Cum să închideți aplicații pe iPhone

Ce să știți

  • IPhone X și versiuni mai noi: glisați în sus pentru a afișa vizualizarea multitasking, apoi glisați aplicația în sus de sus.
  • iPhone 8 și versiuni anterioare / iOS 7 și versiuni ulterioare: faceți dublu clic pe butonul de pornire, glisați aplicațiile pentru a o găsi pe cea care trebuie închisă, glisați aplicația în sus de sus.
  • iPhone 8 și versiuni anterioare / iOS 6 și versiuni ulterioare: faceți dublu clic pe butonul de pornire, glisați aplicațiile pentru a găsi cea care trebuie închisă> țineți apăsat> atingeți insigna roșie.

Acest articol explică cum să părăsiți o aplicație pe iPhone (cunoscută și sub numele de uciderea aplicației). Instrucțiunile se aplică tuturor dispozitivelor care rulează iOS 6 sau o versiune ulterioară.


Cum să părăsiți sau să închideți aplicațiile de pe iPhone X și mai recent

Procesul de renunțare la aplicații pe iPhone X și modele mai noi precum iPhone XR și iPhone 11 este puțin diferit de iPhone-urile anterioare. Acest lucru se datorează faptului că acele modele nu au buton Acasă, astfel încât modul în care accesați ecranul multitasking este diferit. Iată cum se face:

  1. Glisați în sus din partea de jos a ecranului și întrerupeți cam la jumătatea ecranului. Acest lucru dezvăluie viziunea multitasking.

  2. Glisați aplicația în sus în partea de sus a ecranului.

    Dacă rulați o versiune veche de iOS 11, procesul este ușor diferit. Apoi, țineți apăsat pe aplicație până când apare un roșu - apare. Apoi atingeți - pentru a închide aplicația.

  3. Atingeți tapetul sau glisați din nou de jos pentru a reveni la ecranul de pornire.


Cum să părăsiți sau să închideți aplicațiile de pe iPhone 8 și versiunile anterioare

Dacă aveți iPhone 8 sau o versiune anterioară, renunțarea la aplicații este foarte simplă. Iată ce trebuie să știți:

  1. Pentru a accesa caracteristica Fast App Switcher, faceți dublu clic pe butonul de pornire. În iOS 7 și versiunile ulterioare, acest lucru face ca aplicațiile să cadă puțin înapoi, astfel încât să puteți vedea pictogramele și capturile de ecran ale tuturor aplicațiilor care rulează. În iOS 6 sau o versiune anterioară, acest lucru dezvăluie un rând de aplicații sub doc.

  2. Glisați aplicațiile dintr-o parte în alta pentru a o găsi pe cea pe care doriți să o părăsiți.

  3. Când o găsiți, modul în care părăsiți aplicația depinde de ce versiune a iOS pe care o rulați.

    • În iOS 7 și versiuni ulterioare, pur și simplu glisați aplicația de pe marginea superioară a ecranului. Aplicația dispare și a fost închisă.
    • În iOS 6 sau o versiune anterioară, atingeți lung aplicația până când apare o insignă roșie cu o linie prin ea. Aplicațiile se vor mișca la fel ca atunci când le rearanjați. Când apare insigna roșie, atingeți-o pentru a distruge aplicația și orice proces de fundal pe care s-ar putea rula.
  4. După ce ați închis toate aplicațiile dorite, faceți clic din nou pe butonul Acasă pentru a reveni la utilizarea iPhone-ului.

În iOS 7 și versiuni ulterioare, puteți părăsi mai multe aplicații în același timp. Glisați până la trei aplicații în sus pe ecran în același timp. Toate aplicațiile pe care le-ați glisat vor dispărea.


Cum să închideți aplicații pe sisteme de operare iPhone mai vechi

Dacă aveți o versiune foarte veche a iOS care nu include multitasking, sau când nu puteți intra în modul de închidere a aplicației dintr-un motiv oarecare, țineți apăsat butonul de acasă din centrul de jos al iPhone-ului timp de aproximativ 6 secunde. Aceasta ar trebui să părăsească aplicația curentă și să vă readucă la ecranul principal de pornire. Dacă nu, este posibil să fie necesar să resetați dispozitivul.

Acest lucru nu va funcționa pe versiuni mai recente ale sistemului de operare. Pe ele, ținând apăsat butonul Acasă activează Siri.


Surprinde! Închiderea aplicațiilor nu economisește durata de viață a bateriei

Există o convingere populară că renunțarea la aplicațiile care rulează în fundal poate economisi autonomia bateriei chiar și atunci când aplicațiile nu sunt utilizate. Cu toate acestea, s-a dovedit că este incorect și chiar poate afecta viața bateriei.