Cum să găsiți și să utilizați folderul AppData în Windows

Fiecare computer Windows conține un folder ascuns numit Datele aplicatiei. Cei mai mulți utilizatori nu trebuie să acceseze niciodată acest dosar, iar jocul cu acesta poate provoca probleme pe computerul dvs. dacă nu știți ce faceți.

Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie într-o zi de cum să accesați acest folder și ce date sunt conținute în acesta. Dacă nu sunteți sigur cu privire la tratarea acestui tip de date, creați o copie de rezervă a sistemului dvs. în cazul în care ceva nu merge bine.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și 8.1 și Windows 7.


Ce este dosarul AppData?

Dosarul AppData conține toate datele specifice profilului dvs. de utilizator Windows. Aceasta înseamnă că datele dvs. pot fi transferate de la un dispozitiv la altul, atâta timp cât vă conectați cu același profil.

Mai multe aplicații utilizează folderul AppData, astfel încât este ușor să păstrați datele sincronizate între dispozitive. Browserele de internet, cum ar fi Firefox, stochează profilurile și marcajele dvs. în folderul AppData. Programele de e-mail, cum ar fi Thunderbird sau Outlook, stochează, de asemenea, date în acest folder. Multe jocuri pe computer „Salvați fișiere” ajung în folderul AppData.


Cum se afișează folderul AppData în Windows

Există câteva modalități de a ajunge la folderul AppData. Îl puteți găsi prin Căutarea Windows sau făcând vizibile folderele ascunse și navigând direct către el.

  • Căutare Windows: În căutare Bar pe dumneavoastră Bara de instrumente Windows, tastați% appdata% și apăsați Introduce. Aceasta deschide folderul AppData în Windows Explorer.
  • Faceți vizibile folderele ascunse: Dosarul AppData este ascuns, deci trebuie să comutați o opțiune în setările pentru a o găsi fără a căuta direct.

Cum să găsiți folderul AppData în Windows 10, 8 și 8.1

După ce afișați fișierul, iată cum puteți găsi folderul dacă nu puteți utiliza căutarea pentru a-l găsi.

  1. Deschideți Panou de control.

  2. Selectați Opțiuni Explorer de fișiere.

  3. selectaţi Vizualizare fila ferestrei Opțiuni Explorer fișier.

  4. Alege Afișați fișiere, foldere și unități ascunse. presa Aplică pentru a salva orice modificări și apoi selectați OK.

  5. Dosarul AppData se află la adresa C: utilizatori NUMELE TĂU, unde NOMUL TĂU este ID-ul dvs. de profil Windows.


Găsiți folderul AppData în Windows 7

Procesul de găsire a folderului ascuns AppData în Windows 7 este ușor diferit din cauza diferențelor în interfața cu utilizatorul. Utilizați acești pași rapizi pentru a găsi folderul.

  1. Faceți clic pe pictograma dosar din bara de activități din partea de jos a ecranului pentru a deschide fișierul Explorator de fișiere.

  2. Când se deschide File Explorer, faceți clic pe Organiza apoi din meniul care apare, selectați Dosare și opțiuni de căutare.

  3. În Opțiuni pentru foldere fereastră, selectați il Vizualizare și asigurați-vă că opțiunea pentru Afișați fișiere, foldere și unități ascunse este selectat. Clic Aplică pentru a salva orice modificări și apoi faceți clic pe OK.

  4. Apoi, în Windows Explorer din stânga, faceți clic pe C: Conduceți o dată pentru a deschide Dosare vedere sub ea.

  5. Dublu-clic pe Utilizatorii folder pentru al deschide.

  6. Faceți dublu clic pe numele de utilizator pentru care doriți să deschideți folderul AppData. Aceasta extinde o listă lungă de foldere disponibile pentru acel utilizator.

  7. Dublu-clic pe Datele aplicatiei folder pentru al deschide.

Ce pot face cu fișierele AppData?

Nu doriți niciodată să mutați sau să ștergeți fișiere din folderul AppData; acest lucru poate rupe orice program la care sunt conectate aceste fișiere. Dacă doriți să faceți o copie de siguranță a datelor sau să transferați anumite lucruri de pe un dispozitiv pe altul, puteți copia fișierele în spațiul de stocare în cloud sau pe o unitate flash, astfel încât să puteți păstra folderul intact pe dispozitivul dvs. curent.

Acest lucru poate fi util dacă doriți să transferați fișiere sau jocuri salvate de pe un dispozitiv pe altul, dacă ați configurat setări specifice pe care doriți să le garantați transferul sau dacă doriți să păstrați copii de rezervă ale opțiunilor și datelor dvs.

Din nou, folderul AppData este un lucru pe care majoritatea utilizatorilor nu trebuie să-l arunce niciodată. Acestea fiind spuse, este util să știi cum să accesezi folderul și ce poți găsi acolo, în cazul în care va trebui vreodată să faci acest lucru.