Cum să faci Screencasts cu Windows 10 Xbox Game DVR

Uneori, singurul mod de a explica ceva este să arăți cum se face. Pentru acele vremuri, înregistrarea unui screencast poate fi foarte utilă. Aplicația Xbox încorporată pentru Windows 10 are un instrument numit Game Bar care poate fi utilizat pentru a captura ce se întâmplă pe ecran în orice moment.

Instrucțiunile din acest articol se aplică exclusiv ferestrei 10.


Ce este un Screencast?

Screencast este un videoclip înregistrat de pe desktopul Windows. Acestea sunt adesea folosite pentru a crea videoclipuri instructive despre cum să efectuați un set de acțiuni în cadrul unui program. Dacă ați dori să învățați pe cineva cum să convertească un document în Microsoft Word de la DOCX la DOC, de exemplu, ați putea înregistra un screencast în care parcurgeți pașii.

Bara de jocuri Xbox vă permite să faceți exact acest lucru. Deși Game Bar este conceput pentru a înregistra gameplay-ul pentru jocuri pe PC, poate fi folosit și pentru înregistrarea altor aplicații. Înregistrările pot fi apoi partajate pe platforme precum YouTube, Twitch și Xbox Live.

Din păcate, există unele limitări. Bara de jocuri nu vă poate captura întregul desktop; bara de activități Windows este omisă. Va funcționa doar într-un singur program la un moment dat și pot exista programe pentru care funcția de înregistrare nu funcționează deloc.

Versiunile mai vechi de Windows nu oferă o modalitate de a înregistra screencasts, deci trebuie să vă bazați pe hardware sau software de la terți.


Cum să înregistrați un Screencast pe Windows 10

Pentru a vă înregistra ecranul cu bara de joc Windows 10:

  1. Tip setările barelor de joc în caseta de căutare Windows și selectați Setările barei de joc.

  2. Asigurați-vă că comutatorul de comutare aflat sub Înregistrați clipuri de joc, capturi de ecran și transmisii utilizând bara de jocuri este setat la On.

    Puteți seta comenzile rapide de la tastatură pentru înregistrarea videoclipurilor și realizarea capturilor de ecran pe acest ecran.

  3. Tip Xbox în caseta de căutare Windows și selectați Companion consolă Xbox.

  4. După lansarea aplicației Xbox, apăsați Tasta Windows + G pentru a afișa bara de joc.

    Aplicația Xbox Console Companion trebuie să rămână deschisă și maximizată pentru a vă înregistra ecranul cu bara de joc.

  5. Selectați Record (cercul alb) sub Difuzare și captură în colțul din stânga sus pentru a începe înregistrarea ecranului.

    Dacă nu vezi Difuzare și captură fereastră, selectați Cameră web pictogramă din partea de sus a ecranului de lângă ceas.

  6. Un punct roșu va apărea în partea dreaptă sus a ecranului, împreună cu un cronometru și alte două pictograme. Selectează Opriți înregistrarea pictogramă (pătratul alb) pentru a termina înregistrarea. Selectează microfon pictogramă pentru a activa / dezactiva înregistrarea sunetului.

    Bara de jocuri va înregistra sunete provenite de pe computer (cum ar fi muzica), dar nu va înregistra sunete externe precum vocea ta.

  7. Pentru a vizualiza înregistrările, apăsați Tasta Windows + G pentru a afișa bara de joc și selectați Afișați toate capturile în Difuzare și captură.

    Selectați Deschide locația fișierului sub un videoclip pentru a vizualiza folderul care conține fișierul.


Cum să faci ajustări la videoclipul tău

Puteți accesa și edita ecranele dvs. din aplicația Xbox Console Companion. Selectează Captează fila din partea stângă (arată ca o celulă de film cu un controler de joc în față) pentru a vedea toate clipurile înregistrate. Fiecare videoclip va fi intitulat automat cu numele fișierului pe care l-ați înregistrat, numele programului și data și ora.

Selectați videoclipul pe care doriți să îl utilizați și acesta se va extinde în aplicația Xbox, astfel încât să îl puteți reda. Selectați Tunde dacă există biți pe care doriți să le editați. De asemenea, puteți șterge, redenumi sau încărca videoclipul pe Xbox Live. Pentru a vizualiza locația fișierului, selectați Deschideți folderul.

Înregistrările ecranului din bara de joc sunt salvate în Acest PC > Videoclipuri > Captează în mod implicit. Pentru a accesa capturile de ecran fără a deschide bara de joc sau aplicația Xbox, apăsați Windows Key +de pe tastatură pentru a deschide Windows 10 File Explorer, apoi selectați Videoclipuri în panoul din stânga și faceți dublu clic pe Captează dosar.

Videoclipurile înregistrate cu Game Bar pot fi destul de mari. Dacă doriți un control mai mare asupra dimensiunii fișierului, descărcați un program Screencast cu funcții mai avansate.