Cum să modificați setările APN pe dispozitivul dvs. mobil

Numele punctului de acces (APN) reprezintă rețeaua sau operatorul de telefonie mobilă sau tabletă pe care îl folosește pentru accesul la internet. De obicei, nu trebuie să atingeți setările APN, deoarece acestea sunt configurate automat pentru dvs. Cu toate acestea, uneori este posibil să doriți să vizitați ecranul de setări APN de pe dispozitiv.

Motivele pentru care oamenii doresc să-și schimbe setările APN includ depanarea atunci când nu pot obține o conexiune de date, mutarea unui telefon deblocat la un nou furnizor de servicii, încercarea de a evita taxele de date pe un plan de telefonie mobilă preplătit sau încercarea de a evita taxele de roaming de date.

 Peter Cade / Getty Images

Unele dintre motivele pentru a schimba un APN implică activități în care furnizorul dvs. de telefonie celulară ar prefera să nu vă angajați, cum ar fi evitarea taxelor pentru date. Drept urmare, puteți vizualiza sau edita APN-ul pe dispozitivul dvs. mobil numai dacă operatorul de transport permite acest lucru. Dacă nu vă puteți accesa APN-ul, trebuie să contactați operatorul de transport pentru a face orice modificare.


Atenție cu privire la modificările APN

Schimbarea APN poate afecta conectivitatea dispozitivului dvs., deci aveți grijă când o editați. Asigurați-vă că notați setările APN înainte de a efectua modificări, pentru orice eventualitate. Dacă introduceți setări APN nefuncționale, este posibil să pierdeți conectivitatea celulară și de date de pe telefon. De asemenea, este posibil să suportați costuri suplimentare.

Setări APN pentru iPhone și iPad

Dacă operatorul dvs. vă permite să vizualizați setările APN - și nu toate le fac - le puteți găsi pe dispozitivul dvs. mobil iOS într-una din aceste două locații:

  • setările > Celular > Opțiuni de date celulare > Rețea celulară
  • setările > De date mobile > Rețea de date mobile

Dacă puteți vizualiza setările APN, modificați-le atingând fiecare câmp și introducând informațiile furnizate de operatorul dvs. Setările se salvează automat. În funcție de furnizorul dvs. de telefonie mobilă, este posibil să nu puteți modifica setările APN.

Dacă operatorul dvs. nu vă permite să vizualizați sau să modificați APN pe iPhone sau iPad, puteți încerca un serviciu sau un site precum Unlockit pe iPhone sau iPad și urmați instrucțiunile pentru APN Changer. Site-ul a fost dezvoltat astfel încât să puteți utiliza cartele SIM neoficiale de la alți operatori de pe dispozitivul dvs. Apple.

Dacă eforturile dvs. de a schimba APN nu au reușit și nu ați notat APN corect pentru furnizorul dvs. înainte de a face modificările, puteți readuce dispozitivul iOS la setările sale originale atingând general > restabili > Resetează toate setările pentru a reveni la informațiile implicite APN. Resetarea tuturor setărilor de pe iPhone înseamnă că va trebui să reintroduceți informațiile și datele. Actualizarea versiunii iOS a dispozitivului dvs. poate readuce APN la setările originale.


Setări APN Android

Acum, când sunt disponibile smartphone-urile deblocate, proprietarii se pot deplasa între operatori. Când o fac, trebuie să utilizeze un nou APN pentru a identifica operatorul.

Smartphone-urile Android deblocate au setări APN, dar locația lor variază în funcție de producătorul telefonului. În general, puteți localiza setările APN pe dispozitivul dvs. Android la:

  • setărileRetele mobile > Nume puncte de acces

Dacă nu le găsiți acolo, căutați în Rețele fără fir or Rețea și Internet secțiunea setărilor sau în Rețele celulare.

Când găsiți secțiunea APN adecvată, urmați acești pași:

  1. Apăsați pentru a deschide Nume puncte de acces secţiune.
  2. Nu modificați APN-urile existente. În schimb, apăsați pe semnul plus a aduce în discuție Editați punctul de acces.
  3. Introduceți informațiile de la operatorul dvs. în câmpurile furnizate, lăsând câmpurile goale în care nu aveți nicio informație de introdus. Tastați totul exact; chiar și un spațiu rătăcit poate arunca totul.
  4. Economisești APN. Dacă nu vedeți opțiunea Salvare, căutați în meniul reprezentat de trei puncte.
  5. Reveniți la Nume puncte de acces ecran și selectați noul APN.

Un ghid pentru setările APN

O altă resursă atât pentru dispozitivele mobile iOS, cât și pentru Android este proiectul APNchangeR, unde puteți găsi setări ale operatorului de telefonie mobilă sau informații despre date preplătite în funcție de țară și operator.

Diferite APN-uri pot reprezenta planuri la prețuri diferite pentru operatorul dvs. Dacă doriți să efectuați o modificare a planului dvs., contactați operatorul de transport în loc să încercați să modificați singur APN. S-ar putea să aveți o factură mai mare decât se aștepta sau un smartphone care nu va efectua deloc apeluri.