Cum să formatați un card SD pe Mac

Fie că aveți un card SD nou din pachet, fie că ați găsit unul în pernele canapelei, pentru a vă asigura că nu pierdeți nicio informație stocată acolo, va trebui să o formatați.

Formatarea cardului SD pentru Mac va însemna că atunci când datele sunt scrise pe card, Mac-ul dvs. va fi capabil să le citească. Acest lucru devine foarte important atunci când considerați că nu orice computer poate citi fiecare format de fișier.


Cum să ștergeți sau să formatați un card SD pe un Mac

Pentru a vă formata cardul SD, nu aveți nevoie decât de Macbook, un card SD și un cititor de carduri. Unii oameni pot găsi că Macbook-ul lor are un slot SD, caz în care puteți renunța la necesitatea unui cititor de carduri. Înainte de formatarea cardului SD, veți dori să scoateți orice imagine sau fișier de pe card, deoarece acesta va dispărea după ce ați terminat procesul de reformatare.

După ce ați formatat sau șters un card SD, orice informație de pe card va fi ștearsă. Nu există nici o anulare și nici o modalitate de a recupera datele șterse!

  1. Deschideți Dosar Aplicații dintr-o fereastră Finder.

  2. Derulați în jos și deschideți fișierul Dosarul utilitar.

  3. Lansa Utilitatea discului.

  4. Gaseste si clic pe dumneavoastră Card SD în partea stângă a ecranului. Dacă nu l-ați numit în mod specific, acesta va fi afișat probabil ca NENUMIT sau FĂRĂ NOM.

    Asigurați-vă că căutați sub Extern zona din stânga.

  5. Faceți clic pe Ștergeți. Este situat în partea de sus a ecranului, între partiție și restaurare.

  6. Alege un format nou din meniul pop-up. În acest moment puteți, de asemenea, redenumi cardul SD la orice ați prefera.

    OS X Extended (Journaled) este alegerea implicită (și cea mai comună) a sistemului de fișiere Mac.

  7. Faceți clic pe Ștergeți pentru a șterge și reformata cardul SD.