau să descărcați aplicația Roku din Google Play Store sau App Store.

  3. Reporniți telecomanda Roku și dispozitivul Roku. Scoateți bateriile de pe telecomandă, apoi scoateți cablul de alimentare de pe dispozitivul de streaming Roku. Așteptați 5 secunde, apoi reconectați alimentarea la dispozitiv. Când se afișează sigla Roku pe ecranul de pornire, reinstalați bateriile în telecomandă. Așteptați 30 de secunde pentru a vedea dacă telecomanda restabilește o conexiune cu dispozitivul Roku.

  4. Re-asociați telecomanda Roku. Repetați procesul de asociere. Urmați instrucțiunile pentru a configura telecomanda pentru a recunoaște dispozitivul Roku și invers.

  5. Verificați conexiunea HDMI. Stick-urile Roku Streaming se instalează într-un televizor de la portul HDMI. Dacă dispozitivul dvs. este conectat la portul HDMI, ați putea obține unele interferențe. Pentru a remedia acest lucru, veți avea nevoie de o extensie HDMI, care este disponibilă gratuit de la Roku. Asigurați-vă că aveți la îndemână numărul de serie Roku. Ar trebui să fie pe un autocolant de pe dispozitiv.

    De asemenea, puteți muta stick-ul de streaming pe un alt port HDMI dacă televizorul are unul de rezervă.

    Mutarea dispozitivului Roku pe un alt port HDMI poate însemna că va trebui să configurați din nou Roku. Cu toate acestea, poate elimina un port HDMI defect din lista potențialelor probleme.

  6. Verificați conexiunea la rețea. În funcție de faptul dacă aveți un player Roku sau un stick de streaming, dispozitivul dvs. Roku are cel puțin o conexiune de rețea. La jucătorii Roku, majoritatea au opțiuni atât prin cablu, cât și fără fir. Stick-urile de streaming au doar conectivitate la rețea fără fir.

  7. Descărcați aplicația Roku. Dacă nu puteți deloc să funcționeze telecomanda, descărcați aplicația de la distanță Roku din Apple App Store sau Google Play Store. Aplicația are toate caracteristicile unei telecomenzi Roku, plus facilitează introducerea unei căutări text.


Telecomanda de înlocuire Roku

Dacă telecomanda este fierbinte la atingere, nu mai folosiți-o imediat. Așezați telecomanda pe o suprafață neinflamabilă pentru a se răci. Odată răcite, scoateți bateriile. Funcționarea defectuoasă sau scurgerea bateriilor poate provoca supraîncălzirea și poate deteriora sau face inutilă telecomanda. Dacă acesta este cazul, înlocuiți telecomanda. Puteți accesa Roku.com sau un site precum Amazon care vinde telecomenzi licențiate Roku și telecomenzi compatibile cu terțe părți.