Cum să joci gratuit „Doom” gratuit

Codul sursă pentru jocul video original „Doom” și „Doom 95” a fost lansat în domeniul public în 1997. A fost freeware-ul original „Doom”? Nu, a trebuit să-l achiziționați pe mai multe dischete.

  BagoGames / Flickr / CC BY 2.0

De la această lansare, au existat zeci de porturi și clone sursă și mii de moduri. Aceasta include clone ale versiunii originale Windows a jocului "Doom 95" și versiunile MS-DOS. 


Descărcarea Freeware-ului original „Doom”

Este important să rețineți că orice site care oferă un id original descărcare gratuită de software „Doom” este ilegal. Aceasta este o opțiune pe care ar trebui să o evitați.

„Doom” este încă un joc licențiat și singurul mod de a-l juca legal este prin plata și descărcarea jocului de pe Gog.com.

Cu toate acestea, puteți descărca gratuit „Doom” original descărcând un mod personalizat al jocului și un motor de joc gratuit dezvoltat de fanii motorului de joc original.

Jocul original „Ultimate Doom” funcționează numai cu DOSBox. DOSBox este un emulator open-source gratuit care joacă jocuri clasice DOS (cum ar fi „Doom”) pe un computer Windows modern.

Când instalați DOSBox, nu numai că veți putea juca versiunea originală achiziționată a „Doom”, dar veți putea juca și orice alt joc clasic DOS.


Surse și clone

Multe clone gratuite Doom au venit și au dispărut, dar câteva supraviețuiesc și sunt încă actualizate până în prezent.

De fapt, unul dintre porturile sursă Doom numite „PrBoom” a fost folosit ca șablon de către id Software în dezvoltarea versiunii iOS a „Doom”. Aceste clone și porturi au remediat erori și au îmbunătățit anumite aspecte de joc și grafică pe parcurs.

Aceste clone Doom gratuite sunt disponibile pentru diferite platforme de jocuri video și sisteme de operare pentru computer. Toate oferă gameplay-ul revoluționar pe care „Doom” l-a introdus și care l-a făcut unul dintre cele mai influente și clasice jocuri pentru PC din toate timpurile. Cel mai bun dintre toate, acestea vă permit să jucați gratuit jocuri originale „Doom”, legal.


Chocolate Doom

Chocolate Doom este un motor de joc personalizat cu capacitatea de a rula mai multe jocuri construite pe motorul original al jocului ID, inclusiv „Doom”, „Chex Quest”, „Hacx”, „Heretic”, „Hexen” și „Strife”.

Redarea „Doom” originală cu Chocolate Doom este ușoară.

  1. Descărcați Chocolate Doom și extrageți toate fișierele într-un nou Chocolate Doom dosar de pe computer.
  2. Descarcă Freedoom Phase 1 + 2 și mută Freedoom1.wad or Freedoom2.wad fișier în Chocolate Doom dosar.
  3. Dublu-clic chocolate-doom.exe în Chocolate Doom dosar de rulat.

„Freedoom” este o clonă personalizată a fanilor originalului Doom. Chocolate Doom rulează orice fișier .wad pe care îl găsiți online.

Chocolate Doom este unul dintre cele mai bune porturi sursă, deoarece este compatibil cu Windows, Mac și Linux. De asemenea, acceptă cel mai mare număr de jocuri software personalizate id decât oricare altul.


Doomsday Engine

Doomsday Engine aduce înapoi jocul nostalgic Doom pe computerul dvs. modern. Acest motor gratuit are toate caracteristicile următoare:

  • Grafică îmbunătățită
  • Joc neted
  • Suportă numeroase moduri personalizate.
  • Excelentă bibliotecă de jocuri

Puteți indica Doomsday pentru a căuta fișiere .wad în diferite foldere de pe computer. Când lansați Doomsday, acesta prezintă toate jocurile disponibile într-un singur loc pentru a le lansa instantaneu.

Doomsday este unul dintre cele mai bune motoare de jocuri Doom de utilizat dacă intenționați să descărcați o mulțime de moduri personalizate pentru o mare varietate de versiuni „Doom”.

Doomsday funcționează pe Windows, MacOS și Linux și acceptă moduri pentru „Doom”, „Heretic”, „Hexen” și „Hacx”.


Alte motoare moderne Doom

Chiar dacă multe motoare de joc care se bazează pe motorul de joc id Tech nu mai sunt acceptate sau actualizate, rămân multe alegeri excelente.

  • Zandronum aduce experiența multiplayer în jocul tău Doom. Prima versiune a acestui motor a fost creată în 2012, pe baza mai vechilor motoare de redare ZDoom și GZDoom. Funcționează pe toate platformele importante și acceptă „Doom”, „Heretic”, „Hexen” și „Strife”.
  • Vavoom a fost creat prin combinarea codului Doom, Heretic și Hexen într-un singur port. Codul a fost actualizat de când a fost lansat în 2000, iar astăzi este unul dintre singurele porturi sursă care include suport pentru jocul „Strife”. Este, de asemenea, unul dintre puținele care oferă fișiere de joc shareware gratuite, astfel încât să nu trebuiască să căutați fișiere .wad. Vavoom nu este disponibil pentru MacOS.
  • Eternity este un port sursă bazat pe modul Smack My Marine Up dezvoltat de Simon Howard. Funcționează pe toate platformele importante și acceptă „Doom”, „Heretic”, „Hexen” și „Hacx”. Echipa intenționează să sprijine și „Strife”.

În funcție de versiunea descărcată, DOSBox poate fi necesar să ruleze jocuri DOS vechi pe un computer care rulează o versiune curentă a sistemelor de operare Windows, Mac OS X sau Linux.

Moduri originale Doom

Cu majoritatea motoarelor de joc Doom de mai sus, veți avea nevoie de moduri (fișiere .wad) pentru descărcare. Există mii de moduri online create de fanii „Doom”. Acestea oferă jocuri tematice unice, care transformă originalul „Doom”.

Veți găsi povestiri și personaje cu teme militare, extratereștri, în stil occidental și multe altele. Găsiți aceste moduri căutând online moduri de doom.

Următoarele sunt câteva dintre cele mai bune baze de date pline de moduri Doom construite de fani.

  • Moddb.com
  • Doomworld.com
  • Nexusmods.com

Doar descărcați modurile pe computerul dvs., extrageți fișierele și plasați fișierul .wad în directorul corect pentru motorul dvs. de joc. Asta este! Ești gata să te bucuri de multe ore de joc Doom. Și dacă aveți nevoie de ajutor, utilizați coduri de trăsături Doom pentru a vă ridica nivelul jocului.

Despre seria Doom

Originalul „Doom” a fost lansat în 1993 de către id Software. A fost primul joc din serie care a văzut în total doar cinci lansări de 23 de ani de istorie. Pe lângă „Doom”, există „Doom II” și „Final Doom” lansate în 1994 și, respectiv, în 1996. Există, de asemenea, coduri de cheat pentru Doom II pentru a vă face jocul mai interesant.

După lansarea „Doom II”, a existat o pauză de opt ani în serie care s-a încheiat cu lansarea „Doom 3” în 2004. „Doom 3” este considerat o repornire a seriei, deoarece este o reluare din aceeași poveste de bază prezentată în clasicul original „Doom”.

A fost lansat un pachet de expansiune pentru „Doom 3”, intitulat Resurrection of Evil. În 2013, „Doom 3” a fost relansat ca o ediție îmbunătățită cunoscută sub numele de ediția BFG. Această ediție BFG include expansiunea Resurrection of Evil, precum și o nouă campanie single-player intitulată The Lost Mission. Originalele „Doom” (Ultimate Edition) și „Doom II” plus expansiunile sunt, de asemenea, incluse în această versiune.

Seria Doom a primit o nouă repornire în 2016 cu un nou joc pur și simplu intitulat „Doom”. Această versiune a fost foarte bine primită atât de fani, cât și de critici. „Doom” (2016) precum „Doom 3” include atât un mod de campanie pentru un singur jucător, cât și un mod multiplayer competitiv, cu șase moduri de joc multiplayer și nouă hărți multiplayer.