Cum să legați telefonul Android gratuit

Lucrul și rămânerea conectată în mișcare a devenit mai accesibil, cu Wi-Fi gratuit și prize pentru conectare la multe cafenele. Dar Wi-Fi gratuit este adesea lent și predispus la amenințări la adresa securității. În timp ce puteți achiziționa un hotspot mobil, cum ar fi un dispozitiv MiFi, pentru a obține acces la internet în mișcare, economisiți bani prin partajarea conexiunii dvs. smartphone cu un laptop, tabletă sau alt dispozitiv.

Instrucțiunile de mai jos ar trebui să se aplice indiferent cine a făcut telefonul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc.


Verificați acordul dvs. de servicii

Primul pas este să verificați condițiile operatorului dvs. atunci când vine vorba de legare. Unele necesită un plan suplimentar, în timp ce altele pot bloca cu totul această funcție. Verizon, de exemplu, include tethering gratuit pe planuri măsurate și unele planuri nelimitate. Cu toate acestea, viteza variază, iar planurile vechi nelimitate necesită un plan suplimentar. În unele cazuri, puteți evita aceste limitări. Iată câteva modalități de a lega telefonul smartphone Android gratuit. 


Verificați setările

Pentru a afla dacă tethering-ul este integrat în telefonul smartphone:

  1. Mergi la pagina setările > Rețea și Internet.

    Căutați variante precum tetheringul, Hotspot mobil Tethering și hotspot portabil.

  2. Robinet Hotspot și tethering

  3. În cazul în care Tastarea USB, hotspot Wi-Fi, Sau Legarea prin Bluetooth opțiunile lipsesc sau sunt în gri, este posibil ca operatorul sau planul dvs. să nu ofere această funcționalitate.

Tethering încorporat

În cazul în care o Tastarea USB, hotspot Wi-Fi, Sau Legarea prin Bluetooth opțiunea este disponibilă, puteți lega telefonul fără nicio taxă suplimentară.

  1. În funcție de dispozitiv, veți avea una dintre cele două opțiuni.

    • Robinet hotspot Wi-Fi, Selectați Numele hotspotuluiși introduceți un nume pentru noul hotspot.
    • Porniți hotspot Wi-Fi comutator, selectați Configurați hotspot Wi-Fiși alegeți Numele retelei.
  2. Robinet Securitate Și alegeți WPA2 PSK.

  3. Robinet Parola hotspot pentru a adăuga sau actualiza parola.

  4. Porniți hotspot Wi-Fi comutați pentru a activa noul hotspot Wi-Fi.

  5. Conectați-vă la hotspot așa cum ați face orice altă rețea Wi-Fi.

Alternativ, vă puteți partaja conexiunea prin Bluetooth. Mai întâi, asociați cele două dispozitive prin Bluetooth. Apoi porniți comutatorul Bluetooth. În cele din urmă, conectați dispozitivele folosind un cablu USB, apoi comutați pe tethering USB.


Folosiți o aplicație

Dacă operatorul dvs. de internet blochează conectarea, încercați o aplicație terță parte. De exemplu, PdaNet + este o aplicație mobilă gratuită cu o aplicație desktop însoțitoare care partajează o conexiune smartphone prin Bluetooth, USB sau Wi-Fi. Este posibil să nu puteți descărca aplicația direct dacă aveți AT&T sau Sprint, dar producătorul de aplicații oferă o cale de a rezolva acest lucru. Există câteva alte restricții posibile care sunt prezentate în lista Google Play pentru aplicație.

Înrădăcinați-vă smartphone-ul

Modul de a profita la maximum de smartphone-ul dvs. Android este de a-l înrădăcina. Tetheringul gratuit și nelimitat este unul dintre numeroasele avantaje ale înrădăcinării unui smartphone. Înrădăcinarea unui telefon poate anula garanția sau o poate face inutilizabilă (devine blocată). Dar, în majoritatea cazurilor, binele depășește răul. Odată ce smartphone-ul dvs. este înrădăcinat, nu veți avea restricții asupra aplicațiilor (cum ar fi aplicația Wi-Fi Tethering de la OpenGarden) pe care le puteți descărca.

Tipuri de Tethering

Există trei moduri de a partaja conexiunea la internet a unui smartphone Android: USB, Bluetooth și Wi-Fi. În general, Bluetooth este cel mai lent și permite partajarea cu un dispozitiv pe rând. O conexiune USB este mai rapidă, plus laptopul încarcă simultan smartphone-ul. În cele din urmă, partajarea Wi-Fi este rapidă și acceptă partajarea cu mai multe dispozitive, dar descarcă bateria și veți avea nevoie de un încărcător de perete sau de o baterie portabilă.

Când ați terminat conectarea, dezactivați-o în setări. Opriți orice conexiune pe care nu o utilizați în mod activ, cum ar fi Wi-Fi și Bluetooth, care va economisi durata de viață a bateriei. De asemenea, tethering-ul folosește date, deci nu este ideal dacă trebuie să vă conectați timp de câteva ore. Tethering-ul este cel mai bun în scenarii în care veți fi online timp de aproximativ o oră și o conexiune sigură alternativă nu este disponibilă. Dacă trebuie să conectați telefonul la conexiunea de date a laptopului dvs., consultați articolul nostru despre configurarea unui tether invers.