Cum să gestionați navigarea cu file în Safari pentru macOS

La fel ca în cazul majorității browserelor, Safari oferă o navigare avansată în file în macOS. Cu această funcție, utilizatorii pot avea mai multe pagini web deschise în același timp în aceeași fereastră. Navigarea cu file în Safari este configurabilă, permițându-vă să controlați când și cum este deschisă o filă. De asemenea, sunt furnizate mai multe comenzi rapide de la tastatură și mouse. Acest tutorial vă învață cum să utilizați managerul de file iOS Safari, precum și cum să controlați navigarea prin file cu comenzi rapide.


Gestionați filele Safari

Pentru a accesa setările filelor din Safari, deschideți Preferințe în temeiul Safari meniu (sau apăsați Command +, (virgulă) de pe tastatură.

Când se deschide meniul Preferințe, selectați Semne de carte.

Deschideți pagini noi în file

Prima opțiune din Safari Semne de carte meniul este un meniu derulant etichetat Deschideți pagini în file în loc de ferestre. Acest meniu conține următoarele opțiuni:

  • Niciodată: Cu această opțiune selectată, făcând clic pe un link codat pentru a deschide o fereastră nouă se va deschide într-o fereastră separată Safari.
  • Automat: Cu această opțiune selectată, făcând clic pe un link codat pentru a deschide o fereastră nouă se va deschide o instanță de filă nouă în majoritatea cazurilor. Deși Safari va face un efort pentru a lansa o filă în loc de o fereastră nouă, este posibil să nu aibă întotdeauna succes cu această opțiune activată.
  • Mereu: Cu această opțiune selectată, făcând clic pe un link codat pentru a deschide o fereastră nouă va provoca întotdeauna crearea unei noi file. Safari va înlocui toate setările și va deschide cu forță o filă nouă de fiecare dată.

Safari Semne de carte Dialogul Preferințe conține, de asemenea, următorul set de casete de selectare, fiecare însoțit de propriile setări de navigare cu file.

  • Comanda-clic deschide un link într-o filă nouă: Activată implicit, această opțiune oferă o comandă rapidă de la tastatură (comandă + faceți clic pe mouse) pentru a forța deschiderea unui link specific într-o filă nouă.
  • Când se deschide o filă sau o fereastră nouă, activați-o: Când este activat, o nouă filă sau fereastră capătă automat focalizarea imediat ce este deschisă.
  • Utilizați Comanda-1 până la Comanda-9 pentru a comuta între file: De asemenea, activată implicit, această setare vă permite să treceți direct la anumite file deschise utilizând aceste comenzi rapide de la tastatură.

Comenzi rapide

La partea de jos a Semne de carte Dialogul cu Preferințe reprezintă câteva combinații utile de comenzi rapide de la tastatură / mouse. Acestea sunt după cum urmează:

  • Comandă + click de mouse: Deschide un link într-o filă nouă (numai când este activată; vezi mai sus)
  • Comandă + schimbare + faceți clic pe mouse: Deschide un link într-o filă nouă și o transformă în filă activă
  • Comandă + opțiune + faceți clic pe mouse: Deschide un link într-o fereastră nouă
  • Comandă + opțiune + schimbare + faceți clic pe mouse: Deschide un link într-o fereastră nouă și o face fereastra activă