Cum să închideți forțat sau să închideți o aplicație iPad

Dacă trebuie să închideți o aplicație deoarece se comportă neregulat sau bănuiți că provoacă alte probleme, cum ar fi încetinirea iPad-ului, făcând clic pe butonul Acasă nu va face treaba. Iată cum puteți închide o aplicație care nu se comportă corect.

Aceste instrucțiuni se aplică dispozitivelor care rulează iOS 7 și versiuni ulterioare.


Cum să părăsiți forțat o aplicație

Pentru a ieși forțat dintr-o aplicație, deschideți ecranul de control și multitasking. Pentru a ajunge acolo, faceți dublu clic pe butonul Acasă din partea de jos a iPad-ului. Butonul Acasă este butonul fizic chiar sub ecranul iPad care este utilizat pentru Touch ID. De asemenea, puteți utiliza gesturi multitasking; ciupiți cu patru sau cinci degete oriunde pe ecran.

App Switcher apare cu cele mai recente aplicații iPad deschise afișate ca ferestre pe ecran. Fiecare fereastră are o pictogramă deasupra ei împreună cu numele. Glisați de la stânga la dreapta și parcurgeți aplicațiile noi, așa că, dacă aplicația în cauză nu este cea mai recent utilizată, puteți continua să o accesați.

Țineți degetul pe fereastra aplicației pe care doriți să o închideți, apoi glisați degetul în partea de sus a ecranului fără a ridica degetul de pe afișajul iPad. Acest gest închide aplicația. Gândiți-vă la el ca la o fereastră de pe iPad.


Ce se întâmplă dacă închiderea aplicației nu rezolvă problema?

Următorul pas după renunțarea forțată a unei aplicații este repornirea iPad-ului. Când faceți clic pe butonul Repaus / Trezire din partea de sus a dispozitivului, iPad-ul intră în repaus.

Pentru a reporni iPad-ul, țineți apăsat butonul Sleep / Wake timp de câteva secunde până când vedeți instrucțiunile pentru a glisa pentru a opri iPad-ul. Urmați aceste instrucțiuni și așteptați până când ecranul iPad se întunecă înainte de a face clic pe butonul Sleep / Wake pentru a-l porni din nou.

Dacă o anumită aplicație are probleme și repornirea nu o rezolvă, ștergeți aplicația, apoi descărcați-o din nou din App Store. Nu va trebui să plătiți pentru aplicație pentru a o reinstala. Cu toate acestea, veți pierde orice a fost salvat în aplicație, cu excepția cazului în care aplicația îl salvează în cloud - cum ar fi Evernote salvarea notelor pe serverele Evernote.


Trebuie să renunț mereu la aplicații?

Mediul iOS știe când utilizați o aplicație sau aveți nevoie de ea pentru a rula în fundal. Când comutați, iOS spune aplicației că are câteva secunde pentru a încheia ceea ce face. La fel, aplicația poate continua la ceea ce lucrează înainte de a deveni inactivă, iar iOS va acorda acelor aplicații puterea de procesare de care au nevoie.

Aplicații precum Apple Music pot reda muzică chiar și atunci când sunt inactive. Vor continua să facă asta, cu excepția cazului în care renunțați forțat sau reveniți la ei și opriți redarea.

Pentru toate celelalte aplicații, când treceți la o altă aplicație, iOS îl suspendă pe cel pe care îl utilizați și nu mai obține resurse precum procesorul, ecranul și difuzorul.

Nu trebuie să închideți forțat aplicațiile, cu excepția cazului în care aplicația se comportă greșit.