Cum să o remediați când nu puteți schimba vocea Asistentului Google

În calitate de asistent virtual, Asistentul Google poate participa la conversații bidirecționale pentru a confirma și a primi comenzi vocale. Puteți selecta dintre mai multe opțiuni pentru vocea Asistentului Google, inclusiv opțiuni pentru bărbați și femei, precum și diverse accente. Dacă descoperiți că nu puteți schimba vocea Asistentului Google, este probabil un conflict cu setările de limbă de pe telefon.

Cum să schimbați vocea Asistentului Google


Ce vă împiedică să schimbați vocea Asistentului Google?

Dacă opțiunea de a schimba vocea Asistentului Google nu este listată, atunci problema este de obicei legată de setările de limbă de pe dispozitivul dvs. Există două setări de limbă importante: limba sistemului de operare a telefonului (OS) și limba de introducere pe care Asistentul Google o folosește pentru a vă înțelege.

Limba sau dialectul principal al sistemului de operare trebuie să fie acoperit în opțiunile de limbă ale Asistentului Google. Dacă nu, opțiunea de a schimba vocea Asistentului Google nu apare. Dacă, de exemplu, limba sistemului de operare este setată la engleză (Irlanda), nu veți vedea opțiunea de a schimba vocea Asistentului Google în meniul de setări al aplicației Asistent Google. Dacă limba sistemului de operare este setată la engleză (Statele Unite) și totuși nu puteți schimba vocea Asistentului Google, setați limba de intrare a Asistentului Google la engleză (Statele Unite).

Dacă acest lucru nu funcționează, poate exista o problemă cu aplicația Google sau o eroare care împiedică Asistentul Google să funcționeze corect pe telefonul dvs.


Cum se schimbă limba sistemului de operare

Dacă nu puteți schimba vocea Asistentului Google, primul pas pentru a remedia problema este să schimbați limba sistemului de telefon în engleză (Statele Unite).

Dispozitiv Android

Iată cum puteți schimba limba sistemului pe un dispozitiv Android. (Derulați în jos pentru instrucțiuni iOS.)

  1. Deschideți setările aplicație și apoi selectați Sistem.

  2. Selectați Limbi și introducere.

  3. Selectați Limbi.

  4. Dacă „Engleză (Statele Unite)” nu este prezent pe acest ecran, selectați Adăugați o limbă.

  5. Selectați Engleză (Statele Unite).

    Reveniți la aplicația Asistent Google pentru a vedea dacă opțiunea Asistent voce este listată în setările > Asistent meniul. Dacă este, puteți schimba vocea. Dacă nu este, continuați cu următoarele instrucțiuni pentru a elimina limbile secundare din sistemul de operare.

  6. Selectați pictograma meniului indicată de trei puncte verticale ().

  7. Selectați Elimină.

  8. Atingeți fiecare limbă pe care doriți să o eliminați, apoi selectați cos de gunoi pictogramă pentru a șterge acele limbi.

    Fiecare limbă care are o bifă lângă aceasta este eliminată în pasul următor.

  9. Selectați OK în ecranul de confirmare pentru a elimina limbile selectate.

  10. Verificați dacă puteți schimba vocea Asistentului Google. Dacă nu sunteți, modificați limba de introducere a Asistentului Google.

Dispozitiv iOS

Pentru a schimba limba sistemului pe un dispozitiv iOS:

  1. Deschideți setările aplicație și selectați general.

  2. Selectați Limbă și regiune.

  3. Robinet Limba iPhone și selectați Engleză (US).

  4. Reveniți la aplicația Asistent Google pentru a vedea dacă opțiunea Asistent voce este listată în setările > Asistent meniul. Dacă este, puteți schimba vocea. Dacă nu este, continuați cu următoarele instrucțiuni pentru a elimina limbile secundare din sistemul de operare.

  5. Reveniți la Limbă și regiune meniu și atingeți Editați | ×.

  6. Apăsați pe liniuță roșie pictogramă lângă fiecare limbă care nu este engleză.

  7. Selectați Șterge în glisorul care se deschide lângă fiecare limbă non-engleză pe care o atingeți.

  8. Robinet Făcut când ați terminat de eliminat limbile.

  9. Verificați dacă puteți schimba vocea Asistentului Google. Dacă nu sunteți, modificați limba de introducere a Asistentului Google.


Cum se schimbă limba de intrare a Asistentului Google pentru a schimba vocea Asistentului Google

Următorul pas este să vă asigurați că limba de introducere a Asistentului Google este setată la engleză (Statele Unite). Deși există o serie de limbi care sunt compatibile cu Asistentul Google, selectarea oricărui lucru în afară de engleză (Statele Unite) poate bloca opțiunea de a alege o altă voce a Asistentului Google.

  1. Deschide Asistentul Google și selectează pictograma utilizatorului.

    În versiunile mai vechi ale Asistentului Google, selectați inbox albastru , apoi selectați pictograma meniului indicată de trei puncte verticale () în locul pictogramei de utilizator.

  2. Selectați setările.

  3. Selectați Asistent.

    În versiunile mai vechi ale Asistentului Google, selectați Preferințe.

  4. Selectați Limbi.

  5. Dacă engleza (Statele Unite) nu este pe listă, selectați limba care se află pe listă.

  6. Selectați Engleză (Statele Unite).

    Toate limbile din această listă funcționează cu Asistentul Google. Cu toate acestea, poate fi necesar să setați limba de introducere la engleză (Statele Unite) pentru a schimba vocea Asistentului Google.

  7. Verificați dacă puteți schimba vocea Asistentului Google sub setările > Asistent meniul Asistentului Google.


Cum să schimbați vocea Asistentului Google

După ce setați atât limba sistemului de operare, cât și limba de introducere a Asistentului Google la engleză (Statele Unite), puteți schimba vocea Asistentului Google la oricare dintre opțiunile disponibile.

Cum să resetați Asistentul Google pentru a restabili opțiunea de selecție vocală

Dacă tot nu puteți selecta o voce nouă pentru Asistentul Google, ultimul lucru pe care trebuie să-l încercați este să restaurați aplicația Google la setările din fabrică. Acest proces elimină orice date corupte din aplicație și dezinstalează orice actualizări pe care le-ați putea instala. După ce finalizați acest proces, descărcați și instalați cele mai recente actualizări ale aplicației Google.

Iată cum să vă restaurați aplicația Google pe un dispozitiv Android:

Această opțiune nu este disponibilă pe dispozitivele iOS, deși puteți șterge aplicația Asistent Google și apoi o puteți descărca din nou din App Store.

  1. Deschideți setările aplicație, apoi selectați Aplicații și notificări.

    Pe versiunile mai vechi de Android, poate fi necesar să selectați aplicaţii in schimb.

  2. Selectați Google.

  3. Selectați Depozitare.

  4. Selectați Goliți memoria cache.

  5. Selectați Spațiu de depozitare liber.

    În versiunile mai vechi ale aplicației Google, poate fi necesar să selectați Gestionați spațiul de stocare in schimb.

  6. Selectați Ștergeți toate datele.

  7. Selectați OK pentru a confirma ștergerea datelor.

  8. selectaţi săgeată înapoi pentru a reveni la Informații despre aplicație meniu.

  9. Selectați Dezactivați.

  10. Selectați Dezactivați aplicația.

    Nu lăsați aplicația Google dezactivată. Asigurați-vă că urmați următoarele instrucțiuni pentru a reactiva aplicația Google sau este posibil ca telefonul dvs. să nu funcționeze corect.

  11. Selectați OK.

  12. Selectați Permite.

    Este posibil să puteți schimba vocea Asistentului Google după ce activați aplicația Google. Dacă nu puteți, completați următoarele instrucțiuni pentru a vă actualiza aplicația Google.

  13. Derulați în jos și selectați Detalii despre aplicație.

  14. Selectați Actualizează.

  15. Așteptați finalizarea actualizării. Apoi verificați dacă puteți schimba vocea Asistentului Google. Dacă nu puteți, așteptați ca Google să emită un patch pentru a remedia problema. Accesați forumul oficial de asistență Google Assistant pentru informații suplimentare sau raportați-vă problema.