Cum să împiedicați e-mailul Mac OS X să rupă legături

Din păcate, rezultatul modului în care MacOS Mail și alte programe gestionează corect e-mailurile cu text simplu pot fi în continuare linkuri rupte. De obicei, acestea vor apărea fie pe mai multe linii, fie cu un caracter spațial inserat într-un loc ciudat (după un „/”, de exemplu). În ambele cazuri, linkul, deși poate fi făcut clic, nu va funcționa.

Din fericire, puteți face câțiva pași pentru a evita această problemă și pentru a trimite adresele URL într-un mod care să le permită destinatarilor să vadă mai ușor ceea ce distribuiți.

Aceste instrucțiuni se aplică pentru macOS 10.9 și versiuni ulterioare.


Împiedicați MacOS Mail să rupă legături în e-mailuri

Dacă linkurile nu funcționează în programul Apple Mail, iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că funcționează.

  • Porniți adresele URL pe o linie proprie. Cu alte cuvinte, loveste Retur înainte de a tasta sau lipi adresa URL.
  • Dacă adresa link-ului are mai mult de 69 de caractere, utilizați TinyURL sau un serviciu similar pentru a scurta adresele URL lungi. E-mailul va sparge orice linie de 70 de caractere sau mai mult, distrugând legătura pentru unele programe de e-mail. Pentru acces ușor la TinyURL, puteți instala un serviciu de sistem.

Alternativa cu text îmbogățit

Alternativ, puteți trimite e-mailul folosind o formatare bogată și puteți transforma orice text într-un link. Iată cum să activați această caracteristică și să o utilizați pentru a adăuga linkuri la un e-mail.

Folosiți text îmbogățit numai dacă știți că destinatarul citește versiunea HTML. În timp ce Mac OS X Mail include o alternativă de text simplu cu e-mailul, acesta nu va avea linkul.

  1. În Mail, deschideți Preferințe selectându-l sub Fișier meniu sau apăsând Comandă+virgulă ( , ).

  2. Apasă pe Compunând tab.

  3. Sub Format mesaj meniu, selectați Text îmbogățit.

  4. Pentru a insera un link rich-text într-un e-mail, începeți să compuneți un mesaj și evidențiați cuvintele la care doriți să adăugați linkul.

  5. Selectați Adauga Link în temeiul Editați | × meniu.

    Comanda rapidă de la tastatură pentru a adăuga un link este Comandă+K.

  6. Tastați (sau lipiți) adresa site-ului pe care doriți să îl conectați și faceți clic OK.

  7. Textul pe care l-ați evidențiat va deveni un link către adresa URL introdusă. Se va face albastru și va câștiga un subliniat.

  8. Finalizați-vă mesajul și trimiteți-l ca de obicei.