Cum să mergeți incognito pe Chromebook

Nu doriți ca Google Chrome să vă amintească istoricul de navigare? Aflați cum să mergeți incognito pe un Chromebook. Incognito este o modalitate excelentă de a împiedica ceilalți să vă vadă mișcările în timpul navigării și istoricul căutărilor. Iată cum să utilizați modul incognito pe un Chromebook.

Informațiile din acest articol se aplică tuturor dispozitivelor Chrome OS, indiferent de producător (Acer, Dell, Google, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba etc.).


Ce este modul incognito pe un Chromebook?

Modul incognito de la Google Chrome vine încorporat pe Chromebookuri. Activarea modului incognito deschide o sesiune de navigare privată într-o fereastră separată a browserului, în care Chrome nu va urmări următoarele:

  • Istoricul căutărilor browserului dvs.
  • Site-urile pe care le vizitați
  • Cookie-uri și alte date de pe site-urile pe care le vizitați
  • Informațiile pe care le introduceți în formulare

Toate fișierele pe care le descărcați și marcajele pe care le creați în modul incognito vor fi păstrate, dar Chrome nu va păstra o evidență a descărcărilor dvs.

Extensiile și suplimentele Chrome sunt dezactivate în modul incognito.


Cum să mergeți incognito pe Chromebook

Pentru a începe o sesiune de navigare privată pe un Chromebook:

  1. Deschideți Google Chrome și selectați trei puncte în colțul din dreapta sus.

  2. Selectați Nouă fereastră incognito.

    De asemenea, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură Ctrl+Schimba+N pentru a deschide o fereastră incognito pe un Chromebook.

  3. Se va deschide o nouă fereastră a browserului cu fundal gri și puteți începe să utilizați Chrome așa cum ați face în mod normal în modul incognito.


Cum să dezactivați modul incognito pe Chromebook

Sesiunea dvs. de navigare privată se va încheia când închideți fereastra incognito. Alternativ, selectați Incognito > Ieşire Incognito în Chrome pentru a reveni la Căutarea Google normală.

Limitările modului incognito Chromebook

Când vizitați o pagină web, Chrome stochează automat cookie-uri și alte date care ajută pagina să se încarce mai repede data viitoare când o vizitați. În modul incognito, astfel de date nu sunt descărcate, astfel încât paginile nu se vor încărca mai repede după vizite repetate. De asemenea, Chrome nu își va aminti nicio parolă sau alte informații pe care le furnizați site-urilor web în modul incognito.

De asemenea, este important să rețineți că accesul incognito pe Chromebook nu vă va ascunde activitatea de internet de la furnizorul dvs. de servicii de internet (ISP). Dacă folosiți un computer de la serviciu sau de la școală, atunci este posibil ca administratorul de sistem să vă poată vedea istoricul căutărilor. Orice site web pe care îl vizitați poate colecta în continuare informații de la dvs. în modul incognito și sunteți la fel de vulnerabil la malware precum sunteți în mod normal.

Este posibil să adăugați conturi pe un Chromebook, astfel încât fiecare persoană care folosește laptopul să aibă propriile marcaje și alte preferințe de browser salvate separat.

Cum se șterge istoricul navigării pe Chromebook

Pe lângă utilizarea modului incognito, puteți șterge și istoricul Chromebookului pentru a ascunde activitatea de navigare sau șterge datele dvs. private pentru siguranță. Acestea sunt ambele moduri excelente de a vă asigura că informațiile dvs. private nu cad în mâinile greșite.

Când ștergeți istoricul de navigare Google Chrome, datele vor fi șterse de pe toate dispozitivele sincronizate cu Contul dvs. Google.