Cum să găsiți și să utilizați un bancomat Bitcoin

Un bancomat Bitcoin (denumit și chioșc Bitcoin) este un dispozitiv fizic utilizat pentru retragerea Bitcoin și alte criptomonede ca numerar. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, bancomatele Bitcoin pentru a cumpăra Bitcoin cu bani și să aibă criptocoanele achiziționate trimise în portofelele lor software sau hardware.

Bancomatele Bitcoin nu interacționează, în general, cu sistemele bancare tradiționale, cum ar fi un bancomat obișnuit, ci trimit și primesc Bitcoin și alte criptomonede de la un serviciu de schimb desemnat.


Ce pot face pe un bancomat Bitcoin

Bancomatele Bitcoin permit utilizatorilor să își convertească Bitcoin în bani tradiționali din lumea reală. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a cumpăra Bitcoin cu bani și pentru a transfera criptocoinele în portofelul Bitcoin selectat. Multe ATM-uri Bitcoin acceptă și alte criptomonede, cum ar fi Litecoin și Ethereum.

Ce fel de bancomate Bitcoin există?

Producția de bancomate Bitcoin este o industrie care continuă să crească și există numeroase companii care fie creează bancomate Bitcoin, fie oferă servicii similare de conversie Bitcoin-la-bani. Două dintre cele mai mari companii Bitcoin ATM sunt Genesis Coin și General Bytes. Ambele companii produc și vând mai multe modele diferite de ATM-uri Bitcoin către o varietate de tipuri de afaceri din Statele Unite. General Byte exportă, de asemenea, mașini în alte țări.

Ca și în cazul bancomatelor tradiționale, bancomatele Bitcoin vor varia ușor în funcție de producător, dar funcționalitatea generală rămâne aceeași. Unii vor sprijini, de asemenea, alte criptomonede pe lângă Bitcoin. Bancomatele General Byte acceptă vânzarea și cumpărarea Litecoin, Ethereum, Monero, Dash, Dogecoin, printre altele.


Cum să găsiți un bancomat Bitcoin

De departe, cel mai simplu mod de a localiza un bancomat Bitcoin este de a folosi Coin ATM Radar, un instrument online gratuit care listează bancomatele Bitcoin din peste 60 de țări din întreaga lume. Tot ce trebuie să faceți este să vizitați site-ul web Coin ATM Radar și să căutați o locație utilizând widgetul încorporat Google Maps. Harta de pe pagina principală detectează automat locația dvs. curentă și afișează orice bancomat care este aproape.

Asigurați-vă că dați clic pe o locație bancomat de pe hartă pentru a vedea taxele și limitele de funcționare. Unele ATM-uri Bitcoin vor permite doar cumpărarea de Bitcoin, în timp ce altele au funcționalități de cumpărare și vânzare.


Cum se folosește un bancomat Bitcoin

În timp ce pașii pentru utilizarea unui bancomat Bitcoin pot varia în funcție de producătorul mașinii, procesul de schimb a Bitcoin în numerar va arăta de obicei cam așa.

  1. selectaţi Vinde Bitcoin or Extrage bani opțiune din ecranul principal.
  2. Introduceți suma Bitcoin pe care doriți să o vindeți în numerar. O modalitate rapidă de a calcula cât valorează Bitcoin în dolari este să întrebați asistentul digital al dispozitivului dvs. mobil. De exemplu, "Hei, Cortana. Cât costă 100 USD în Bitcoin?"
  3. Bancomatul Bitcoin va afișa apoi un cod QR pe ​​ecran sau îl va imprima pe o chitanță pe hârtie. Deschideți aplicația portofel Bitcoin pe smartphone, scanați codul QR și trimiteți cantitatea necesară de Bitcoin la adresa dată.
  4. După procesarea tranzacției, bancomatul Bitcoin ar trebui să expulzeze imediat banii solicitați sau vă poate cere să faceți clic pe un Valorificați biletul opțiune și scanați chitanța pe hârtie care vi s-a dat. După ce chitanța dvs. este scanată, aceasta ar trebui să vă dea banii.

Avertismente Bitcoin ATM

Există câțiva factori importanți de care trebuie să țineți cont atunci când utilizați un bancomat Bitcoin.

  • Fără disponibilitate în numerar - Datorită popularității bancomatelor Bitcoin ca metodă de conversie a criptomonedelor în bani tradiționali, dispozitivele pot rămâne deseori fără bani și, ca urmare, vor dezactiva temporar funcția de retragere. Dacă intenționați să utilizați un bancomat Bitcoin situat într-o afacere, cum ar fi un magazin, este recomandat să sunați înainte și să verificați cu personalul pentru a vă asigura că sunt disponibili bani.
  • Fără rambursări - Datorită naturii criptomonedelor și a faptului că acestea nu sunt gestionate de bănci sau companii tradiționale, orice tranzacții efectuate prin intermediul unui bancomat Bitcoin sunt ireversibile. Este incredibil de important să verificați dublu sau triplu dacă adresa portofelului dvs. este corectă atunci când cumpărați Bitcoin și alte monede.

Dacă trimiteți criptomonedele la adresa greșită, nu există nicio modalitate de a le recupera.

  • Taxe mari - Bancomatele Bitcoin pot fi convenabile, dar de obicei sunt mult mai scumpe decât utilizarea serviciilor web precum Coinbase și CoinJar, care pot converti Bitcoin în numerar și îl pot depune direct în contul dvs. bancar. Bancomatele Bitcoin pot percepe taxe de conversie mult mai mari decât majoritatea și, de asemenea, se știe că convertesc Bitcoin în numerar la tarife mai mici decât schimburile online.