Cum să joci jocuri Xbox 360 pe Xbox One

Xbox One poate juca anumite jocuri Xbox 360, jocuri Xbox Live Arcade și chiar jocuri Xbox originale. Nu există costuri implicate, așa că puteți juca în mod liber toate vechile dvs. jocuri compatibile dacă încă mai țineți discurile.

Este puțin mai complicat decât să introduceți un joc Xbox 360 în Xbox One și să jucați totuși și veți avea nevoie de o conexiune la internet de mare viteză pentru a descărca actualizări pentru fiecare joc pe care doriți să îl jucați.

Compatibilitatea înapoi funcționează la fel pe toate consolele Xbox One, inclusiv versiunea originală, Xbox One S și Xbox One X. Singurele diferențe sunt că consolele cu mai mult spațiu pe hard disk pot stoca mai multe jocuri compatibile cu versiunile anterioare și o mână de versiuni înapoi jocurile compatibile au fost îmbunătățite pentru Xbox One X.


Ce jocuri Xbox au compatibilitate inversă pe Xbox One?

Microsoft a alocat o mulțime de resurse compatibilității înapoi de-a lungul anilor, iar jocurile noi sunt adăugate în mod regulat. Unele dintre aceste jocuri sunt chiar îmbunătățite pentru Xbox One X, cu rezoluții mai mari și detalii de culoare mai bune.

Puteți afla dacă un joc pe care îl dețineți este compatibil inserându-l în Xbox One. Dacă primiți o solicitare pentru a descărca o actualizare, aceasta înseamnă că este compatibilă. Dacă doriți să verificați un anumit joc, Microsoft menține o listă a tuturor jocurilor Xbox 360 și Xbox One compatibile cu versiunile anterioare.


Jocurile digitale Xbox și jocurile Xbox Live Arcade au compatibilitate inversă?

Xbox 360 a introdus două inovații: capacitatea de a cumpăra și descărca copii digitale ale jocurilor și jocurile Xbox Live Arcade. La fel ca și jocurile fizice Xbox One, multe dintre acestea sunt disponibile și pentru a le juca pe Xbox One.

De fapt, Microsoft are o înregistrare a tuturor jocurilor digitale pe care le-ați achiziționat pe vechea dvs. Xbox 360. Dacă vreuna dintre ele este disponibilă ca titluri compatibile cu versiunile anterioare pe Xbox One și utilizați în continuare același cont Xbox Live, puteți descărca și redați-le pe noua dvs. consolă fără să plătiți nimic.


Cum să joci Xbox 360 și jocuri Xbox originale pe Xbox One

Compatibilitatea inversă pe Xbox One se bazează pe emulare. Ceea ce înseamnă că Xbox One nu are componentele hardware necesare pentru a rula jocuri din generațiile anterioare, așa că folosește software.

În loc să ruleze jocurile bazate pe disc printr-un emulator, Microsoft a luat o rută ușor diferită. Fiecare joc compatibil cu versiunile anterioare a fost modificat, ambalat cu un emulator și pus la dispoziție pentru descărcare.

Când introduceți un joc compatibil înapoi într-un Xbox One, consola dvs. verifică identitatea discului și apoi vă oferă opțiunea de a descărca o actualizare. Această actualizare este de fapt întregul joc ambalat cu un emulator.

Chiar dacă compatibilitatea cu versiunea anterioară a Xbox One necesită descărcarea unei versiuni modificate a fiecărui joc pe care doriți să îl jucați și nu jucați de fapt jocul pe discul fizic al jocului, trebuie totuși să aveți discul introdus.

Microsoft folosește acest lucru ca un fel de protecție pentru a vă asigura că dețineți de fapt discul și pentru a vă împiedica să descărcați o copie compatibilă înapoi pe consolă și apoi să vindeți discul fizic.

Dacă aveți jocuri Xbox 360 compatibile cu versiunile anterioare sau jocuri Xbox originale, iată cum să le jucați pe Xbox One:

  1. Porniți Xbox One și asigurați-vă că este actualizat.

  2. Introduceți un joc Xbox 360 sau Xbox original.

  3. Dacă jocul este compatibil cu versiunile anterioare, veți vedea următorul mesaj. Selectați Instala a continua.

  4. Așteptați finalizarea procesului de descărcare și instalare.

  5. Odată ce procesul de descărcare s-a încheiat, lansați jocul pentru al juca.

  6. Dacă nu aveți inserat discul de joc, veți vedea următorul mesaj. Selectați Închide, apoi introduceți discul de joc pentru a continua.

  7. Puteți instala cât mai multe jocuri Xbox 360 și Xbox One compatibile cu versiunile în care aveți spațiu. Dacă rămâneți fără spațiu de stocare și trebuie să ștergeți un joc compatibil cu versiunile anterioare, îl puteți descărca oricând din nou mai târziu. De asemenea, vă recomandăm să vă modernizați hard diskul sau să adăugați spațiu de stocare extern.


Cum să jucați jocuri Xbox Live Arcade compatibile înapoi și jocuri Xbox complet descărcate în format digital

În plus față de compatibilitatea cu discurile fizice de joc, puteți reda și copii digitale ale Xbox 360 vechi și jocuri Xbox originale. Asta înseamnă că, dacă ați cumpărat vreodată o descărcare digitală a unui joc pe Xbox 360, iar acel joc este compatibil cu Xbox One, acesta va fi disponibil pentru a fi descărcat și jucat gratuit.

Dacă ați achiziționat vreodată jocuri Xbox Live Arcade pe Xbox 360, acestea sunt disponibile și pentru a juca pe Xbox One.

Când cumpărați o copie digitală a unui joc Xbox sau a unui joc Xbox Live Arcade, achiziția este legată de contul dvs. Microsoft prin contul dvs. Xbox Live. Deci, dacă utilizați în continuare același cont Xbox Live pe Xbox One pe care l-ați folosit pe Xbox 360, sunteți bine să mergeți.

Iată cum puteți descărca și juca jocuri Xbox 360, Xbox originale și Xbox Live Arcade achiziționate anterior pe Xbox One:

  1. Porniți Xbox One și asigurați-vă că este complet actualizat.

  2. Apăsați butonul Ghid de pe controler și navigați la Jocurile și aplicațiile mele.

  3. Navigheaza catre jocuri > Gata de instalare.

    Dacă nu vă vedeți jocurile, utilizați opțiunea de filtrare pentru a afișa jocurile Xbox 360 și Xbox.

  4. Selectați un joc de instalat.

  5. Selectați Instalați toate.

  6. Repetați acest proces pentru a instala toate vechile dvs. Xbox Live Arcade și descărcați digital jocurile Xbox.